Tasty Awards 2024 x Esquire: Για ψάρι και θαλασσινά στα καλύτερα

Ήρθε η ώρα να ψηφίσεις το αγαπημένο σου fish & seafood μέρος στην Αθήνα.

Γράφει: Esquire Editors 05 Φεβρουαρίου 2024

Η ελληνική ψαροφαγία, σε συνέχεια της διαρκώς ανερχόμενης γαστρονομίας και εστιατορικής σκηνής στη χώρα μας, έχει εξελιχθεί σε τεράστιο βαθμό τα τελευταία χρόνια. Το καλό ψάρι ήταν παλιότερα είδος σχεδόν πολυτελείας –ακόμη εξακολουθεί κατά κάποιον τρόπο να ισχύει αυτό–, ωστόσο πλέον έχει γίνει αρκετά πιο προσιτό. Παραμένει το ίδιο νόστιμο ενώ πια η όλη θαλασσινή σφαίρα της γεύσης λειτουργεί υπεύθυνα και σε όρους βιωσιμότητας.

Η αναζήτηση του τέλειου τηγανιού ή σχάρας, της ιδανικής ψαρόσουπας, του ολόφρεσκου οστράκου αλλά και πιο δημιουργικών προσεγγίσεων όμως δε σταματά ποτέ και συνήθως μας οδηγεί σε κάποιο από τα εστιατόρια, που κρατούν ψηλά τον πήχη της εν λόγω κουζίνας.

Η κατηγορία Fish & Seafood των Tasty Awards 2024 x Esquire υποστηρίζει ακριβώς αυτά τα μέρη και σε καλεί να δώσεις την ψήφο σου σε εκείνο που ξεχωρίζεις.

> Ψηφίζεις το αγαπημένο σου εστιατόριο για ψάρι και θαλασσινά εδώ.


* Οι νικητές θα ανακοινωθούν σε μια ξεχωριστή τελετή τον Μάρτιο του 2024.

ΧΟΡΗΓΟΙ TASTY AWARDS 24 x ESQUIRE

Βίκος

Βίκος Cola

Don Papa Rum

Lafazanis Winery

Metro Cash & Carry

Υποστηρικτής: Caffè L'Antico

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;

Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).

Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι

Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.

Ο Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα

Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Αυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο

Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα