Tasty Awards 2024 x Esquire: Οι μαέστροι της ιταλικής κουζίνας

Ήρθε η ώρα να ψηφίσεις το αγαπημένο σου ιταλικό εστιατόριο στην πόλη.

Esquire Team
Γράφει: Esquire Editors 18 Φεβρουαρίου 2024

Δύσκολα θα συναντήσει κανείς πιο λαοφιλή γαστρονομική κουλτούρα σε παγκόσμιο επίπεδο από την ιταλική. Βλέπεις, οπουδήποτε στον πλανήτη κι αν βρεθείς, αποκλείεται να μην υπάρχει ένα ιταλικό -ή σε πολλές περιπτώσεις ιταλοστροφές- εστιατόριο. 

Γοητευτική μέσα στη "φτώχεια" της, προσιτή και εύκολη, απλή αλλά όχι απλοϊκή, με ευρεία γκάμα υλικών και συνταγών που διαφοροποιούνται από περιοχή σε περιοχή της Μπότας, φουλ παγκοσμιοποιημένη και με πάτημα στην pop κουλτούρα, η ιταλική κουζίνα συναντάται παντού: Από high εστιατόρια και φροντισμένες τρατορίες μέχρι ταπεινά σποτ και σημεία για φαγητό στο χέρι. Και μπορεί το δίπολο πίτσα-πάστα να είναι το trademark σημείο της αλλά σίγουρα δεν περιορίζεται μόνο εκεί.

Όλοι λατρεύουν λοιπόν την ιταλική κουζίνα. Τη θαυμάζουν και την υποστηρίζουν. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τα Tasty Awards 2024 x Esquire, που σε καλούν να στηρίξεις με την ψήφο σου το πιο ταιριαστό στα γευστικά σου 'θέλω' σποτ του είδους, εντός των γεωγραφικών ορίων της πρωτεύουσας.

> Ψηφίζεις το αγαπημένο σου ιταλικό εστιατόριο εδώ.


* Οι νικητές θα ανακοινωθούν σε μια ξεχωριστή τελετή τον Μάρτιο του 2024.

ΧΟΡΗΓΟΙ TASTY AWARDS 24 x ESQUIRE

Βίκος

Βίκος Cola

Don Papa Rum

Lafazanis Winery

Metro Cash & Carry

Υποστηρικτής: Caffè L'Antico

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα