Ένα εστιατόριο στη Σίφνο είναι ο γαστρονομικός πόθος κάθε ψαροφαγά

Το Omega3 είναι η γκουρμέ πλευρά της ψαροφαγίας.

Γράφει: Esquire Editors 31 Ιουλίου 2020

Μπορεί η Μύκονος να κρατά τα σκήπτρα της κοσμικής ζωής του Αιγαίου, αλλά ένα άλλο νησί κρατά τα σκήπτρα της γαστρονομίας κατά παράδοση και δεν είναι άλλο από τη Σίφνο, που ο συνωστισμός ανάμεσα σε σκάφη που φτάνουν από όλο το Αιγαίο και διάσημους όπως ο Τομ Χανκς και η Ρίτα Γουίλσον -που ταξιδεύουν μέχρι το νησί με το φουσκωτό τους από την Αντίπαρο- και τη Σκάρλετ Γιόχανσον είναι καθημερινό φαινόμενο.

Προορισμός τους, ο Πλατύς Γιαλός και αντικείμενο του "γαστρονομικού τους πόθου" είναι το εστιατόριο Omega3 που δανείζεται το όνομά του από το θρεπτικό συστατικό των ψαριών, είναι η χαρά των ψαροφαγάδων, με τα πιάτα που σερβίρει, πολλές επιλογές μεζέδων με θαλασσινά, όλους φτιαγμένους με μεράκι και εξαιρετικές πρώτες ύλες να μοιάζουν με μικρούς πίνακες ζωγραφικής.

Ένα εστιατόριο στη Σίφνο είναι ο γαστρονομικός πόθος κάθε ψαροφαγά

Από την παράδοση του Τσελεμεντέ στις συνταγές του κόσμου

Η παράδοση της Σίφνου ξεκινά με τον μάγειρα των μαγείρων Νικόλαο Τσελεμεντέ και συνεχίζεται μέχρι σήμερα και φυσικά, μάλιστα το "Ω3" έχει βάσιμους λόγους να υπερηφανεύεται ότι ακολουθεί την παράδοση που θέλει το φρέσκο, το Αιγαίο, το ταλέντο στην κουζίνα και τη δημιουργικότητα να πηγαίνουν χέρι- χέρι σε ένα από τα πιο ωραία μέρη του Αιγαίου.

Ψυχή και Chef του εστιατορίου ο Γιώργος Σαμοΐλης, που έχει σπουδάσει μοριακή βιολογία, αλλά το πάθος του για την θάλασσα και την μαγειρική τον οδήγησαν όχι μόνο στα βαθιά νερά της θάλασσας – είναι δεινός ψαροντουφεκάς- αλλά και στα βαθιά της κουζίνας για να δημιουργήσει πιάτα ζωγραφιές με συνταγές από όλο τον κόσμο και να τα παντρέψει με τα απίθανα και πολλές φορές δυσεύρετα προϊόντα των θαλασσών μας. Περισσότερα από πενήντα πιάτα με μεζέδες με απλότητα και τη σοφία των ψαράδων καταφθάνουν στα τραπέζια και αλλάζουν τη διάθεση ακόμα και του πιο κουρασμένου επισκέπτη.

Ένα μποέμ και χαλαρό εστιατόριο στημένο με ψηλά τραπέζια- πάγκους και θέα στο μοναδικό Πλατύ Γιαλό υποδέχεται τους πελάτες για να τους προσφέρει τα μοναδικά υλικά της κουζίνας του, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά αλλά και υλικά του προέρχονται από μικρές βιολογικές φάρμες ντόπιων παραγωγών.

Omega3

Αρκετά ταρτάρ και σεβίτσε ψαριών και θαλασσινών, τιραντίτο μαγιάτικου, ψητό πλοκάμι χταποδιού με σιρόπι καπνιστής μαυροδάφνης, βασιλικά χτένια στο φούρνο με μαύρο σκόρδο, αργομαγειρεμένο στιφάδο χταποδιού με σιφνέικο ρεβίθι, φρέσκια σουπιά ψητή με το μελάνι της, αβγοτάραχο και αχινό, τατάκι τόνου με πίκλα σιναπόσπορου, μπισκότα γυλωμένης μανούρας και καπνιστής ρέγγας συγκροτούν ένα μενού που κάθε χρόνο γίνεται καλύτερο, πιο ευφάνταστο διατηρώντας την ελληνικότητά του και δίνοντας βάση στο "πιστεύω" των ανθρώπων του να σερβίρουν πάνω από όλα νόστιμο φαγητό.

Omega3

Αν λοιπόν βάλετε πλώρη για το Αιγαίο ή τη Σίφνο ή κάποιο κοντινό νησί, μην αφήσετε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία να δοκιμάσετε και να χαρείτε μια μοναδική προσέγγιση στο φαγητό, με φόντο τη θάλασσα, τον ήλιο και το μοναδικό ελληνικό καλοκαίρι, που έγινε διάσημο από στόμα σε στόμα και φέρνει όλο το Αιγαίο και τη νοστιμιά του ακόμα και σε μια μπουκιά.

Από: thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Το Pomo d’ Oro εντυπωσίασε την Αθηναϊκή Ριβιέρα με την πρωτότυπα κερκυραϊκή κουζίνα του

Για ένα βράδυ, ο εξαίρετος γευσιπλάστης Αριστοτέλης Μέγκουλας άφησε το Pomo d’ Oro της Κέρκυρας και μας σύστησε, μέσα από ένα πλούσιο μενού, τη βραβευμένη κουζίνα του: βαθιά τοπική, δημιουργική και απόλυτα προσωπική.

Symposio at Ark: Το Kaliya έφερε τον αέρα της Καλντέρας στη Γλυφάδα

Ο Δήμος Μπαλόπουλος και ο Στέφανος Παλιόπουλος έφεραν μαζί τους για μια βραδιά στο Ark τον αέρα της Σαντορίνης, τις τεχνικές τους και το σύμπαν των γεύσεών τους.

Αυτό το ελληνικό τυρί αναδείχθηκε κορυφαίο του κόσμου το 2026

Το TasteAtlas παρουσιάζει τα καλύτερα τυριά παγκοσμίως, με Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα να πρωταγωνιστούν. Μια ματιά στις γεύσεις και τις παραδόσεις που ξεχωρίζουν στον κόσμο.

Μία φίνα κερκυραϊκή κουζίνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Για ένα βράδυ, το υπέροχο εστιατόριο "Pomo d’ Oro" του Αριστοτέλη Μέγκουλα σερβίρει στο Σymposio at Ark.

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.