
Ο Δημήτρης Κατριβέσης ξανακάνει το Thama του στην Τήνο
Tradinnovation και μοναδικές γεύσεις για ακόμη μία χρονιά από τον σεφ Κατριβέση, στην πανέμορφη Κυκλάδα.
Όταν ο Δημήτρης Κατριβέσης πήγαινε για πρώτη φορά στη ζωή του στην Τήνο, πριν από περίπου τρία χρόνια, δεν είχε σε καμία περίπτωση στο μυαλό του πως λίγο καιρό μετά θα ξεκινούσε ένα φιλόδοξο γευστικό project εκεί. Το Thama, αποτέλεσμα της γοητείας που άσκησε στον δημοφιλή σεφ το νησί συνδυαστικά με τον πλούτο των τοπικών προϊόντων αλλά και τη συνεχή γαστρονομική αναζήτηση του ίδιου, ετοιμάζεται να υποδεχθεί και πάλι τους επισκέπτες του, ανοίγοντας και πάλι τις πόρτες του από την Μεγάλη Δευτέρα.
Thama και πάλι
Η κουζίνα του ανανεώθηκε και εμπλουτίστηκε με πολλές νέες προτάσεις σε βιώσιμα πιάτα, βασισμένα σε τοπικά συστατικά, παραδοσιακές συνταγές και καινοτόμες επεξεργασίες, τα οποία ο σεφ Κατριβέσης, σχεδίασε με λεπτομέρεια - και όπως πάντοτε, με πολλή αγάπη και πάθος.
Το νέο μενού γευσιγνωσίας φέτος αγκαλιάζει τα μυστικά της θάλασσας, συνδυάζοντας υλικά και τεχνικές από την Ιαπωνία μέχρι και τη Μεσόγειο. Μια πρωτότυπη προσέγγιση για τον εκλεπτυσμένο συνδυασμό των προϊόντων της Τήνου με τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη, σε έναν αέναο καμβά μεταξύ παράδοσης και καινοτομίας, ένα "tradinnovation" όπως ο σεφ αγαπά να αναφέρει.
> Διάβασε ακόμη: Στην Τήνο θα βρεις τα ομορφότερα χωριά των Κυκλάδων
Η χρήση της ανοιχτής φωτιάς εξακολουθεί να κυριαρχεί στο μενού, ένας τρόπος μαγειρέματος που είναι συνυφασμένος με την ελληνική κουλτούρα.


Ο κύριος σκοπός είναι να διατηρηθεί η αγνότητα και η αυθεντικότητα της ελληνικής κουζίνας, μέσα από ένα μενού με σύγχρονη οπτική αλλά παράλληλα και σαν φόρος τιμής στις τοπικές γεύσεις και παραδόσεις.

Ειδικά για τη Μεγάλη Εβδομάδα, το εστιατόριο θα είναι ανοιχτό και τα μεσημέρια, με ειδικά διαμορφωμένο μενού σύμφωνα με τα ήθη και έθιμα του τόπου.

Info
Λ. Σταύρου Κιονίων, Χώρα Τήνου
Τηλ. 22830 29021
www.thamarestaurant.com
Instagram: Thama_tinos
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα