Mandarin Oriental x 2: Γευστική σύζευξη Μεσσηνίας-Παρισιού από τον Bertrand Valegeas

Από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου το Mandarin Oriental - Costa Navarino ταξιδεύει στο Mandarin Oriental - Paris για μια γαστρονομική εμπειρία με άρωμα Ελλάδας.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 23 Φεβρουαρίου 2024

Το Mandarin Oriental - Costa Navarino ταξιδεύει στο Παρίσι, μεταφέροντας την ελληνική γαστρονομία στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας μέσα από μια μοναδική εμπειρία γεύσεων και αρωμάτων.

Από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου, 2024, το εστιατόριο Oliviera του Mandarin Oriental, Costa Navarino ενώνει τις δυνάμεις του με το εστιατόριο Camélia του Mandarin Oriental, Paris, για ένα απαράμιλλο γευστικό take over με την ελληνική παράδοση στο επίκεντρο.

Mandarin Oriental x 2: Γευστική σύζευξη Μεσσηνίας-Παρισιού από τον Bertrand Valegeas

Ο καταξιωμένος σεφ Bertrand Valegeas -που έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα στη δική μας εστιατορική σκηνή- δημιούργησε ένα exclusive μενού για το εστιατόριο Camélia, εμπνευσμένο από τη Μεσσηνία και τους θησαυρούς της.

Φρέσκες πρώτες ύλες και αυθεντικά προϊόντα από την ελληνική γη παντρεύονται με τη μοντέρνα οπτική του chef και τη φιλοσοφία του Oliviera, προσκαλώντας τους επισκέπτες να γευτούν τη ζωντάνια της ελληνικής κουζίνας σε κάθε μπουκιά.

Mandarin Oriental - Costa Navarino 2

Το μενού θα είναι η απόλυτη μετουσίωση της γεύσης της Ελλάδας και θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, γευσιγνωσία ελαιολάδου κορωνέικης ποικιλίας και φρεσκοψημένο ψωμί με ρίγανη, σαρδέλες ντολμά αλά πολίτα, κανελόνι με χταπόδι στιφάδο, ριζότο γεμιστά και φιλέτο λαβράκι σελινάτο.

Mandarin Oriental - Costa Navarino 5
Mandarin Oriental - Costa Navarino 4

Η εμπειρία ολοκληρώνεται με λαχταριστά επιδόρπια, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει το Μέλι, με κηρήθρα, γύρη και παγωτό χαμομήλι και το Crémeux από κατσικίσιο τυρί, ελληνικό γιαούρτι, λάιμ, λευκή σοκολάτα, παγωτό γιαούρτι και παντεσπάνι αμυγδάλου. 

Αποτελώντας ξεχωριστό γαστρονομικό προορισμό, το εστιατόριο Oliviera δίνει νέα πνοή στις γεύσεις της Ελλάδας μέσα από τη δημιουργική ματιά του Executive Chef του resort, Bertrand Valegeas. 

Mandarin Oriental - Costa Navarino 6
Mandarin Oriental - Costa Navarino 3

Ακολουθώντας την εποχικότητα και αξιοποιώντας εξαιρετικές πρώτες ύλες και προϊόντα της μεσσηνιακής γης, οι επισκέπτες μυούνται σε μια εμπειρία για όλες τις αισθήσεις στην καρδιά του Mandarin Oriental, Costa Navarino, το οποίο ετοιμάζεται να υποδεχθεί και πάλι τους επισκέπτες του για τη δεύτερη σεζόν του από 1η Απριλίου.

Ακολούθησε το Esquire σε FacebookInstagram και Twitter.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα φαγητά πολυτελείας που κάποτε δεν έτρωγε σχεδόν κανείς

Από τις premium κοπές μέχρι τον αστακό, όλα εκείνα τα εδέσματα που βρέθηκαν ιστορικά από τον πάτο στην κορυφή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας