Tasty Awards 2022: Τα (πιο) fine dining εστιατόρια της πόλης

Τα υποψήφια εστιατόρια των Tasty Awards 2022 στην κατηγορία FINE DINING.

Τί σημαίνει τελικά "fine dining”; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα που ορίζουν την εμπειρία του dining σε ένα εστιατόριο και την καθιστούν "fine”; Την απάντηση έχουν τα εστιατόρια που συμμετέχουν στην συγκεκριμένη κατηγορία των Tasty Awards. Εμείς δοκιμάζουμε, απολαμβάνουμε και ψηφίζουμε το αγαπημένο μας.

"Ο όρος fine dining αναφέρεται στην εμπειρία δείπνου σε ένα εστιατόριο που χαρακτηρίζεται κυρίως από περισσότερη επισημότητα σε σχέση με ένα καθημερινό εστιατόριο, ενώ το φαγητό είναι συνήθως υψηλότερης ποιότητας”. Αυτός είναι ένας από τους όρους που αφορούν το fine dining και μπορεί πολύ εύκολα να αναζητήσει κανείς online. Και είναι πολύ κοντά στην αλήθεια.

Πραγματικά η εμπειρία του δείπνου σε ένα fine dining εστιατόριο έχει να κάνει με τη σημασία στη λεπτομέρεια. Φυσικά το καλό φαγητό πρέπει να είναι η βάση, η πολύ ενημερωμένη wine list να θεωρείται δεδομένη και από κει πέρα αρχίζουν και έχουν σημασία διάφορα: το τσάκισμα στο τραπεζομάντιλο, τα αψεγάδιαστα μαχαιροπίρουνα, το φρεσκοσιδερωμένο πουκάμισο του σερβιτόρου, τα λουλούδια στο βάζο, ο κατάλληλος φωτισμός, το ιδανικό soundtrack.

Όλα αυτά μετράνε σε μια fine dining εμπειρία. Όλα αυτά και βεβαίως πρώτα και πάνω από όλα η δημιουργικότητα του chef. Εδώ οι μαγειρικές απαιτήσεις είναι εξαιρετικά υψηλές. Οι πρώτες ύλες δεν νοείται να μην είναι οι καλύτερες και ο chef πρέπει να έχει τη δυνατότητα με τις ιδέες και τη δημιουργικότητα του να τις αναδείξει και να δημιουργήσει γεύσεις μοναδικές. Είναι ο σκηνοθέτης μιας πολύ καλά μελετημένης παράστασης, ο οικοδεσπότης ενός εξαιρετικού δείπνου που οι καλεσμένοι θα κρατήσουν στη μνήμη τους για καιρό.

Αυτά όλα συμβαίνουν στα εστιατόρια της Αθήνας που συμμετέχουν στην κατηγορία Fine Dining των Tasty Awards 2022, η γευστική πρωτοπορία της πόλης έχει συγκεκριμένες διευθύνσεις. Ήδη αγαπημένα του κοινού, τα fine dining εστιατόρια μας καλούν να τα ψηφίσουμε και να στηρίξουμε εκείνο που μας έχει κερδίσει περισσότερο.

Ψηφίζουμε τώρα στο: https://www.tasty-guide.gr/voting/fine-dining

 


Tasty Awards 2022

Υπό την αιγίδα: Περιφέρεια Αττικής

Χορηγοί

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας