Στη Στοά Φιξ θα δοκιμάσεις τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια της Αθήνας
Το νέο εστιατόριο της Γωγώς Δελογιάννη κάνει τη στοά της Ομόνοιας να μοσχομυρίσει.
Η Γωγώ Δελογιάννη είναι ο ορισμός του woman power στην κουζίνα και το νέο της γαστρονομικό εγχείρημα στο κέντρο της Αθήνας - εν μέσω πανδημίας - το επιβεβαιώνει για ακόμα μία φορά. Σε μία στοά, δίπλα στο Ταχυδρομείο στην Ομόνοια, η Γωγώ αναβιώνει μνήμες από τα αθηναϊκά καφενεία και την παρεϊστικη ατμόσφαιρα της γειτονιάς και παραδίδει μαθήματα απλής αλλά νόστιμης μαγειρικής στην κουζίνα.
Σε έναν χώρο που μεταμορφώθηκε πλήρως, η Στοά Φιξ ανοίγει από νωρίς για brunch (θα βρεις αυγά, ένα hot dog με κοτόπουλο, αυγόφετες και άλλα νόστιμα ιδανικά για πρωινό) και συνεχίζει από τις 2 με μενού για μεσημέρι. Εδώ, η Γωγώ έχει αναδείξει ελληνικές πρώτες ύλες μέσα από συνταγές αγαπημένες, που συνδυάζουν αναμνήσεις από καλοκαιρινά τραπέζια και Κυριακές με τους παππούδες.
Η chef κρατάει πιάτα - σήμα κατατεθέν της, όπως τα διάσημα κεφτεδάκια της με κιμά από ελληνική μοσχίδα Κερκίνης, και τον τραχανά που εδώ σερβίρεται τηγανιτός, φέρνει κεφαλοπαρμεζάνα Μεσσηνίας, κάνει χόρτα τσιγαριαστά ενώ παράλληλα αναδημιουργεί κλασικές συνταγές όπως το χούμους, που χρησιμοποιεί λευκά φασόλια και φιστίκι αράπικο. Η αθηναϊκή έρχεται να επισφραγίσει το αίσθημα της παλιάς Αθήνας που είναι διάχυτο στο project και πιάτα όπως θράψαλο στιφάδο, πατάτες με πελτέ και γαλοτύρι, γαρίδες με σκορδοβούτυρο και τσουχτή μακαρονάδα συνθέτουν ένα μενού που θα λατρέψεις.
Στοά Φιξ, Αιόλου 102, Ομόνοια
Από: madamefigaro.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Αυτό το ελληνικό τυρί αναδείχθηκε κορυφαίο του κόσμου το 2026
Το TasteAtlas παρουσιάζει τα καλύτερα τυριά παγκοσμίως, με Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα να πρωταγωνιστούν. Μια ματιά στις γεύσεις και τις παραδόσεις που ξεχωρίζουν στον κόσμο.
Μία φίνα κερκυραϊκή κουζίνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
Για ένα βράδυ, το υπέροχο εστιατόριο "Pomo d’ Oro" του Αριστοτέλη Μέγκουλα σερβίρει στο Σymposio at Ark.
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.