Η ψαροφαγία στα καλύτερά της στο Τραβόλτα
Ένα εστιατόριο με αξίες πάνω σε θέματα πρώτης ύλης, επεξεργασίας και μαγειρικής.
Ο σεβασμός στην πρώτη ύλη, η δημιουργικότητα, η γνώση και πάνω από όλα η ταπεινότητα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία ενός εστιατορίου. Στην περίπτωση του Τραβόλτα, τηρούνται όλα τα παραπάνω, με μία ομάδα που έχει κάθε λόγο να υπερηφανεύεται για τη δουλειά της. Ο Ανέστης Λαμπρόπουλος μαζί με τους Βασίλη και Σπύρο Λιάκο εργάζονται σκληρά και δεν σταματούν να σκέφτονται την επόμενη κίνησή τους, δίνοντας συνεχώς τον καλύτερό τους εαυτό.
Οι τρεις συνεργάτες κρατούν χαμηλό προφίλ, καθώς συνειδητά δεν θέλησαν να δημιουργήσουν ένα μαγαζί που βασίζεται στο πρόσωπο ενός σεφ αλλά αποτελεί προϊόν μιας συλλογικής δουλειάς.
Έτσι, ο καθένας βάζει το λιθαράκι του και όλοι πρεσβεύουν αξίες κοινές πάνω σε θέματα πρώτης ύλης, επεξεργασίας και μαγειρικής. Σεβόμενοι τη θάλασσα, τους τρόπους σωστής αλίευσης και τους κανόνες της φύσης γενικότερα, επιδιώκουν τη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας, ενός χώρου, που αν και αρκετά χιλιόμετρα μακριά από τη θάλασσα, σε κάνει να την αισθάνεσαι γύρω σου και μέσα σου.
Το Τραβόλτα φημίζεται για τα εξαιρετικά "ωμά" του - θα δοκιμάσετε καταπληκτικό σασίμι από φαγκρί, καρπάτσιο τσιπούρας και ταρτάρ μπαρμπούνι - αλλά και για την ικανότητα των chefs να παρουσιάζουν μοναδικές προτάσεις και πιάτα - ορόσημα στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας. Η φάβα Σχοινούσας με χέλι τυλιγμένο σε λαρδί από μαύρο χοίρο και το κοντοσούβλι μπαρμπούνι και καλαμάρι (με το μελάνι του) ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία. Οι comfort επιλογές δεν απουσιάζουν από το μενού: μπάμιες με ροφό, τηγανητό φαγκρί με κρούστα, κριθαράκι με μελάνι σουπιάς και μύδια τηγανητά με κρέμα από παντζάρι αποτελούν πιάτα που θέλετε να απολαμβάνετε ξανά και ξανά.
Τραβόλτα, Αγίου Παύλου 33, Περιστέρι, Τηλ.: 21 0571 9222
Από: harpersbazaar.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Πανεύκολες συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα
Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi
Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο αστρονομικό ποσό που χρειάζεσαι για μία κράτηση για φαγητό στο διάστημα
To δείπνο δίπλα στα αστέρια θα σου κοστίσει κατιτίς παραπάνω.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ cucina contemporanea του Ovio
Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςCupola, για dolce vita στο Παγκράτι
Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα
Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.
Γραφει Γιαννης Σπανος