
Η ψαροφαγία στα καλύτερά της στο Τραβόλτα
Ένα εστιατόριο με αξίες πάνω σε θέματα πρώτης ύλης, επεξεργασίας και μαγειρικής.

Ο σεβασμός στην πρώτη ύλη, η δημιουργικότητα, η γνώση και πάνω από όλα η ταπεινότητα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία ενός εστιατορίου. Στην περίπτωση του Τραβόλτα, τηρούνται όλα τα παραπάνω, με μία ομάδα που έχει κάθε λόγο να υπερηφανεύεται για τη δουλειά της. Ο Ανέστης Λαμπρόπουλος μαζί με τους Βασίλη και Σπύρο Λιάκο εργάζονται σκληρά και δεν σταματούν να σκέφτονται την επόμενη κίνησή τους, δίνοντας συνεχώς τον καλύτερό τους εαυτό.
Οι τρεις συνεργάτες κρατούν χαμηλό προφίλ, καθώς συνειδητά δεν θέλησαν να δημιουργήσουν ένα μαγαζί που βασίζεται στο πρόσωπο ενός σεφ αλλά αποτελεί προϊόν μιας συλλογικής δουλειάς.

Έτσι, ο καθένας βάζει το λιθαράκι του και όλοι πρεσβεύουν αξίες κοινές πάνω σε θέματα πρώτης ύλης, επεξεργασίας και μαγειρικής. Σεβόμενοι τη θάλασσα, τους τρόπους σωστής αλίευσης και τους κανόνες της φύσης γενικότερα, επιδιώκουν τη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας, ενός χώρου, που αν και αρκετά χιλιόμετρα μακριά από τη θάλασσα, σε κάνει να την αισθάνεσαι γύρω σου και μέσα σου.

Το Τραβόλτα φημίζεται για τα εξαιρετικά "ωμά" του - θα δοκιμάσετε καταπληκτικό σασίμι από φαγκρί, καρπάτσιο τσιπούρας και ταρτάρ μπαρμπούνι - αλλά και για την ικανότητα των chefs να παρουσιάζουν μοναδικές προτάσεις και πιάτα - ορόσημα στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας. Η φάβα Σχοινούσας με χέλι τυλιγμένο σε λαρδί από μαύρο χοίρο και το κοντοσούβλι μπαρμπούνι και καλαμάρι (με το μελάνι του) ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία. Οι comfort επιλογές δεν απουσιάζουν από το μενού: μπάμιες με ροφό, τηγανητό φαγκρί με κρούστα, κριθαράκι με μελάνι σουπιάς και μύδια τηγανητά με κρέμα από παντζάρι αποτελούν πιάτα που θέλετε να απολαμβάνετε ξανά και ξανά.


Τραβόλτα, Αγίου Παύλου 33, Περιστέρι, Τηλ.: 21 0571 9222
Από: harpersbazaar.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα