Το brunch της Μεγάλης Βρεταννίας έρχεται στο σπίτι

Το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία μεταφέρει τη γευστική εμπειρία του Winter Garden στο χώρο σου.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 24 Ιανουαρίου 2021

Η υπηρεσία Let Us Do The Cooking από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη καθημερινά με πρόθεση να καταπλήξει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.  Ο Executive Chef Αστέριος Κουστούδης με την ομάδα της κουζίνας και του ζαχαροπλαστείου, με επικεφαλής τον Pastry Chef Ευγένιο Βαρδακαστάνη, παρουσιάζουν ένα νέο μενού για brunch, εμπνευσμένο από το διάσημο Weekends at Winter Garden, το οποίο τώρα μπορείς να απολαύσεις στην άνεση του σπιτιού σου.

Μια εξαιρετική ποικιλία από αλμυρά και γλυκά εδέσματα και χειροποίητα αρτοσκευάσματα, συνθέτουν ακόμη μια κομψή γαστρονομική εμπειρία. Το μενού περιλαμβάνει φρεσκοψημένα κρουασάν, παραδοσιακό τσουρέκι αρωματισμένο με μαστίχα,  ‘baton’ καραμελωμένης σφολιάτας συνοδευόμενα από φρέσκο βούτυρο, μέλι πεύκου και μαρμελάδα με φρούτα του δάσους.

Το brunch της Μεγάλης Βρεταννίας έρχεται στο σπίτι

Η εμπειρία συνεχίζεται με μια παρουσίαση από καπνιστό σολομό και ‘balik’ με αβοκάντο και αυγό ορτυκιού, βασιλικό καβούρι και φύλλα πράσινης σαλάτας. Για κυρίως, θα γευτείς ζυμαρικά ‘candele’ γεμιστά με σιγομαγειρεμένο μοσχάρι, μανιτάρια, χειμωνιάτικη τρούφα, γκρατινέ με γραβιέρα Κρήτης, καθώς επίσης και θαλασσινά -γαρίδες και χτένια- μαγειρεμένα με μαραθόριζα, σπανάκι και καπνιστό χέλι στη σχάρα.  

Μια απολαυστική τάρτα αχλάδι με κρέμα αμυγδάλου, πραλίνα φουντουκιού και λεμόνι ολοκληρώνει με τον πιο γλυκό τρόπο το οικογενειακό brunch. Ανοίγοντας τα κουτιά θα αντικρίσεις ένα εξαιρετικό μενού τεσσάρων ατόμων με μοναδική παρουσίαση μέσα σε πυρίμαχες πορσελάνες και μια αυθεντική λευκή λινή πετσέτα με κεντημένο το οικόσημο του ιστορικού ξενοδοχείου, τα οποία έπειτα παραμένουν στη συλλογή σου.

Για εκείνους που επιθυμούν να εμπλουτίσουν ακόμα περισσότερο τη γευστική τους εμπειρία, ο Chef προτείνει το Caviar & Champagne Brunch, με το οποίο η εμπειρία απογειώνεται προσθέτοντας στο μενού μία σαμπάνια TAITTINGER BRUT 750ml και χαβιάρι ROYAL GOLD RESERVE 30gr.


Info

Καθημερινά 11.00-19.00 
Τηλ. 210 3330748

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Ο Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα

Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Αυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο

Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το καλύτερο εστιατόριο της Αμερικής λέγεται Atomix

Ο κορυφαίος θεσμός The World's 50 Best Restaurants ανακοίνωσε την πρώτη του λίστα για τη Βόρεια Αμερική, με το φημισμένο σποτ της ΝΥ να πιάνει κορυφή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Γεύσεις, ήχοι και εικόνες: Η Miele δημιουργεί τα πιο ξεχωριστά events

Τα Miele Experiences επαναπροσδιορίζουν τον τρόπο που ζούμε τις γαστρονομικές εμπειρίες. Private dinners, workshops και open-air cinema σε έναν χώρο, όπου η ποιότητα γίνεται τρόπος ζωής.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Τα καλύτερα rooftop εστιατόρια της Αθήνας σε σπέσιαλ τιμές

Ραντεβού για δείπνο σε πέντε αγαπημένα καλοφαγικά spots της Αθήνας, που συνδυάζουν κορυφαία γαστρονομία, ρομαντική ατμόσφαιρα και μοναδική θέα, στις εξαιρετικές τιμές που εξασφαλίζει το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς.