Ο Δημήτρης Κατριβέσης ξανακάνει το Thama του στην Τήνο

Tradinnovation και μοναδικές γεύσεις για ακόμη μία χρονιά από τον σεφ Κατριβέση, στην πανέμορφη Κυκλάδα.

Όταν ο Δημήτρης Κατριβέσης πήγαινε για πρώτη φορά στη ζωή του στην Τήνο, πριν από περίπου τρία χρόνια, δεν είχε σε καμία περίπτωση στο μυαλό του πως λίγο καιρό μετά θα ξεκινούσε ένα φιλόδοξο γευστικό project εκεί. Το Thama, αποτέλεσμα της γοητείας που άσκησε στον δημοφιλή σεφ το νησί συνδυαστικά με τον πλούτο των τοπικών προϊόντων αλλά και τη συνεχή γαστρονομική αναζήτηση του ίδιου, ετοιμάζεται να υποδεχθεί και πάλι τους επισκέπτες του, ανοίγοντας και πάλι τις πόρτες του από την Μεγάλη Δευτέρα.

Thama και πάλι

Η κουζίνα του ανανεώθηκε και εμπλουτίστηκε με πολλές νέες προτάσεις σε βιώσιμα πιάτα, βασισμένα σε τοπικά συστατικά, παραδοσιακές συνταγές και καινοτόμες επεξεργασίες, τα οποία ο σεφ Κατριβέσης, σχεδίασε με λεπτομέρεια - και όπως πάντοτε, με πολλή αγάπη και πάθος.

Το νέο μενού γευσιγνωσίας φέτος αγκαλιάζει τα μυστικά της θάλασσας, συνδυάζοντας υλικά και τεχνικές από την Ιαπωνία μέχρι και τη Μεσόγειο. Μια πρωτότυπη προσέγγιση για τον εκλεπτυσμένο συνδυασμό των προϊόντων της Τήνου με τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη, σε έναν αέναο καμβά μεταξύ παράδοσης και καινοτομίας, ένα "tradinnovation" όπως ο σεφ αγαπά να αναφέρει. 

> Διάβασε ακόμη: Στην Τήνο θα βρεις τα ομορφότερα χωριά των Κυκλάδων

Η χρήση της ανοιχτής φωτιάς εξακολουθεί να κυριαρχεί στο μενού, ένας τρόπος μαγειρέματος που είναι συνυφασμένος με την ελληνική κουλτούρα. 

Ο Δημήτρης Κατριβέσης ξανακάνει το Thama του στην Τήνο
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ THAMA ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ 2022 3

Ο κύριος σκοπός είναι να διατηρηθεί η αγνότητα και η αυθεντικότητα της ελληνικής κουζίνας, μέσα από ένα μενού με σύγχρονη οπτική αλλά παράλληλα και σαν φόρος τιμής στις τοπικές γεύσεις και παραδόσεις.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ THAMA ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ 2022 4

Ειδικά για τη Μεγάλη Εβδομάδα, το εστιατόριο θα είναι ανοιχτό και τα μεσημέρια, με ειδικά διαμορφωμένο μενού σύμφωνα με τα ήθη και έθιμα του τόπου. 

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ THAMA ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ 2022 1

 


Info

Λ. Σταύρου Κιονίων, Χώρα Τήνου
Τηλ. 22830 29021
www.thamarestaurant.com
Instagram: Thama_tinos

 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα