Κάτι νόστιμο μαγειρεύει ο Νίκος Θωμάς στην Κρήτη

Κρητική Bistronomie στο εστιατόριο ELAIA του Kapsaliana Village Hotel.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 20 Μαΐου 2022

Αγάπη για τα φρέσκα προϊόντα της Κρήτης, συνεπείς τεχνικές προετοιμασίας και βέβαια έμπνευση από το καταπράσινο τοπίο της ενδοχώρας του Ρεθύμνου. Αυτό είναι το τρίπτυχο της στρατηγικής ενός έμπειρου chef που αφήνει την καρδιά της Αθήνας για να δημιουργήσει σε ένα ιστορικό χωριό της Κρήτης: ο executive chef Νίκος Θωμάς για τρίτη χρονιά ανανεώνει με τη γαστρονομική του άποψη τα μενού ενός οικισμού του 16ου αιώνα που μετατράπηκε σε πολυβραβευμένο boutique ξενοδοχείο, το Kapsaliana Village Hotel.

Το Kapsaliana Village Hotel υποδέχεται τον χαρισματικό chef ο οποίος "ζωγραφίζει" ένα εντυπωσιακό "χάρτη Κρητικής γευσιγνωσίας" με προϊόντα και πρώτες ύλες εποχής από τα τρία μποστάνια του χωριού. 

Farm to table κουζίνα με προϊόντα από τα μποστάνια του ιστορικού χωριού

Γνώστης πλέον του χαρακτήρα της πλούσιας παράδοσης της κουζίνας της Μεγαλονήσου, ανέπτυξε φιλίες με τους "ιδανικούς" παραγωγούς, μπήκε στα τυροκομία, ανακάλυψε τις ρακές με αρώματα, εντρύφησε στην αυθεντική αλλά και στις πειραγμένες συνταγές των ντόπιων για να καταλήξει στη δική του πρόταση.

H Cretan bistronomie για comfort μεσημεριανό γεύμα και pool menu παραδίδει σκυτάλη στο fine bistronomie, κάτι που ξέρει να κάνει πολύ καλά ο Νίκος Θωμάς, ξεκινάει στο δειλινό με θέα το Κρητικό Πέλαγος και τη φωτεινότητα από τα αστέρια στον ουρανό των Καψαλιανών. 

Κάτι νόστιμο μαγειρεύει ο Νίκος Θωμάς στην Κρήτη

Η μυσταγωγία του δείπνου στο εστιατόριο ELAIA του Kapsaliana Village Hotel περνά μέσα από εξαίσια πιάτα: Πρωταγωνιστές όλα τα λαχανικά και τα ζαρζαβατικά της ευλογημένης γης της Κρήτης, τα "διάσημα" βότανα του νησιού συμπλέουν με εκλεκτά κρεατικά που ήρθαν από επιλεγμένες φάρμες και μοναδικά τυριά των τυροκομιών του Ρεθύμνου.

Η Κρήτη είναι ο παράδεισος της Μεσογείου με μυρωδικά που φύονται και σε πλανεύουν, ειδικά αν ξέρεις να αρωματίζεις και να νοστιμίζεις τα φαγητά σου με το δενδρολίβανο και το φασκόμηλο, το θυμάρι και τη λεβάντα.

ΝΙΚΟΣ ΘΩΜΑΣ KAPSALIANA VILLAGE 1

Ο σεφ αγάπησε τα Καψαλιανά και για τρίτη χρονιά βρίσκεται στην ενδοχώρα της Μεγαλονήσου. Για να βάλει στάκα στα κολοκυθάκια, να παντρέψει χέλι με ζυγούρι στο γαμοπίλαφο, να κάνει πέστο από μαϊντανό, να ρίξει πούδρα αυγοτάραχου σαν κίτρινο χιόνι, να επαναδομήσει το αρνί που σιγοψηνόταν στη γάστρα, να τα στολίσει με ροζ βρώσιμα ανθάκια αρμπαρόριζας, να κόψει αριστοτεχνικά τις τρίχρωμες ντομάτες για το carpaccio με αχινό, να βάλει τον σιγομαγειρεμένο επι 3,5 ωρες κόκορα του πάνω στον ξινόχοντρο.

ΝΙΚΟΣ ΘΩΜΑΣ KAPSALIANA VILLAGE 2

Μαζί του ο Χανιώτης ανερχόμενος σεφ Αντώνης Μπατσίνης, που ανέλαβε από κοινού με το Νίκο την εξοικείωση όλης της ομάδας με τα τοπικά προϊόντα, έχοντας την ευθύνη για τα τρία μποστάνια του χωριού. 

 


Info

Καψαλιανά, Ρέθυμνο, Κρήτη
Τηλ. 28310 83400
www.kapsalianavillage.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Nobu Matsuhisa μαγειρεύει ακόμη με την καρδιά του

Μία κουβέντα με τον αυτοκράτορα της ιαπωνικής κουζίνας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Στην Αθήνα, για κορυφαίο παγωτό

Τα μέρη που -μετά το brain freeze- θα σε κάνουν να νιώσεις ευτυχισμένος.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η νοστιμότερη πίτσα της Αθήνας

Το μόνο food guide που θα χρειαστείς για τους τελικούς της Basket League. Αλλά όχι μόνο γι' αυτούς.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2022: Οι μεγάλοι νικητές

Μία βραδιά που ανέδειξε τους κορυφαίους εκπροσώπους της παραδοσιακής και σύγχρονης ελληνικής κουζίνας.

Στο νόστιμο Pelagos τριών ελληνικών νησιών

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Luca Piscazzi και ο νόστιμος φόρος τιμής στις γαστρονομικές ρίζες τριών νησιών του Αιγαίου.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η ιστορία της διασημότερης θαλασσινής κουζίνας στην Αθήνα

10 χρόνια Τραβόλτα, 10 χρόνια μοναδικά πιάτα που φέρνουν το βυθό στον αφρό.

Γραφει Μπαμπης Δουκας