Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το πιο viral vegan burger της Αθήνας

Έχει σίγουρα ξεχωριστή γεύση, περιέχει τουρσί κάκτου και κάτι από τις χρυσές εποχές των 90s.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 11 Φεβρουαρίου 2021

Υπήρχε μία εποχή, όχι πάρα πολλά χρόνια πριν, που έχει πια περιέλθει στα όρια του μύθου, κυρίως χάρη σε χιουμοριστικές σελίδες των social media. Τότε που για αντισηπτικό χεριών χρησιμοποιούσαμε τα πιο ακριβά ουίσκι, που το λάδι τρούφας το βάζαμε στους μεντεσέδες των ντουλαπιών για να μην τρίζουν και που πρόστιμο έτρωγαν μόνο όσοι δεν έβγαιναν το Σαββατόβραδο. 

Το concept

Ξέρεις πολύ καλά πού το πάω. Οι εποχές του Παλιού ΠΑΣΟΚ του Ορθόδοξου ανήκουν ασφαλώς στη σφαίρα της φαντασίας, προσφέροντας ωστόσο πάντοτε ένα ευρύ πεδίο για να κάνουμε χιούμορ. O Παύλος Σάφης, aka Mr.GoldPig, και η ομάδα του Old School – The Food Project από την πλευρά τους, άντλησαν έμπνευση από την Βαλχάλα του σοσιαλισμού, παρουσιάζοντας εδώ και λίγες ημέρες το The GREEN ORTHODOX PASOK Vegan Burger (που είναι φυσικά διαθέσιμο για delivery).

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το πιο viral vegan burger της Αθήνας

Τι ακριβώς είναι αυτό; Ένα -περίπου- μπιφτεκόψωμο που σαν άλλο ευεργετικό νομοσχέδιο παρουσιάστηκε στο κοινό και έγινε αμέσως ένας από τους δημοφιλέστερους κωδικούς του Burger Fest Home Edition. Καταρχάς, πρόκειται για ένα 100% vegan burger με εκλεκτό 'μπιφτέκι' από το διάσημο πλέον εξωτικό φρούτο jackfruit και όχι με κάποιο εναλλακτικό προϊόν κρέατος. Η γλυκιά γεύση του θυμίζει έναν συνδυασμό μπανάνας, ανανά, μήλου και μάνγκο ενώ την ίδια στιγμή είναι πλούσιο σε διατροφική αξία, έχει αντιοξειδωτική δράση και περιέχει βιταμίνες, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, μέταλλα, υδατάνθρακες, ηλεκτρολύτες, φυτοθρεπτικά συστατικά κ.α.

Γενικά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν θαύμα της φύσης, που αρκετοί vegan και χορτοφάγοι συχνά χρησιμοποιούν ως υποκατάστατο τους κρέατος, λόγω της υφής και της γεύσης του, όταν μαγειρεύεται. 

Η διεργασία

Το μπριός ψωμάκι αλείφεται αρχικά με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσγειώνεται στη σχάρα, μαζί με τα ψητά λαχανικά (κολοκύθι και καρότο), το vegan μπέικον (seitan, από σιτάρι), το γκρατιναρισμένο vegan τυρί (στη συγκεκριμένη περίπτωση χρησιμοποιείται το 'Εβλογημένο') και το jackfruit μπιφτέκι (ένα από τα καλύτερα του είδους παγκοσμίως, από το Pretty Greens). 

Παράλληλα, μαρινάρεται το baby σπανάκι με ελαιόλαδο και χοντρό θαλασσινό αλάτι ενώ προετοιμάζεται η χειροποίητη σος από vegan μαγιονέζα και pesto βασιλικού. Στο φινίρισμα και αφού ολοκληρωθεί το Cobra Kai χτίσιμο του burger, προστίθεται vegan κέτσαπ αλλά και τουρσί κάκτου - το στοιχείο που βάζει την τελική πινελιά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα