Tasty Awards 2022: Για ψάρι και θαλασσινά στα καλύτερα

Τα υποψήφια εστιατόρια των Tasty Awards 2022 στην κατηγορία 100% FISH & SEAFOOD.

Γράφει: Νίκος Κοντόπουλος 08 Φεβρουαρίου 2022

Τα ψάρια και τα θαλασσινά είναι αναπόσπαστο, θεμελιώδες κομμάτι όχι μόνο της ελληνικής κουζίνας, αλλά της διατροφής μας γενικότερα. Οι επιλογές που έχουμε για φρέσκο ψάρι στην Αθήνα είναι πολλές και καλές. Στηρίζουμε τα αγαπημένα μας "ψαροεστιατόρια” και τα ψηφίζουμε στα Tasty Awards 2022.

Άλλα είναι -παραδοσιακά- δίπλα στο κύμα, άλλα στο κέντρο της πόλης και άλλα στις εξοχές των βορείων προαστίων. Ποιος είπε άλλωστε πως η καλή ψαροφαγία συνδυάζεται με το κύμα στο φόντο; Όλα μαγειρεύουν μοναδικά πιάτα που μυρίζουν θάλασσα με αφετηρία τις ολόφρεσκες πρώτες ύλες. Το γαστρονομικό επίπεδο των ψαροφαγικών εστιατορίων της Αθήνας έχει ανέβει εντυπωσιακά χρόνο με το χρόνο.

Πάντα είχαμε πολύ καλές, διαχρονικές επιλογές για ψάρι, εκεί που ίσως υστερούσαμε ήταν στη δημιουργικότητα. Τώρα αυτό αλλάζει. Δίπλα στην ποιότητα των πρώτων υλών οι νέες δημιουργικές ιδέες των μαγείρων αποδεικνύονται εξίσου σημαντικές για το τελικό πιάτο που απολαμβάνουμε, ενώ επιπλέον αναδεικνύουν και καλύτερα τις πρώτες ύλες.

Στα εστιατόρια της Αθήνας που αγαπούν το ψάρι, πλέον οι σουπιές μπορεί να συνοδεύονται από ταχίνι, η καρμπονάρα να έχει χέλι και το φιλέτο μαγιάτικο να συνυπάρχει με ποπ κορν κινόας. Βέβαια, οι γαρίδες Αμβρακικού είναι εξαιρετικής ποιότητας -όπως πάντα- και το λαβράκι δε χωρίζεται ποτέ από το σταμναγκάθι.

Αυτό συμβαίνει 100% στα εστιατόρια που συμμετέχουν στην κατηγορία Fish & Seafood των Tasty Awards 2022. Ήδη αγαπημένα του κοινού, μας καλούν να τα ψηφίσουμε και να στηρίξουμε εκείνο που μας έχει κερδίσει περισσότερο.

Ψηφίζουμε τώρα στο: https://www.tasty-guide.gr/voting/fish-sea-food

 


Tasty Awards 2022

Υπό την αιγίδα: Περιφέρεια Αττικής

Χορηγοί:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Nobu Matsuhisa μαγειρεύει ακόμη με την καρδιά του

Μία κουβέντα με τον αυτοκράτορα της ιαπωνικής κουζίνας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Στην Αθήνα, για κορυφαίο παγωτό

Τα μέρη που -μετά το brain freeze- θα σε κάνουν να νιώσεις ευτυχισμένος.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η νοστιμότερη πίτσα της Αθήνας

Το μόνο food guide που θα χρειαστείς για τους τελικούς της Basket League. Αλλά όχι μόνο γι' αυτούς.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2022: Οι μεγάλοι νικητές

Μία βραδιά που ανέδειξε τους κορυφαίους εκπροσώπους της παραδοσιακής και σύγχρονης ελληνικής κουζίνας.

Στο νόστιμο Pelagos τριών ελληνικών νησιών

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Luca Piscazzi και ο νόστιμος φόρος τιμής στις γαστρονομικές ρίζες τριών νησιών του Αιγαίου.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η ιστορία της διασημότερης θαλασσινής κουζίνας στην Αθήνα

10 χρόνια Τραβόλτα, 10 χρόνια μοναδικά πιάτα που φέρνουν το βυθό στον αφρό.

Γραφει Μπαμπης Δουκας