
Ο Γιάννης Λουκάκος κάνει νοστιμότερο το Πόρτο Χέλι
Ο δημοφιλής σεφ σχεδιάζει μοναδικά μενού για τα Riviera στο AKS Porto Heli και Porfyra στο AKS Hinitsa Bay.

Οι αξίες και η φιλοσοφία του Ομίλου AKS Hotels έρχονται να συναντήσουν τις αντίστοιχες του Γιάννη Λουκάκου και συνδυαστικά με το ταλέντο και τις νόστιμες εμπνεύσεις του δημοφιλούς σεφ δημιουργούν ένα μοναδικό ταξίδι γεύσης για αυτό το καλοκαίρι. Ο βραβευμένος με "Χρυσό Σκούφο” σεφ Λουκάκος παρουσιάζει λοιπόν μία ολόφρεσκη γαστρονομική εμπειρία, μέσα από δύο μενού γευσιγνωσίας που επιμελείται για τα ολοκαίνουρια εστιατόρια των AKS Hotels, Riviera και Porfyra.


Η βασική ιδέα είναι να δοθεί ζωή σε σε απλές γεύσεις που αφυπνίζουν τις αισθήσεις, υπό το πρίσμα ενός εύρους επιλογών που καλύπτει κάθε γούστο. Δημιουργίες εμπνευσμένες από τις παραδόσεις της Μεσογείου, με έμφαση στην εποχικότητα και την αγνότητα των ντόπιων πρώτων υλών, είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά.

Η λιτή διακόσμηση στους πανέμορφους εξωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου, σε συνδυασμό με τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της ελληνικής ριβιέρας συνθέτουν το ιδανικό καλοκαιρινό σκηνικό στο AKS Porto Heli, με το εστιατόριο Riviera να πατά κι αυτό πάνω στο συγκεκριμένο μοτίβο για να κλέψει αρχικά τις εντυπώσεις.

Τη σκυτάλη παίρνει το μενού του, με επιλογές όπως το τραγανό καλαμάρι με κρούστα από panko, μαγιονέζα yuzu και φύκια wakame, το γιουβέτσι της θάλασσας με κρόκο κοζάνης, μοσχολέμονο και βασιλικό, καθώς και το black angus rib eye με σάλτσα chimichurri και τηγανητές πατάτες να είναι μόνο μερικές από εκείνες που συζητιούνται για όλους τους σωστούς λόγους.
Σε μία τοποθεσία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και με θέα στις Σπέτσες, το εστιατόριο Porfyra εγκαινιάζει μια νέα εποχή για το AKS Hinitsa Bay, με ανατρεπτικές γευστικές επιλογές, ικανές να συγκινήσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Το κατάφυτο τοπίο και η γαλήνη της θαλασσινής αύρας συνδυάζονται αρμονικά με τις εκλεκτές δημιουργίες του νέου μενού.

Ανάμεσα στα πιάτα ξεχωρίζουν, το λαβράκι ceviche με σάλτσα passion fruit και μοσχολέμονου, πιπεριά τσίλι και καψαλισμένο καλαμπόκι, η δροσερή σαλάτα φινόκιο με ελιές καλαμών, κρέμα ταραμά και βινεγκρέτ πορτοκαλιού, καθώς και το κοτόπουλο tandoori με σαλάτα κινόα και σος γιαουρτιού.

Πλαισιώνονται από μία λαχταριστή επιδόρπια πρόταση και δροσιστικά signature cocktails σε ένα ανεπιτήδευτα καλοκαιρινό σκηνικό και έναν από τους πιο όμορφους παραθαλάσσιους προορισμούς.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα