
Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το πιο viral vegan burger της Αθήνας
Έχει σίγουρα ξεχωριστή γεύση, περιέχει τουρσί κάκτου και κάτι από τις χρυσές εποχές των 90s.

Υπήρχε μία εποχή, όχι πάρα πολλά χρόνια πριν, που έχει πια περιέλθει στα όρια του μύθου, κυρίως χάρη σε χιουμοριστικές σελίδες των social media. Τότε που για αντισηπτικό χεριών χρησιμοποιούσαμε τα πιο ακριβά ουίσκι, που το λάδι τρούφας το βάζαμε στους μεντεσέδες των ντουλαπιών για να μην τρίζουν και που πρόστιμο έτρωγαν μόνο όσοι δεν έβγαιναν το Σαββατόβραδο.
Το concept
Ξέρεις πολύ καλά πού το πάω. Οι εποχές του Παλιού ΠΑΣΟΚ του Ορθόδοξου ανήκουν ασφαλώς στη σφαίρα της φαντασίας, προσφέροντας ωστόσο πάντοτε ένα ευρύ πεδίο για να κάνουμε χιούμορ. O Παύλος Σάφης, aka Mr.GoldPig, και η ομάδα του Old School – The Food Project από την πλευρά τους, άντλησαν έμπνευση από την Βαλχάλα του σοσιαλισμού, παρουσιάζοντας εδώ και λίγες ημέρες το The GREEN ORTHODOX PASOK Vegan Burger (που είναι φυσικά διαθέσιμο για delivery).

Τι ακριβώς είναι αυτό; Ένα -περίπου- μπιφτεκόψωμο που σαν άλλο ευεργετικό νομοσχέδιο παρουσιάστηκε στο κοινό και έγινε αμέσως ένας από τους δημοφιλέστερους κωδικούς του Burger Fest Home Edition. Καταρχάς, πρόκειται για ένα 100% vegan burger με εκλεκτό 'μπιφτέκι' από το διάσημο πλέον εξωτικό φρούτο jackfruit και όχι με κάποιο εναλλακτικό προϊόν κρέατος. Η γλυκιά γεύση του θυμίζει έναν συνδυασμό μπανάνας, ανανά, μήλου και μάνγκο ενώ την ίδια στιγμή είναι πλούσιο σε διατροφική αξία, έχει αντιοξειδωτική δράση και περιέχει βιταμίνες, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, μέταλλα, υδατάνθρακες, ηλεκτρολύτες, φυτοθρεπτικά συστατικά κ.α.
Γενικά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν θαύμα της φύσης, που αρκετοί vegan και χορτοφάγοι συχνά χρησιμοποιούν ως υποκατάστατο τους κρέατος, λόγω της υφής και της γεύσης του, όταν μαγειρεύεται.
Η διεργασία
Το μπριός ψωμάκι αλείφεται αρχικά με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσγειώνεται στη σχάρα, μαζί με τα ψητά λαχανικά (κολοκύθι και καρότο), το vegan μπέικον (seitan, από σιτάρι), το γκρατιναρισμένο vegan τυρί (στη συγκεκριμένη περίπτωση χρησιμοποιείται το 'Εβλογημένο') και το jackfruit μπιφτέκι (ένα από τα καλύτερα του είδους παγκοσμίως, από το Pretty Greens).
Παράλληλα, μαρινάρεται το baby σπανάκι με ελαιόλαδο και χοντρό θαλασσινό αλάτι ενώ προετοιμάζεται η χειροποίητη σος από vegan μαγιονέζα και pesto βασιλικού. Στο φινίρισμα και αφού ολοκληρωθεί το Cobra Kai χτίσιμο του burger, προστίθεται vegan κέτσαπ αλλά και τουρσί κάκτου - το στοιχείο που βάζει την τελική πινελιά.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα