
Κάτι νόστιμο μαγειρεύει ο Νίκος Θωμάς στην Κρήτη
Κρητική Bistronomie στο εστιατόριο ELAIA του Kapsaliana Village Hotel.
Αγάπη για τα φρέσκα προϊόντα της Κρήτης, συνεπείς τεχνικές προετοιμασίας και βέβαια έμπνευση από το καταπράσινο τοπίο της ενδοχώρας του Ρεθύμνου. Αυτό είναι το τρίπτυχο της στρατηγικής ενός έμπειρου chef που αφήνει την καρδιά της Αθήνας για να δημιουργήσει σε ένα ιστορικό χωριό της Κρήτης: ο executive chef Νίκος Θωμάς για τρίτη χρονιά ανανεώνει με τη γαστρονομική του άποψη τα μενού ενός οικισμού του 16ου αιώνα που μετατράπηκε σε πολυβραβευμένο boutique ξενοδοχείο, το Kapsaliana Village Hotel.
Το Kapsaliana Village Hotel υποδέχεται τον χαρισματικό chef ο οποίος "ζωγραφίζει" ένα εντυπωσιακό "χάρτη Κρητικής γευσιγνωσίας" με προϊόντα και πρώτες ύλες εποχής από τα τρία μποστάνια του χωριού.
Farm to table κουζίνα με προϊόντα από τα μποστάνια του ιστορικού χωριού
Γνώστης πλέον του χαρακτήρα της πλούσιας παράδοσης της κουζίνας της Μεγαλονήσου, ανέπτυξε φιλίες με τους "ιδανικούς" παραγωγούς, μπήκε στα τυροκομία, ανακάλυψε τις ρακές με αρώματα, εντρύφησε στην αυθεντική αλλά και στις πειραγμένες συνταγές των ντόπιων για να καταλήξει στη δική του πρόταση.
H Cretan bistronomie για comfort μεσημεριανό γεύμα και pool menu παραδίδει σκυτάλη στο fine bistronomie, κάτι που ξέρει να κάνει πολύ καλά ο Νίκος Θωμάς, ξεκινάει στο δειλινό με θέα το Κρητικό Πέλαγος και τη φωτεινότητα από τα αστέρια στον ουρανό των Καψαλιανών.

Η μυσταγωγία του δείπνου στο εστιατόριο ELAIA του Kapsaliana Village Hotel περνά μέσα από εξαίσια πιάτα: Πρωταγωνιστές όλα τα λαχανικά και τα ζαρζαβατικά της ευλογημένης γης της Κρήτης, τα "διάσημα" βότανα του νησιού συμπλέουν με εκλεκτά κρεατικά που ήρθαν από επιλεγμένες φάρμες και μοναδικά τυριά των τυροκομιών του Ρεθύμνου.
Η Κρήτη είναι ο παράδεισος της Μεσογείου με μυρωδικά που φύονται και σε πλανεύουν, ειδικά αν ξέρεις να αρωματίζεις και να νοστιμίζεις τα φαγητά σου με το δενδρολίβανο και το φασκόμηλο, το θυμάρι και τη λεβάντα.

Ο σεφ αγάπησε τα Καψαλιανά και για τρίτη χρονιά βρίσκεται στην ενδοχώρα της Μεγαλονήσου. Για να βάλει στάκα στα κολοκυθάκια, να παντρέψει χέλι με ζυγούρι στο γαμοπίλαφο, να κάνει πέστο από μαϊντανό, να ρίξει πούδρα αυγοτάραχου σαν κίτρινο χιόνι, να επαναδομήσει το αρνί που σιγοψηνόταν στη γάστρα, να τα στολίσει με ροζ βρώσιμα ανθάκια αρμπαρόριζας, να κόψει αριστοτεχνικά τις τρίχρωμες ντομάτες για το carpaccio με αχινό, να βάλει τον σιγομαγειρεμένο επι 3,5 ωρες κόκορα του πάνω στον ξινόχοντρο.

Μαζί του ο Χανιώτης ανερχόμενος σεφ Αντώνης Μπατσίνης, που ανέλαβε από κοινού με το Νίκο την εξοικείωση όλης της ομάδας με τα τοπικά προϊόντα, έχοντας την ευθύνη για τα τρία μποστάνια του χωριού.
Info
Καψαλιανά, Ρέθυμνο, Κρήτη
Τηλ. 28310 83400
www.kapsalianavillage.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Όσα έμαθε η ζωή στον Jamie Oliver
Ο διάσημος σεφ σήμερα κλείνει τα 48 και αυτά είναι τα μαθήματα ζωής που έδωσε στο Esquire.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΣτο Ammothines στη Μεσσηνία για εκλεπτυσμένες γεύσεις
Το Ammothines - Four Seas, παραμένει και φέτος ο αγαπημένος μας προορισμός στη Μεσσηνία.
Αν η αμαρτία ήταν φαγητό, θα ήταν Sinners Pizza
Εκεί όπου η πίτσα δεν έχει ανανά, δεν τρώγεται διπλωμένη και δε σερβίρεται με μαχαιροπίρουνα.
Τα νέα αστέρια της ελληνικής γαστρονομίας
Γνωρίστε νέους και νέες φερέλπιδες σεφ, που κάνουν αίσθηση στη γευστική μας σκηνή και την ανανεώνουν με τις ιδέες, τις δημιουργίες τους, το στυλ τους.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςNaporitan, η ιαπωνική απάντηση στη napolitana
Παραβρασμένα μακαρόνια, λουκάνικα και μανιτάρια, κρεμμύδι και κέτσαπ. Στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου έχουν μία κάπως διαφορετική άποψη για την ιταλική κουζίνα.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΗ διακριτική γοητεία του να τρως έξω μόνος
Χαλάρωσε και απόλαυσε. Τόσο το φαγητό όσο και τη γαλήνη που αυτό προσφέρει.
Γραφει Μπαμπης Δουκας