Μία φίνα κερκυραϊκή κουζίνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Για ένα βράδυ, το υπέροχο εστιατόριο "Pomo d’ Oro" του Αριστοτέλη Μέγκουλα σερβίρει στο Σymposio at Ark.

Γράφει: Esquire Editors 05 Δεκεμβρίου 2025

Ο σεφ-πατρόν του καταξιωμένου "Pomo d’ Oro" της Κέρκυρας, Αριστοτέλης Μέγκουλας, έρχεται να μας συστήσει τη βραβευμένη κουζίνα του μ’ ένα πλούσιο μενού, που θα μαγειρέψει στο κοσμοσμοπολίτικο και γιορτινό "Ark" της Γλυφάδας τη βραδιά της 12ης Δεκεμβρίου.

Μία φίνα κερκυραϊκή κουζίνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
Το Pomo d’ Oro της Κέρκυρας στο Symposio at Ark 2

Ο Κερκυραίος σεφ Αριστοτέλης Μέγκουλας (Βραβείο Ελληνκής Κουζίνας 2025 από το αθηνόραμα) αφήνει για λίγο το ατμοσφαιρικό "Pomo d’ Oro" του, ένα από τα ωραιότερα εστιατόρια της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας στο ρομαντικό σκηνικό της πλατείας Σκαραμαγκά κι έρχεται να μαγειρέψει για ένα βράδυ στο "Ark" της Γλυφάδας τη νόστιμη κι εντελώς προσωπική κουζίνα που τον έκανε γνωστό.

Το Pomo d’ Oro της Κέρκυρας στο Symposio at Ark 3

Είναι καλεσμένος του Σymposio at Ark, του θεσμού που μας συστήνει κάθε χρόνο μ’ επιτυχία βραβευμένους σεφ της περιφέρειας και την ξεχωριστή κουζίνα τους, στον πολυτελή χώρο του κοσμοπολίτικου εστιατορίου της αθηναϊκής ριβιέρας.  

> Κάνε την κράτησή σου για το Symposio at Ark εδώ.

Η βραδιά της 12ης Δεκεμβρίου στο "Ark" θα έχει γεύση Κέρκυρας, δοσμένη με την έμπνευση και τη δημιουργική φαντασία, που χαρακτηρίζει την κουζίνα του σεφ. Οι ποιοτικές πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς του νησιού αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο αυτής της μαγειρικής, που ακολουθεί με συνέπεια τον κύκλο των εποχών. Ψάρια και θαλασσινά, κρεατικά, λαχανικά και φρούτα, μαζί με πολλές χειροποίητες παρασκευές, συνθέτουν πιάτα που βασίζονται σε εμβληματικές συνταγές της τοπικής γαστρονομίας. Παράλληλα, οι καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον σεφ και να συζητήσουν μαζί του για την κερκυραϊκή κουζίνα.

Το Pomo d’ Oro της Κέρκυρας στο Symposio at Ark 1

Το πλούσιο μενού που θα ετοιμάσει ο Αριστοτέλης Μέγκουλας στις 12 Δεκεμβρίου θα αρχίσει με μια διαφορετική "νερατζοσαλάτα" με πέντε εσπεριδοειδή –δεν θα λείπει φυσικά το κουμκουάτ–, ταραμά μυρωδικών, καρύδια, καπνιστό σκουμπρί: ένα πολύ ενδιαφέρον "καλωσόρισμα" στο γεύμα. Στη συνέχεια, το κρύο ορεκτικό "Με Τόνο" περιέχει λεπτοκομμένο μοσχαράκι, ωριμασμένη κοιλιά τόνου και καρύκευμα κάππαρης, ενώ το ζεστό ορεκτικό "Τηγανίτες της γιορτής" είναι τηγανίτα πατάτας γεμιστή με μοσχαράκι σοφρίτο, σούγο και μυρωδικά. "Σούγο" ονομάζουν οι Κερκυραίοι τη σάλτσα που προκύπτει από το μαγείρεμα του φαγητού.

Η συνέχεια στο Αθηνόραμα 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα