Ο Γιάννης Λουκάκος κάνει νοστιμότερο το Πόρτο Χέλι

Ο δημοφιλής σεφ σχεδιάζει μοναδικά μενού για τα Riviera στο AKS Porto Heli και Porfyra στο AKS Hinitsa Bay.

Οι αξίες και η φιλοσοφία του Ομίλου AKS Hotels έρχονται να συναντήσουν τις αντίστοιχες του Γιάννη Λουκάκου και συνδυαστικά με το ταλέντο και τις νόστιμες εμπνεύσεις του δημοφιλούς σεφ δημιουργούν ένα μοναδικό ταξίδι γεύσης για αυτό το καλοκαίρι. Ο βραβευμένος με "Χρυσό Σκούφο” σεφ Λουκάκος παρουσιάζει λοιπόν μία ολόφρεσκη γαστρονομική εμπειρία, μέσα από δύο μενού γευσιγνωσίας που επιμελείται για τα ολοκαίνουρια εστιατόρια των AKS Hotels, Riviera και Porfyra.

Ο Γιάννης Λουκάκος κάνει νοστιμότερο το Πόρτο Χέλι
ΠΟΡΦΥΡΑ

Η βασική ιδέα είναι να δοθεί ζωή σε σε απλές γεύσεις που αφυπνίζουν τις αισθήσεις, υπό το πρίσμα ενός εύρους επιλογών που καλύπτει κάθε γούστο. Δημιουργίες εμπνευσμένες από τις παραδόσεις της Μεσογείου, με έμφαση στην εποχικότητα και την αγνότητα των ντόπιων πρώτων υλών, είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά.

ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ

Η λιτή διακόσμηση στους πανέμορφους εξωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου, σε συνδυασμό με τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της ελληνικής ριβιέρας συνθέτουν το ιδανικό καλοκαιρινό σκηνικό στο AKS Porto Heli, με το εστιατόριο Riviera να πατά κι αυτό πάνω στο συγκεκριμένο μοτίβο για να κλέψει αρχικά τις εντυπώσεις.

ΠΙΑΤΟ 2

Τη σκυτάλη παίρνει το μενού του, με επιλογές όπως το τραγανό καλαμάρι με κρούστα από panko, μαγιονέζα yuzu και φύκια wakame, το γιουβέτσι της θάλασσας με κρόκο κοζάνης, μοσχολέμονο και βασιλικό, καθώς και το black angus rib eye με σάλτσα chimichurri και τηγανητές πατάτες να είναι μόνο μερικές από εκείνες που συζητιούνται για όλους τους σωστούς λόγους.

Σε μία τοποθεσία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και με θέα στις Σπέτσες, το εστιατόριο Porfyra εγκαινιάζει μια νέα εποχή για το AKS Hinitsa Bay, με ανατρεπτικές γευστικές επιλογές, ικανές να συγκινήσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Το κατάφυτο τοπίο και η γαλήνη της θαλασσινής αύρας συνδυάζονται αρμονικά με τις εκλεκτές δημιουργίες του νέου μενού.

ΧΙΝΙΤΣΑ ΜΠΕΙ

Ανάμεσα στα πιάτα ξεχωρίζουν, το λαβράκι ceviche με σάλτσα passion fruit και μοσχολέμονου, πιπεριά τσίλι και καψαλισμένο καλαμπόκι, η δροσερή σαλάτα φινόκιο με ελιές καλαμών, κρέμα ταραμά και βινεγκρέτ πορτοκαλιού, καθώς και το κοτόπουλο tandoori με σαλάτα κινόα και σος γιαουρτιού.

ΠΙΑΤΟ 1

Πλαισιώνονται από μία λαχταριστή επιδόρπια πρόταση και δροσιστικά signature cocktails σε ένα ανεπιτήδευτα καλοκαιρινό σκηνικό και έναν από τους πιο όμορφους παραθαλάσσιους προορισμούς.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας