
Ο Γιάννης Λουκάκος κάνει νοστιμότερο το Πόρτο Χέλι
Ο δημοφιλής σεφ σχεδιάζει μοναδικά μενού για τα Riviera στο AKS Porto Heli και Porfyra στο AKS Hinitsa Bay.
Οι αξίες και η φιλοσοφία του Ομίλου AKS Hotels έρχονται να συναντήσουν τις αντίστοιχες του Γιάννη Λουκάκου και συνδυαστικά με το ταλέντο και τις νόστιμες εμπνεύσεις του δημοφιλούς σεφ δημιουργούν ένα μοναδικό ταξίδι γεύσης για αυτό το καλοκαίρι. Ο βραβευμένος με "Χρυσό Σκούφο” σεφ Λουκάκος παρουσιάζει λοιπόν μία ολόφρεσκη γαστρονομική εμπειρία, μέσα από δύο μενού γευσιγνωσίας που επιμελείται για τα ολοκαίνουρια εστιατόρια των AKS Hotels, Riviera και Porfyra.


Η βασική ιδέα είναι να δοθεί ζωή σε σε απλές γεύσεις που αφυπνίζουν τις αισθήσεις, υπό το πρίσμα ενός εύρους επιλογών που καλύπτει κάθε γούστο. Δημιουργίες εμπνευσμένες από τις παραδόσεις της Μεσογείου, με έμφαση στην εποχικότητα και την αγνότητα των ντόπιων πρώτων υλών, είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά.

Η λιτή διακόσμηση στους πανέμορφους εξωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου, σε συνδυασμό με τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της ελληνικής ριβιέρας συνθέτουν το ιδανικό καλοκαιρινό σκηνικό στο AKS Porto Heli, με το εστιατόριο Riviera να πατά κι αυτό πάνω στο συγκεκριμένο μοτίβο για να κλέψει αρχικά τις εντυπώσεις.

Τη σκυτάλη παίρνει το μενού του, με επιλογές όπως το τραγανό καλαμάρι με κρούστα από panko, μαγιονέζα yuzu και φύκια wakame, το γιουβέτσι της θάλασσας με κρόκο κοζάνης, μοσχολέμονο και βασιλικό, καθώς και το black angus rib eye με σάλτσα chimichurri και τηγανητές πατάτες να είναι μόνο μερικές από εκείνες που συζητιούνται για όλους τους σωστούς λόγους.
Σε μία τοποθεσία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και με θέα στις Σπέτσες, το εστιατόριο Porfyra εγκαινιάζει μια νέα εποχή για το AKS Hinitsa Bay, με ανατρεπτικές γευστικές επιλογές, ικανές να συγκινήσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Το κατάφυτο τοπίο και η γαλήνη της θαλασσινής αύρας συνδυάζονται αρμονικά με τις εκλεκτές δημιουργίες του νέου μενού.

Ανάμεσα στα πιάτα ξεχωρίζουν, το λαβράκι ceviche με σάλτσα passion fruit και μοσχολέμονου, πιπεριά τσίλι και καψαλισμένο καλαμπόκι, η δροσερή σαλάτα φινόκιο με ελιές καλαμών, κρέμα ταραμά και βινεγκρέτ πορτοκαλιού, καθώς και το κοτόπουλο tandoori με σαλάτα κινόα και σος γιαουρτιού.

Πλαισιώνονται από μία λαχταριστή επιδόρπια πρόταση και δροσιστικά signature cocktails σε ένα ανεπιτήδευτα καλοκαιρινό σκηνικό και έναν από τους πιο όμορφους παραθαλάσσιους προορισμούς.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Delifish by Trizoni στην ανανεωμένη Αγορά Μοδιάνο
Η Αγορά Μοδιάνο υποδέχεται το νέο concept store στην new age ψαροφαγία: το πολυαναμενόμενο Delifish.
Διπλή βράβευση για την Kayak στα Great Taste Awards 2023
Οι δύο επετειακές γεύσεις της Kayak που διακρίθηκαν στα Great Taste Awards 2023.
Απολαμβάνοντας τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας σε ειδική τιμή στις Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2023
Τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας μας καλούν σε μία μεγάλη γευστική γιορτή.
Χρυσοί Σκούφοι 2023 | Τα πρόσωπα που έδωσαν το 'παρών'
Την επετειακή τελετή τίμησαν με την παρουσία τους άτομα από τον καλλιτεχνικό, γαστρονομικό, επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο.
Οι νικητές των Χρυσών Σκούφων 2023
Δες τους νικητές των Χρυσών Σκούφων που απονεμήθηκαν την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στο Grand Ball Room του ξενοδοχείου "Μεγάλη Βρεταννία".
Στο Thomas 1971 Tavern ξυπνούν γευστικές μνήμες μιας άλλης εποχής
Αν αναρωτιέσαι πώς μπορεί να αναβιώσει η παραδοσιακή αστική ταβέρνα από τα 50s και μετά, τότε στο Κουκάκι θα λάβεις πειστικά νόστιμες απαντήσεις.
Γραφει Μπαμπης Δουκας