Η ψαροφαγία στα καλύτερά της στο Τραβόλτα
Ένα εστιατόριο με αξίες πάνω σε θέματα πρώτης ύλης, επεξεργασίας και μαγειρικής.
Ο σεβασμός στην πρώτη ύλη, η δημιουργικότητα, η γνώση και πάνω από όλα η ταπεινότητα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία ενός εστιατορίου. Στην περίπτωση του Τραβόλτα, τηρούνται όλα τα παραπάνω, με μία ομάδα που έχει κάθε λόγο να υπερηφανεύεται για τη δουλειά της. Ο Ανέστης Λαμπρόπουλος μαζί με τους Βασίλη και Σπύρο Λιάκο εργάζονται σκληρά και δεν σταματούν να σκέφτονται την επόμενη κίνησή τους, δίνοντας συνεχώς τον καλύτερό τους εαυτό.
Οι τρεις συνεργάτες κρατούν χαμηλό προφίλ, καθώς συνειδητά δεν θέλησαν να δημιουργήσουν ένα μαγαζί που βασίζεται στο πρόσωπο ενός σεφ αλλά αποτελεί προϊόν μιας συλλογικής δουλειάς.

Έτσι, ο καθένας βάζει το λιθαράκι του και όλοι πρεσβεύουν αξίες κοινές πάνω σε θέματα πρώτης ύλης, επεξεργασίας και μαγειρικής. Σεβόμενοι τη θάλασσα, τους τρόπους σωστής αλίευσης και τους κανόνες της φύσης γενικότερα, επιδιώκουν τη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας, ενός χώρου, που αν και αρκετά χιλιόμετρα μακριά από τη θάλασσα, σε κάνει να την αισθάνεσαι γύρω σου και μέσα σου.

Το Τραβόλτα φημίζεται για τα εξαιρετικά "ωμά" του - θα δοκιμάσετε καταπληκτικό σασίμι από φαγκρί, καρπάτσιο τσιπούρας και ταρτάρ μπαρμπούνι - αλλά και για την ικανότητα των chefs να παρουσιάζουν μοναδικές προτάσεις και πιάτα - ορόσημα στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας. Η φάβα Σχοινούσας με χέλι τυλιγμένο σε λαρδί από μαύρο χοίρο και το κοντοσούβλι μπαρμπούνι και καλαμάρι (με το μελάνι του) ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία. Οι comfort επιλογές δεν απουσιάζουν από το μενού: μπάμιες με ροφό, τηγανητό φαγκρί με κρούστα, κριθαράκι με μελάνι σουπιάς και μύδια τηγανητά με κρέμα από παντζάρι αποτελούν πιάτα που θέλετε να απολαμβάνετε ξανά και ξανά.


Τραβόλτα, Αγίου Παύλου 33, Περιστέρι, Τηλ.: 21 0571 9222
Από: harpersbazaar.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑπό τους Πεύκους της Ρόδου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα: Ένα εστιατόριο-διαμάντι σερβίρει για ένα βράδυ στη Γλυφάδα
Τιμημένο με την υψηλή διάκριση Top Noch από τους Χρυσούς Σκούφους του αθηνοράματος, καταφθάνει στο Ark και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, στις 21 Νοεμβρίου.