
Ο Γιάννης Λουκάκος κάνει νοστιμότερο το Πόρτο Χέλι
Ο δημοφιλής σεφ σχεδιάζει μοναδικά μενού για τα Riviera στο AKS Porto Heli και Porfyra στο AKS Hinitsa Bay.

Οι αξίες και η φιλοσοφία του Ομίλου AKS Hotels έρχονται να συναντήσουν τις αντίστοιχες του Γιάννη Λουκάκου και συνδυαστικά με το ταλέντο και τις νόστιμες εμπνεύσεις του δημοφιλούς σεφ δημιουργούν ένα μοναδικό ταξίδι γεύσης για αυτό το καλοκαίρι. Ο βραβευμένος με "Χρυσό Σκούφο” σεφ Λουκάκος παρουσιάζει λοιπόν μία ολόφρεσκη γαστρονομική εμπειρία, μέσα από δύο μενού γευσιγνωσίας που επιμελείται για τα ολοκαίνουρια εστιατόρια των AKS Hotels, Riviera και Porfyra.


Η βασική ιδέα είναι να δοθεί ζωή σε σε απλές γεύσεις που αφυπνίζουν τις αισθήσεις, υπό το πρίσμα ενός εύρους επιλογών που καλύπτει κάθε γούστο. Δημιουργίες εμπνευσμένες από τις παραδόσεις της Μεσογείου, με έμφαση στην εποχικότητα και την αγνότητα των ντόπιων πρώτων υλών, είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά.

Η λιτή διακόσμηση στους πανέμορφους εξωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου, σε συνδυασμό με τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της ελληνικής ριβιέρας συνθέτουν το ιδανικό καλοκαιρινό σκηνικό στο AKS Porto Heli, με το εστιατόριο Riviera να πατά κι αυτό πάνω στο συγκεκριμένο μοτίβο για να κλέψει αρχικά τις εντυπώσεις.

Τη σκυτάλη παίρνει το μενού του, με επιλογές όπως το τραγανό καλαμάρι με κρούστα από panko, μαγιονέζα yuzu και φύκια wakame, το γιουβέτσι της θάλασσας με κρόκο κοζάνης, μοσχολέμονο και βασιλικό, καθώς και το black angus rib eye με σάλτσα chimichurri και τηγανητές πατάτες να είναι μόνο μερικές από εκείνες που συζητιούνται για όλους τους σωστούς λόγους.
Σε μία τοποθεσία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και με θέα στις Σπέτσες, το εστιατόριο Porfyra εγκαινιάζει μια νέα εποχή για το AKS Hinitsa Bay, με ανατρεπτικές γευστικές επιλογές, ικανές να συγκινήσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Το κατάφυτο τοπίο και η γαλήνη της θαλασσινής αύρας συνδυάζονται αρμονικά με τις εκλεκτές δημιουργίες του νέου μενού.

Ανάμεσα στα πιάτα ξεχωρίζουν, το λαβράκι ceviche με σάλτσα passion fruit και μοσχολέμονου, πιπεριά τσίλι και καψαλισμένο καλαμπόκι, η δροσερή σαλάτα φινόκιο με ελιές καλαμών, κρέμα ταραμά και βινεγκρέτ πορτοκαλιού, καθώς και το κοτόπουλο tandoori με σαλάτα κινόα και σος γιαουρτιού.

Πλαισιώνονται από μία λαχταριστή επιδόρπια πρόταση και δροσιστικά signature cocktails σε ένα ανεπιτήδευτα καλοκαιρινό σκηνικό και έναν από τους πιο όμορφους παραθαλάσσιους προορισμούς.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα