Το τραπέζι του Σαββατοκύριακου σερβίρεται από το Aleria

Όταν δεν μπορείς να πας στο Aleria, το Aleria έρχεται σε σένα.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 31 Ιανουαρίου 2021

Το πανέμορφα διακοσμημένο παλιό αρχοντικό στο Μεταξουργείο είναι δίχως αμφιβολία ένα από τα πιο ενδιαφέροντα γαστρονομικά projects της Αθήνας τα τελευταία χρόνια, με τις δημιουργίες του Γκίκα Ξενάκη να παντρεύουν την μοντέρνα ελληνική κουζίνα με τη δημιουργικότητα. Όπως και όλη η εστίαση αυτό τον καιρό, το εστιατόριο Aleria παραμένει κλειστό, αναμένοντας τη στιγμή που θα μπορέσει να υποδεχθεί και πάλι επισκέπτες στη σάλα του.

Οι γεύσεις του ωστόσο μπορούν να ταξιδέψουν μέχρι τον χώρο σου και να σε 'ταξιδέψουν'. Σε μια προσπάθεια να μεταφερθεί η φιλόξενη ατμόσφαιρα του Aleria στον χώρο των καλεσμένων του, το εστιατόριο προσφέρει κάθε Σαββατοκύριακο ένα διαφορετικό μενού που υπογράφει ο σεφ Γκίκας Ξενάκης.

Το μενού του #AleriaWeekend at Home αποστέλλεται εντός Αττικής ή είναι διαθέσιμο για παραλαβή κατόπιν παραγγελίας. Μέσα από την ειδικά διαμορφωμένη ενότητα στο site του Aleria μπορείς να κάνεις την παραγγελία σου για το μενού της κάθε εβδομάδας, καθώς και για κάποια έξτρα είδη που βγαίνουν από την κουζίνα ή από την κάβα του.


Info

Για το μενού της εβδομάδας μπορείς να επισκεφθείς το www.aleria.gr ή να επικοινωνήσεις με το τηλ. 210 5222633

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ένα γαστρονομικό all star game στην Καλντέρα

Η φετινή σεζόν στην εστιατορική Σαντορίνη εύκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν ένα mix Κοπεγχάγης, Σαν Σεμπαστιάν και Παρισιού, με ελληνικές πρώτες ύλες και λουσμένη από τον ήλιο της χώρας μας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Στο Matzenta απολαμβάνεις την αυθεντική ιεροτελεστία του μεξικανικού φούρνου Barbacoa

Από την πολιτεία Hidalgo μέχρι τα Χανιά της Κρήτης μία ιστορία της κουζίνας των Μεξικανών γεμίζει το τραπέζι μας με την πιο αυθεντικά παραδοσιακή γαστρονομική τεχνική.

Η Λίνδος της Ρόδου μέσα από πέντε πιάτα

Γαστρονομική πρωτεύουσα της Ρόδου, με καλοφαγική σκηνή που καλύπτει όλη τη γκάμα από ιστορικές ταβέρνες μέχρι εστιατόρια υψηλού επιπέδου, η Λίνδος είναι ένας αυτόνομος γαστοπροορισμός.

Ο Γκίκας Ξενάκης δημιουργεί με φόντο την Καλντέρα

Στο εστιατόριο Ombra του πανέμορφου boutique hotel Esperas Santorini γευόμαστε signature πιάτα του Γκίκα Ξενάκη με θέα το πιο διάσημο ηλιοβασίλεμα στον κόσμο.

Το Sailinn κάνει νοστιμότερη την Λευκάδα

Το beach club & restaurant στο Νυδρί βάζει ρότα για τις γαστρονομικές θάλασσες της Μεσογείου, υπό την επιμέλεια της Rolling Stove.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Κάτι νόστιμο μαγειρεύουν Γιάννης Κιόρογλου και Αλέξανδρος Τσιοτίνης στην Πάρο

Μία άλλη γεύση της δημοφιλούς Κυκλάδας μέσα από τα μενού των δύο σημαντικών σεφ σε "Parostia" και "Mr. E".

Γραφει Μπαμπης Δουκας