Tasty Awards 2024 x Esquire: Για ψάρι και θαλασσινά στα καλύτερα

Ήρθε η ώρα να ψηφίσεις το αγαπημένο σου fish & seafood μέρος στην Αθήνα.

Γράφει: Esquire Editors 05 Φεβρουαρίου 2024

Η ελληνική ψαροφαγία, σε συνέχεια της διαρκώς ανερχόμενης γαστρονομίας και εστιατορικής σκηνής στη χώρα μας, έχει εξελιχθεί σε τεράστιο βαθμό τα τελευταία χρόνια. Το καλό ψάρι ήταν παλιότερα είδος σχεδόν πολυτελείας –ακόμη εξακολουθεί κατά κάποιον τρόπο να ισχύει αυτό–, ωστόσο πλέον έχει γίνει αρκετά πιο προσιτό. Παραμένει το ίδιο νόστιμο ενώ πια η όλη θαλασσινή σφαίρα της γεύσης λειτουργεί υπεύθυνα και σε όρους βιωσιμότητας.

Η αναζήτηση του τέλειου τηγανιού ή σχάρας, της ιδανικής ψαρόσουπας, του ολόφρεσκου οστράκου αλλά και πιο δημιουργικών προσεγγίσεων όμως δε σταματά ποτέ και συνήθως μας οδηγεί σε κάποιο από τα εστιατόρια, που κρατούν ψηλά τον πήχη της εν λόγω κουζίνας.

Η κατηγορία Fish & Seafood των Tasty Awards 2024 x Esquire υποστηρίζει ακριβώς αυτά τα μέρη και σε καλεί να δώσεις την ψήφο σου σε εκείνο που ξεχωρίζεις.

> Ψηφίζεις το αγαπημένο σου εστιατόριο για ψάρι και θαλασσινά εδώ.


* Οι νικητές θα ανακοινωθούν σε μια ξεχωριστή τελετή τον Μάρτιο του 2024.

ΧΟΡΗΓΟΙ TASTY AWARDS 24 x ESQUIRE

Βίκος

Βίκος Cola

Don Papa Rum

Lafazanis Winery

Metro Cash & Carry

Υποστηρικτής: Caffè L'Antico

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα φαγητά πολυτελείας που κάποτε δεν έτρωγε σχεδόν κανείς

Από τις premium κοπές μέχρι τον αστακό, όλα εκείνα τα εδέσματα που βρέθηκαν ιστορικά από τον πάτο στην κορυφή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας