Κάτι νόστιμο μαγειρεύει ο Νίκος Θωμάς στην Κρήτη
Κρητική Bistronomie στο εστιατόριο ELAIA του Kapsaliana Village Hotel.
Αγάπη για τα φρέσκα προϊόντα της Κρήτης, συνεπείς τεχνικές προετοιμασίας και βέβαια έμπνευση από το καταπράσινο τοπίο της ενδοχώρας του Ρεθύμνου. Αυτό είναι το τρίπτυχο της στρατηγικής ενός έμπειρου chef που αφήνει την καρδιά της Αθήνας για να δημιουργήσει σε ένα ιστορικό χωριό της Κρήτης: ο executive chef Νίκος Θωμάς για τρίτη χρονιά ανανεώνει με τη γαστρονομική του άποψη τα μενού ενός οικισμού του 16ου αιώνα που μετατράπηκε σε πολυβραβευμένο boutique ξενοδοχείο, το Kapsaliana Village Hotel.
Το Kapsaliana Village Hotel υποδέχεται τον χαρισματικό chef ο οποίος "ζωγραφίζει" ένα εντυπωσιακό "χάρτη Κρητικής γευσιγνωσίας" με προϊόντα και πρώτες ύλες εποχής από τα τρία μποστάνια του χωριού.
Farm to table κουζίνα με προϊόντα από τα μποστάνια του ιστορικού χωριού
Γνώστης πλέον του χαρακτήρα της πλούσιας παράδοσης της κουζίνας της Μεγαλονήσου, ανέπτυξε φιλίες με τους "ιδανικούς" παραγωγούς, μπήκε στα τυροκομία, ανακάλυψε τις ρακές με αρώματα, εντρύφησε στην αυθεντική αλλά και στις πειραγμένες συνταγές των ντόπιων για να καταλήξει στη δική του πρόταση.
H Cretan bistronomie για comfort μεσημεριανό γεύμα και pool menu παραδίδει σκυτάλη στο fine bistronomie, κάτι που ξέρει να κάνει πολύ καλά ο Νίκος Θωμάς, ξεκινάει στο δειλινό με θέα το Κρητικό Πέλαγος και τη φωτεινότητα από τα αστέρια στον ουρανό των Καψαλιανών.

Η μυσταγωγία του δείπνου στο εστιατόριο ELAIA του Kapsaliana Village Hotel περνά μέσα από εξαίσια πιάτα: Πρωταγωνιστές όλα τα λαχανικά και τα ζαρζαβατικά της ευλογημένης γης της Κρήτης, τα "διάσημα" βότανα του νησιού συμπλέουν με εκλεκτά κρεατικά που ήρθαν από επιλεγμένες φάρμες και μοναδικά τυριά των τυροκομιών του Ρεθύμνου.
Η Κρήτη είναι ο παράδεισος της Μεσογείου με μυρωδικά που φύονται και σε πλανεύουν, ειδικά αν ξέρεις να αρωματίζεις και να νοστιμίζεις τα φαγητά σου με το δενδρολίβανο και το φασκόμηλο, το θυμάρι και τη λεβάντα.

Ο σεφ αγάπησε τα Καψαλιανά και για τρίτη χρονιά βρίσκεται στην ενδοχώρα της Μεγαλονήσου. Για να βάλει στάκα στα κολοκυθάκια, να παντρέψει χέλι με ζυγούρι στο γαμοπίλαφο, να κάνει πέστο από μαϊντανό, να ρίξει πούδρα αυγοτάραχου σαν κίτρινο χιόνι, να επαναδομήσει το αρνί που σιγοψηνόταν στη γάστρα, να τα στολίσει με ροζ βρώσιμα ανθάκια αρμπαρόριζας, να κόψει αριστοτεχνικά τις τρίχρωμες ντομάτες για το carpaccio με αχινό, να βάλει τον σιγομαγειρεμένο επι 3,5 ωρες κόκορα του πάνω στον ξινόχοντρο.

Μαζί του ο Χανιώτης ανερχόμενος σεφ Αντώνης Μπατσίνης, που ανέλαβε από κοινού με το Νίκο την εξοικείωση όλης της ομάδας με τα τοπικά προϊόντα, έχοντας την ευθύνη για τα τρία μποστάνια του χωριού.
Info
Καψαλιανά, Ρέθυμνο, Κρήτη
Τηλ. 28310 83400
www.kapsalianavillage.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Αυτό το ελληνικό τυρί αναδείχθηκε κορυφαίο του κόσμου το 2026
Το TasteAtlas παρουσιάζει τα καλύτερα τυριά παγκοσμίως, με Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα να πρωταγωνιστούν. Μια ματιά στις γεύσεις και τις παραδόσεις που ξεχωρίζουν στον κόσμο.
Μία φίνα κερκυραϊκή κουζίνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
Για ένα βράδυ, το υπέροχο εστιατόριο "Pomo d’ Oro" του Αριστοτέλη Μέγκουλα σερβίρει στο Σymposio at Ark.
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.