Μήπως είναι αυτό το ομορφότερο εστιατόριο του κόσμου

Και να φανταστείς ότι κάποτε ήταν το πρώτο γυμναστήριο της Αγγλίας.

Στο Λονδίνο, και συγκεκριμένα ανάμεσα από τους σταθμούς του St Pancras και του King’s Cross μπορεί να βρει κάποιος το German Gymnasium, που λειτουργεί εδώ και δυο χρόνια. Για κάποιους ένα ακόμη καλό και ιδιαίτερα κλασάτο εστιατόριο της βρετανικής μητρόπολης και για άλλους (αρκετούς είναι η αλήθεια) το ομορφότερο του πλανήτη.

Πριν λίγο καιρό ανακηρύχθηκε από τα βραβεία Restaurant & Bar Design Awards (που ξεχωρίζουν τους καλύτερους χώρους εστίασης παγκοσμίως) ως το ομορφότερο μέρος του είδους στον πλανήτη.

Μήπως είναι αυτό το ομορφότερο εστιατόριο του κόσμου

Πήρε το όνομά του από την German Gymnastics Society που το δημιούργησε με σκοπό να γίνει το πρώτο γυμναστήριο της Αγγλίας, το 1865 και χρηματοδοτήθηκε εξ' ολοκλήρου από την γερμανική κοινότητα του Λονδίνου.

Πλέον, στο χώρο του περιλαμβάνει ένα τεράστιο all day cafe, ένα υπέρκομψο εστιατόριο, 2 bars και μια ταράτσα με μοναδική θέα. Το υψηλό επίπεδο της αισθητικής και της διακόσμησής του, η τρομακτική προσοχή στη λεπτομέρεια και η επιλογή των επίπλων είναι τα στοιχεία που το καθιστούν one of a kind.

German Gymnasium

Όσον αφορά την ποιότητα του φαγητού του, τα λέει όλα όσα είχε γράψει ο Jay Rayner στην Guardian: "Είναι ένας εκπληκτικός χώρος, από εκείνα τα μέρη που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Σίγουρα έχουν επενδυθεί χιλιάδες λίρες σε αυτόν και η δουλειά που έχει γίνει από τους αρχιτέκτονες του D&D London είναι απίστευτη. Ξέρεις όμως τι είναι ακόμη καλύτερο; Η κουζίνα του German Gymnasium και η ευρεία αλλά πολύ προσεκτικά επιλεγμένη γκάμα των πιάτων του. Το φαγητό εδώ είναι σίγουρα σημείο αναφοράς".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας