Ο Δημήτρης Κατριβέσης ξανακάνει το Thama του στην Τήνο

Tradinnovation και μοναδικές γεύσεις για ακόμη μία χρονιά από τον σεφ Κατριβέση, στην πανέμορφη Κυκλάδα.

Όταν ο Δημήτρης Κατριβέσης πήγαινε για πρώτη φορά στη ζωή του στην Τήνο, πριν από περίπου τρία χρόνια, δεν είχε σε καμία περίπτωση στο μυαλό του πως λίγο καιρό μετά θα ξεκινούσε ένα φιλόδοξο γευστικό project εκεί. Το Thama, αποτέλεσμα της γοητείας που άσκησε στον δημοφιλή σεφ το νησί συνδυαστικά με τον πλούτο των τοπικών προϊόντων αλλά και τη συνεχή γαστρονομική αναζήτηση του ίδιου, ετοιμάζεται να υποδεχθεί και πάλι τους επισκέπτες του, ανοίγοντας και πάλι τις πόρτες του από την Μεγάλη Δευτέρα.

Thama και πάλι

Η κουζίνα του ανανεώθηκε και εμπλουτίστηκε με πολλές νέες προτάσεις σε βιώσιμα πιάτα, βασισμένα σε τοπικά συστατικά, παραδοσιακές συνταγές και καινοτόμες επεξεργασίες, τα οποία ο σεφ Κατριβέσης, σχεδίασε με λεπτομέρεια - και όπως πάντοτε, με πολλή αγάπη και πάθος.

Το νέο μενού γευσιγνωσίας φέτος αγκαλιάζει τα μυστικά της θάλασσας, συνδυάζοντας υλικά και τεχνικές από την Ιαπωνία μέχρι και τη Μεσόγειο. Μια πρωτότυπη προσέγγιση για τον εκλεπτυσμένο συνδυασμό των προϊόντων της Τήνου με τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη, σε έναν αέναο καμβά μεταξύ παράδοσης και καινοτομίας, ένα "tradinnovation" όπως ο σεφ αγαπά να αναφέρει. 

> Διάβασε ακόμη: Στην Τήνο θα βρεις τα ομορφότερα χωριά των Κυκλάδων

Η χρήση της ανοιχτής φωτιάς εξακολουθεί να κυριαρχεί στο μενού, ένας τρόπος μαγειρέματος που είναι συνυφασμένος με την ελληνική κουλτούρα. 

Ο Δημήτρης Κατριβέσης ξανακάνει το Thama του στην Τήνο
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ THAMA ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ 2022 3

Ο κύριος σκοπός είναι να διατηρηθεί η αγνότητα και η αυθεντικότητα της ελληνικής κουζίνας, μέσα από ένα μενού με σύγχρονη οπτική αλλά παράλληλα και σαν φόρος τιμής στις τοπικές γεύσεις και παραδόσεις.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ THAMA ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ 2022 4

Ειδικά για τη Μεγάλη Εβδομάδα, το εστιατόριο θα είναι ανοιχτό και τα μεσημέρια, με ειδικά διαμορφωμένο μενού σύμφωνα με τα ήθη και έθιμα του τόπου. 

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ THAMA ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ 2022 1

 


Info

Λ. Σταύρου Κιονίων, Χώρα Τήνου
Τηλ. 22830 29021
www.thamarestaurant.com
Instagram: Thama_tinos

 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα

Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος