
Mandarin Oriental x 2: Γευστική σύζευξη Μεσσηνίας-Παρισιού από τον Bertrand Valegeas
Από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου το Mandarin Oriental - Costa Navarino ταξιδεύει στο Mandarin Oriental - Paris για μια γαστρονομική εμπειρία με άρωμα Ελλάδας.

Το Mandarin Oriental - Costa Navarino ταξιδεύει στο Παρίσι, μεταφέροντας την ελληνική γαστρονομία στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας μέσα από μια μοναδική εμπειρία γεύσεων και αρωμάτων.
Από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου, 2024, το εστιατόριο Oliviera του Mandarin Oriental, Costa Navarino ενώνει τις δυνάμεις του με το εστιατόριο Camélia του Mandarin Oriental, Paris, για ένα απαράμιλλο γευστικό take over με την ελληνική παράδοση στο επίκεντρο.

Ο καταξιωμένος σεφ Bertrand Valegeas -που έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα στη δική μας εστιατορική σκηνή- δημιούργησε ένα exclusive μενού για το εστιατόριο Camélia, εμπνευσμένο από τη Μεσσηνία και τους θησαυρούς της.
Φρέσκες πρώτες ύλες και αυθεντικά προϊόντα από την ελληνική γη παντρεύονται με τη μοντέρνα οπτική του chef και τη φιλοσοφία του Oliviera, προσκαλώντας τους επισκέπτες να γευτούν τη ζωντάνια της ελληνικής κουζίνας σε κάθε μπουκιά.

Το μενού θα είναι η απόλυτη μετουσίωση της γεύσης της Ελλάδας και θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, γευσιγνωσία ελαιολάδου κορωνέικης ποικιλίας και φρεσκοψημένο ψωμί με ρίγανη, σαρδέλες ντολμά αλά πολίτα, κανελόνι με χταπόδι στιφάδο, ριζότο γεμιστά και φιλέτο λαβράκι σελινάτο.


Η εμπειρία ολοκληρώνεται με λαχταριστά επιδόρπια, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει το Μέλι, με κηρήθρα, γύρη και παγωτό χαμομήλι και το Crémeux από κατσικίσιο τυρί, ελληνικό γιαούρτι, λάιμ, λευκή σοκολάτα, παγωτό γιαούρτι και παντεσπάνι αμυγδάλου.
Αποτελώντας ξεχωριστό γαστρονομικό προορισμό, το εστιατόριο Oliviera δίνει νέα πνοή στις γεύσεις της Ελλάδας μέσα από τη δημιουργική ματιά του Executive Chef του resort, Bertrand Valegeas.


Ακολουθώντας την εποχικότητα και αξιοποιώντας εξαιρετικές πρώτες ύλες και προϊόντα της μεσσηνιακής γης, οι επισκέπτες μυούνται σε μια εμπειρία για όλες τις αισθήσεις στην καρδιά του Mandarin Oriental, Costa Navarino, το οποίο ετοιμάζεται να υποδεχθεί και πάλι τους επισκέπτες του για τη δεύτερη σεζόν του από 1η Απριλίου.
Ακολούθησε το Esquire σε Facebook, Instagram και Twitter.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα