Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το πιο viral vegan burger της Αθήνας

Έχει σίγουρα ξεχωριστή γεύση, περιέχει τουρσί κάκτου και κάτι από τις χρυσές εποχές των 90s.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 11 Φεβρουαρίου 2021

Υπήρχε μία εποχή, όχι πάρα πολλά χρόνια πριν, που έχει πια περιέλθει στα όρια του μύθου, κυρίως χάρη σε χιουμοριστικές σελίδες των social media. Τότε που για αντισηπτικό χεριών χρησιμοποιούσαμε τα πιο ακριβά ουίσκι, που το λάδι τρούφας το βάζαμε στους μεντεσέδες των ντουλαπιών για να μην τρίζουν και που πρόστιμο έτρωγαν μόνο όσοι δεν έβγαιναν το Σαββατόβραδο. 

Το concept

Ξέρεις πολύ καλά πού το πάω. Οι εποχές του Παλιού ΠΑΣΟΚ του Ορθόδοξου ανήκουν ασφαλώς στη σφαίρα της φαντασίας, προσφέροντας ωστόσο πάντοτε ένα ευρύ πεδίο για να κάνουμε χιούμορ. O Παύλος Σάφης, aka Mr.GoldPig, και η ομάδα του Old School – The Food Project από την πλευρά τους, άντλησαν έμπνευση από την Βαλχάλα του σοσιαλισμού, παρουσιάζοντας εδώ και λίγες ημέρες το The GREEN ORTHODOX PASOK Vegan Burger (που είναι φυσικά διαθέσιμο για delivery).

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το πιο viral vegan burger της Αθήνας

Τι ακριβώς είναι αυτό; Ένα -περίπου- μπιφτεκόψωμο που σαν άλλο ευεργετικό νομοσχέδιο παρουσιάστηκε στο κοινό και έγινε αμέσως ένας από τους δημοφιλέστερους κωδικούς του Burger Fest Home Edition. Καταρχάς, πρόκειται για ένα 100% vegan burger με εκλεκτό 'μπιφτέκι' από το διάσημο πλέον εξωτικό φρούτο jackfruit και όχι με κάποιο εναλλακτικό προϊόν κρέατος. Η γλυκιά γεύση του θυμίζει έναν συνδυασμό μπανάνας, ανανά, μήλου και μάνγκο ενώ την ίδια στιγμή είναι πλούσιο σε διατροφική αξία, έχει αντιοξειδωτική δράση και περιέχει βιταμίνες, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, μέταλλα, υδατάνθρακες, ηλεκτρολύτες, φυτοθρεπτικά συστατικά κ.α.

Γενικά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν θαύμα της φύσης, που αρκετοί vegan και χορτοφάγοι συχνά χρησιμοποιούν ως υποκατάστατο τους κρέατος, λόγω της υφής και της γεύσης του, όταν μαγειρεύεται. 

Η διεργασία

Το μπριός ψωμάκι αλείφεται αρχικά με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσγειώνεται στη σχάρα, μαζί με τα ψητά λαχανικά (κολοκύθι και καρότο), το vegan μπέικον (seitan, από σιτάρι), το γκρατιναρισμένο vegan τυρί (στη συγκεκριμένη περίπτωση χρησιμοποιείται το 'Εβλογημένο') και το jackfruit μπιφτέκι (ένα από τα καλύτερα του είδους παγκοσμίως, από το Pretty Greens). 

Παράλληλα, μαρινάρεται το baby σπανάκι με ελαιόλαδο και χοντρό θαλασσινό αλάτι ενώ προετοιμάζεται η χειροποίητη σος από vegan μαγιονέζα και pesto βασιλικού. Στο φινίρισμα και αφού ολοκληρωθεί το Cobra Kai χτίσιμο του burger, προστίθεται vegan κέτσαπ αλλά και τουρσί κάκτου - το στοιχείο που βάζει την τελική πινελιά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος