
Κάτι νόστιμο μαγειρεύει ο Νίκος Θωμάς στην Κρήτη
Κρητική Bistronomie στο εστιατόριο ELAIA του Kapsaliana Village Hotel.
Αγάπη για τα φρέσκα προϊόντα της Κρήτης, συνεπείς τεχνικές προετοιμασίας και βέβαια έμπνευση από το καταπράσινο τοπίο της ενδοχώρας του Ρεθύμνου. Αυτό είναι το τρίπτυχο της στρατηγικής ενός έμπειρου chef που αφήνει την καρδιά της Αθήνας για να δημιουργήσει σε ένα ιστορικό χωριό της Κρήτης: ο executive chef Νίκος Θωμάς για τρίτη χρονιά ανανεώνει με τη γαστρονομική του άποψη τα μενού ενός οικισμού του 16ου αιώνα που μετατράπηκε σε πολυβραβευμένο boutique ξενοδοχείο, το Kapsaliana Village Hotel.
Το Kapsaliana Village Hotel υποδέχεται τον χαρισματικό chef ο οποίος "ζωγραφίζει" ένα εντυπωσιακό "χάρτη Κρητικής γευσιγνωσίας" με προϊόντα και πρώτες ύλες εποχής από τα τρία μποστάνια του χωριού.
Farm to table κουζίνα με προϊόντα από τα μποστάνια του ιστορικού χωριού
Γνώστης πλέον του χαρακτήρα της πλούσιας παράδοσης της κουζίνας της Μεγαλονήσου, ανέπτυξε φιλίες με τους "ιδανικούς" παραγωγούς, μπήκε στα τυροκομία, ανακάλυψε τις ρακές με αρώματα, εντρύφησε στην αυθεντική αλλά και στις πειραγμένες συνταγές των ντόπιων για να καταλήξει στη δική του πρόταση.
H Cretan bistronomie για comfort μεσημεριανό γεύμα και pool menu παραδίδει σκυτάλη στο fine bistronomie, κάτι που ξέρει να κάνει πολύ καλά ο Νίκος Θωμάς, ξεκινάει στο δειλινό με θέα το Κρητικό Πέλαγος και τη φωτεινότητα από τα αστέρια στον ουρανό των Καψαλιανών.

Η μυσταγωγία του δείπνου στο εστιατόριο ELAIA του Kapsaliana Village Hotel περνά μέσα από εξαίσια πιάτα: Πρωταγωνιστές όλα τα λαχανικά και τα ζαρζαβατικά της ευλογημένης γης της Κρήτης, τα "διάσημα" βότανα του νησιού συμπλέουν με εκλεκτά κρεατικά που ήρθαν από επιλεγμένες φάρμες και μοναδικά τυριά των τυροκομιών του Ρεθύμνου.
Η Κρήτη είναι ο παράδεισος της Μεσογείου με μυρωδικά που φύονται και σε πλανεύουν, ειδικά αν ξέρεις να αρωματίζεις και να νοστιμίζεις τα φαγητά σου με το δενδρολίβανο και το φασκόμηλο, το θυμάρι και τη λεβάντα.

Ο σεφ αγάπησε τα Καψαλιανά και για τρίτη χρονιά βρίσκεται στην ενδοχώρα της Μεγαλονήσου. Για να βάλει στάκα στα κολοκυθάκια, να παντρέψει χέλι με ζυγούρι στο γαμοπίλαφο, να κάνει πέστο από μαϊντανό, να ρίξει πούδρα αυγοτάραχου σαν κίτρινο χιόνι, να επαναδομήσει το αρνί που σιγοψηνόταν στη γάστρα, να τα στολίσει με ροζ βρώσιμα ανθάκια αρμπαρόριζας, να κόψει αριστοτεχνικά τις τρίχρωμες ντομάτες για το carpaccio με αχινό, να βάλει τον σιγομαγειρεμένο επι 3,5 ωρες κόκορα του πάνω στον ξινόχοντρο.

Μαζί του ο Χανιώτης ανερχόμενος σεφ Αντώνης Μπατσίνης, που ανέλαβε από κοινού με το Νίκο την εξοικείωση όλης της ομάδας με τα τοπικά προϊόντα, έχοντας την ευθύνη για τα τρία μποστάνια του χωριού.
Info
Καψαλιανά, Ρέθυμνο, Κρήτη
Τηλ. 28310 83400
www.kapsalianavillage.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
#STYLEGUIDE BY CLODIST - SALE SHOPPING LIST
Kάθε μέρα οι editors του Esquire προτείνουν τις καλύτερες επιλογές στις εκπτώσεις από το Clodist.gr

Το αδιάβροχο μπουφάν
Αδιάβροχο μπουφάν, Barbour International explore more
Το φανελένιο πουκάμισο
Καρό πουκάμισο, Scotch & Soda explore more
Το wool-blend μπουφάν
Aviator μπουφάν, Scotch & Soda explore more
Το θερμομονωτικό παρκά
Μαύρο παρκά, Timberland explore moreΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Για ράμεν στο Tanpopo του Σωτήρη Κοντιζά
Το νέο εστιατόριο του δημοφιλή σεφ, restaurateur και παρουσιαστή, τοποθετεί το ράμεν στο επίκεντρο της γαστρονομικής προσοχής.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟι Fixers -Coffee Makers & Bakers- στο Παγκράτι, σου φτιάχνουν τη διάθεση
Βρεθήκαμε στο grand opening του νέου hot spot του κέντρου και ιδού οι εντυπώσεις μας.
Γραφει Ραφαελλα ΡαλληΕστιατόρια που αξίζουν αστέρι Michelin στα social media
Όταν ο Robert De Niro πήγε για γύρο στη Δράμα και άλλες ιστορίες γαστρονομικής τρέλας από τα accounts εστιατορίων.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΠώς θα μάθεις όλα τα μυστικά του ψησίματος σε 4 ώρες
Ένα σεμινάριο που θα σε κάνει master ψήστη.
Tasty Awards 2023: Τα εστιατόρια των ξενοδοχείων που ποντάρουν στην 5άστερη γαστρονομία
Ήρθε η ώρα να ψηφίσεις τα αγαπημένα σου στέκια για εκλεκτό φαγητό.
Γραφει Tasty-guide.grDB One: Το επόμενο καρνιβορικό hit της Αθήνας
Σύντομα όλοι θα μιλούν για το ολοκαίνουριο premium steak house της πόλης, με την υπογραφή του Ulas Tunc.
Γραφει Μπαμπης Δουκας