Το τραπέζι του Σαββατοκύριακου σερβίρεται από το Aleria

Όταν δεν μπορείς να πας στο Aleria, το Aleria έρχεται σε σένα.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 31 Ιανουαρίου 2021

Το πανέμορφα διακοσμημένο παλιό αρχοντικό στο Μεταξουργείο είναι δίχως αμφιβολία ένα από τα πιο ενδιαφέροντα γαστρονομικά projects της Αθήνας τα τελευταία χρόνια, με τις δημιουργίες του Γκίκα Ξενάκη να παντρεύουν την μοντέρνα ελληνική κουζίνα με τη δημιουργικότητα. Όπως και όλη η εστίαση αυτό τον καιρό, το εστιατόριο Aleria παραμένει κλειστό, αναμένοντας τη στιγμή που θα μπορέσει να υποδεχθεί και πάλι επισκέπτες στη σάλα του.

Οι γεύσεις του ωστόσο μπορούν να ταξιδέψουν μέχρι τον χώρο σου και να σε 'ταξιδέψουν'. Σε μια προσπάθεια να μεταφερθεί η φιλόξενη ατμόσφαιρα του Aleria στον χώρο των καλεσμένων του, το εστιατόριο προσφέρει κάθε Σαββατοκύριακο ένα διαφορετικό μενού που υπογράφει ο σεφ Γκίκας Ξενάκης.

Το μενού του #AleriaWeekend at Home αποστέλλεται εντός Αττικής ή είναι διαθέσιμο για παραλαβή κατόπιν παραγγελίας. Μέσα από την ειδικά διαμορφωμένη ενότητα στο site του Aleria μπορείς να κάνεις την παραγγελία σου για το μενού της κάθε εβδομάδας, καθώς και για κάποια έξτρα είδη που βγαίνουν από την κουζίνα ή από την κάβα του.


Info

Για το μενού της εβδομάδας μπορείς να επισκεφθείς το www.aleria.gr ή να επικοινωνήσεις με το τηλ. 210 5222633

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα