Τα νέα κρεατοφαγικά εστιατόρια της Αθήνας

Ξέρουμε που θα ικανοποιήσεις τα καρνιβορικά γαστρονομικά σου ένστικτα τους επόμενους μήνες.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 05 Οκτωβρίου 2021

Το καλό κρέας δεν έλειψε ποτέ από την εστιατορική Αθήνα, με το εν λόγω 'σπορ' να βελτιώνεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια. Και οk, δεν είναι κάθε μέρα Τσικνοπέμπτη αλλά το σωστό κρέας θα έχει πάντοτε μία θέση στην καρδιά κάθε καλοφαγά. Χωρίς πολλά-πολλά, ακολουθούν κάποια από τα νέα εστιατόρια για κρέας (αυτά που έχουν ήδη ανοίξει και αυτά που αναμένονται) στην πόλη.

Carnivorus

Το φρέσκο καρνιβορικό -όνομα και πράγμα- project στη Νέα Ιωνία φέρει την υπογραφή του Ανδρέα Άγριου (Meatropoleos 3) και στεγάζεται σε έναν όμορφα διαμορφωμένα χώρο καθαρών γραμμών και μινιμαλισμού που παραπέμπει σε ένα upgraded παλιομοδίτικο χασάπικο.

Στα του φαγητού, μπριζόλες σε κάθε εκδοχή τους, καλαμάκια, μαριναρισμένο κοτόπουλο στη σούβλα και μπιφτέκια έχουν την τιμητική τους, υπό τη συνοδεία ενδιαφερόντων sides όπως οι ψητές γλυκοπατάτες και σπαράγγια, το τζατζίκι με φέτα και το αβοκάντο με αγγούρι. 

Drakoulis Dry & Raw

Τα νέα κρεατοφαγικά εστιατόρια της Αθήνας

Το πολυτελές steakhouse Drakoulis Dry & Raw γράφει μία καινούρια σελίδα στη νόστιμη ιστορία του και επιστρέφει στη γαστρονομική σκηνή της πρωτεύουσας, με το νέο του χώρο στην Κηφισιά. Φιλοδοξία του είναι ασφαλώς να εξελιχθεί σε meating point και για τα βόρεια προάστια της Αθήνας, υπηρετώντας πάντοτε τα υψηλότερα standards ποιότητας και τις προσταγές της κορυφαίου επιπέδου κρεατοφαγίας. 

Το πάθος και η τεχνογνωσία παραμένουν και έρχονται να συναντήσουν νέες επιλογές, με το background των 50+ ετών στο εν λόγω σπορ. 

Ο Στράτος Δρακούλης βάζει την υπογραφή του στις νέες προτάσεις του εστιατορίου, που άνοιξε τις πόρτες του πριν μερικές ημέρες. 'Σερβίρει' μεταξύ άλλων την αίσθηση διαφορετικής πολυτέλειας του brand Drakoulis: Dark τόνοι, πλούσια υφάσματα, underground περιβάλλον και soundtrack ηλεκτρονικής μουσικής.

Γκαστόνε

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gastone (@gastoneathens)

Το ελληνικό diner από την ομάδα της Cookoovaya, του Hoocut και των υπόλοιπων γνωστών όσο και νόστιμων projects μπήκε στη ζωή μας τον περασμένο Μάιο και έκτοτε έχει βρει τα πατήματά του, υπηρετώντας το concept του υβριδικού εστιατορίου που συνδυάζει την κλασική χασαποταβέρνα, τις γεύσεις των 90s (πολύ πιο εκλεπτυσμένες ή, αν προτιμάς, δοσμένες με πιο σωστό τρόπο) και το cocktail bar.

Το (πραγματικά) τραγανό γουρουνόπουλο στη σούβλα, το άψογα ψημένο βοδινό (tri-tip και ribeye) και ο μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος στη γάστρα είναι από μόνοι τους λόγοι για να πηγαίνεις σε αυτό ξανά και ξανά.

Brutus

Προς τα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται στο Κολωνάκι το Brutus, στον χώρο του παλιού Nikkei. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα steak house αλλά όχι με την κλασική έννοια (υπό την επιμέλεια του Μιχάλη Νουρλόγλου).

Τι ακριβώς εννοώ; Ναι μεν εδώ θα υπάρχουν κάποιες από τις δημοφιλέστερες κοπές (ribeye, porterhouse, New York strip steak) αλλά παράλληλα θα μπορεί κανείς να παραγγείλει και πιο ιδιαίτερα πιάτα όπως χειροποίητα λουκάνικα πάπιας ή κοτόπουλο γεμιστό με φουά γκρα και τρούφα.

La Meat Maison

Ενδιαφέρον δείχνει να είναι και το επόμενο project του La Meat Maison, στα βόρεια προάστια. Δεν πρόκειται για ένα 100% εστιατόριο αλλά αφορά ένα spot που θα συνδυάζει το deli με το resto: Το νέο μέρος αναμένεται λίγο πριν τις γιορτές και θα διαθέτει τόσο τραπέζια όπου θα μπορεί κανείς να τσιμπήσει (burger, αλλαντικά κ.α.) συνοδεία κρασιού, ενώ ταυτόχρονα θα επιλέγει υψηλής ποιότητας προϊόντα για το σπίτι.

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Για brunch, στο μέρος που δημιούργησε την τάση στην Αθήνα

Από το Σάββατο 16 Οκτωβρίου και κάθε Σαββατοκύριακο, το brunch σερβίρεται και πάλι στα εστιατόρια NEW Taste και Art Lounge του NEW Hotel με ανανεωμένο μενού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Drakoulis Dry & Raw, κορυφαίο κρέας (και) στην Κηφισιά

Ο Στράτος Δρακούλης βάζει την υπογραφή του στη νέα καρνιβορική πρόταση των ΒΠ.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Γιατί το Noma αναδείχθηκε καλύτερο εστιατόριο του πλανήτη

Οι λόγοι που οδήγησαν το γαστρονομικό project του René Redzepi στην κορυφή του γαστρονομικού κόσμου για το 2021.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το τέλειο αυγό ποσέ

Ακόμη και αυτοί που μισούν να μπαίνουν στην κουζίνα, μπορούν να τα καταφέρουν.

Γραφει Μπαμπης Δουκας