Τα νέα κρεατοφαγικά εστιατόρια της Αθήνας
Ξέρουμε που θα ικανοποιήσεις τα καρνιβορικά γαστρονομικά σου ένστικτα τους επόμενους μήνες.
Το καλό κρέας δεν έλειψε ποτέ από την εστιατορική Αθήνα, με το εν λόγω 'σπορ' να βελτιώνεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια. Και οk, δεν είναι κάθε μέρα Τσικνοπέμπτη αλλά το σωστό κρέας θα έχει πάντοτε μία θέση στην καρδιά κάθε καλοφαγά. Χωρίς πολλά-πολλά, ακολουθούν κάποια από τα νέα εστιατόρια για κρέας (αυτά που έχουν ήδη ανοίξει και αυτά που αναμένονται) στην πόλη.
Carnivorus
Το φρέσκο καρνιβορικό -όνομα και πράγμα- project στη Νέα Ιωνία φέρει την υπογραφή του Ανδρέα Άγριου (Meatropoleos 3) και στεγάζεται σε έναν όμορφα διαμορφωμένα χώρο καθαρών γραμμών και μινιμαλισμού που παραπέμπει σε ένα upgraded παλιομοδίτικο χασάπικο.
Στα του φαγητού, μπριζόλες σε κάθε εκδοχή τους, καλαμάκια, μαριναρισμένο κοτόπουλο στη σούβλα και μπιφτέκια έχουν την τιμητική τους, υπό τη συνοδεία ενδιαφερόντων sides όπως οι ψητές γλυκοπατάτες και σπαράγγια, το τζατζίκι με φέτα και το αβοκάντο με αγγούρι.
Drakoulis Dry & Raw

Το πολυτελές steakhouse Drakoulis Dry & Raw γράφει μία καινούρια σελίδα στη νόστιμη ιστορία του και επιστρέφει στη γαστρονομική σκηνή της πρωτεύουσας, με το νέο του χώρο στην Κηφισιά. Φιλοδοξία του είναι ασφαλώς να εξελιχθεί σε meating point και για τα βόρεια προάστια της Αθήνας, υπηρετώντας πάντοτε τα υψηλότερα standards ποιότητας και τις προσταγές της κορυφαίου επιπέδου κρεατοφαγίας.
Το πάθος και η τεχνογνωσία παραμένουν και έρχονται να συναντήσουν νέες επιλογές, με το background των 50+ ετών στο εν λόγω σπορ.
Ο Στράτος Δρακούλης βάζει την υπογραφή του στις νέες προτάσεις του εστιατορίου, που άνοιξε τις πόρτες του πριν μερικές ημέρες. 'Σερβίρει' μεταξύ άλλων την αίσθηση διαφορετικής πολυτέλειας του brand Drakoulis: Dark τόνοι, πλούσια υφάσματα, underground περιβάλλον και soundtrack ηλεκτρονικής μουσικής.
Γκαστόνε
Το ελληνικό diner από την ομάδα της Cookoovaya, του Hoocut και των υπόλοιπων γνωστών όσο και νόστιμων projects μπήκε στη ζωή μας τον περασμένο Μάιο και έκτοτε έχει βρει τα πατήματά του, υπηρετώντας το concept του υβριδικού εστιατορίου που συνδυάζει την κλασική χασαποταβέρνα, τις γεύσεις των 90s (πολύ πιο εκλεπτυσμένες ή, αν προτιμάς, δοσμένες με πιο σωστό τρόπο) και το cocktail bar.
Το (πραγματικά) τραγανό γουρουνόπουλο στη σούβλα, το άψογα ψημένο βοδινό (tri-tip και ribeye) και ο μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος στη γάστρα είναι από μόνοι τους λόγοι για να πηγαίνεις σε αυτό ξανά και ξανά.
Brutus
Προς τα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται στο Κολωνάκι το Brutus, στον χώρο του παλιού Nikkei. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα steak house αλλά όχι με την κλασική έννοια (υπό την επιμέλεια του Μιχάλη Νουρλόγλου).
Τι ακριβώς εννοώ; Ναι μεν εδώ θα υπάρχουν κάποιες από τις δημοφιλέστερες κοπές (ribeye, porterhouse, New York strip steak) αλλά παράλληλα θα μπορεί κανείς να παραγγείλει και πιο ιδιαίτερα πιάτα όπως χειροποίητα λουκάνικα πάπιας ή κοτόπουλο γεμιστό με φουά γκρα και τρούφα.
La Meat Maison
Ενδιαφέρον δείχνει να είναι και το επόμενο project του La Meat Maison, στα βόρεια προάστια. Δεν πρόκειται για ένα 100% εστιατόριο αλλά αφορά ένα spot που θα συνδυάζει το deli με το resto: Το νέο μέρος αναμένεται λίγο πριν τις γιορτές και θα διαθέτει τόσο τραπέζια όπου θα μπορεί κανείς να τσιμπήσει (burger, αλλαντικά κ.α.) συνοδεία κρασιού, ενώ ταυτόχρονα θα επιλέγει υψηλής ποιότητας προϊόντα για το σπίτι.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα