
Ένα πασχαλινό δείπνο με αστέρι Michelin
Ο Έκτορας Μποτρίνι ετοιμάζει κάτι εξαιρετικό για το βράδυ της 24ης Απριλίου, στο εμβληματικό Selene.
Το Πάσχα στις Κυκλάδες αποτελεί με βεβαιότητα μία μοναδικά μυσταγωγική εμπειρία για κάθε άνθρωπο, ανεξάρτητα από τη χώρα καταγωγής του. Ειδικά όμως στη Σαντορίνη το αίσθημα κατάνυξης μιλά βαθιά στην ψυχή κάθε επισκέπτη, περιδιαβαίνοντας τα στενά σοκάκια της παλιάς πόλης με τη μεσαιωνική αίσθηση και την υποβλητική ατμόσφαιρα. Εκεί, μέσα στο ιστορικό εστιατόριο Selene, οι καλεσμένοι πρόκειται να ζήσουν μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία δια χειρός του πολυβραβευμένου σεφ Έκτορα Μποτρίνι το βράδυ του Πάσχα, 24 Απριλίου 2022.
Με τα αρώματα των αγριολούλουδων και των λευκών τριαντάφυλλων να μεθούν την ατμόσφαιρα, τα κομψά στρωμένα τραπέζια μέσα στην αυλή του μεσαιωνικού μοναστηριού θα περιμένουν τους φιλοξενούμενους να τσουγκρίσουν τα κόκκινα αυγά και να ευχηθούν "Χριστός Ανέστη" υπό το φως των φαναριών και των λευκών κεριών.
Τα αυγά, που βάφονται με απόλυτα φυσικές διεργασίες (όπως κόκκινο λάχανο, κόκκινο κρασί, κρεμμυδότσουφλα κλπ) θα φέρουν το μεγαλοπρεπές μονόγραμμα του Selene, γιατί κάθε λεπτομέρεια μετράει, όταν μιλάμε για την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία.
Καθώς οι ήχοι της άρπας, του βιολιού και του πιάνου θα γεμίζουν το χώρο, το ειδικό θεματικό μενού της βραδιάς θα εντυπωσιάζει με τη δημιουργικότητα και τη μοναδική αξιοποίηση της εκλεκτής τοπικής πρώτης ύλης.
Από την Ωδή στον Σαντορινιό Τοματοκεφτέ μέχρι την Παλαμίδα με Ταραμά Ρέγγας, ένα πιάτο-φόρος τιμής στον αείμνηστο Γιώργο Χατζηγιαννάκη, μέχρι το Μπαρμπούνι με Πέστο από Αγριομάραθο και το Αρνί του Πάσχα, οι γεύσεις και τα αρώματα της Ελλάδας θα δώσουν το δικό τους χρώμα στη μοναδική αυτή βραδιά.
Ένα όμορφο πασχαλινό "δώρο" θα περιμένει τους καλεσμένους, που φεύγοντας θα πάρουν μαζί τους λουλούδια, πασχαλινά αυγά, παραδοσιακό τσουρέκι και φυσικά τα signature menus υπογεγραμμένα από τον ίδιο τον σεφ, ώστε να ολοκληρωθεί με τον πιο όμορφο τρόπο η ιδιαίτερη αυτή εμπειρία.
Info
Φηρά, Σαντορίνη
Τηλ. 22860 22249
selene.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα