
7 στάσεις σε έναν από τους πιο 'cool δρόμους του κόσμου'
Το Time Out ξεχώρισε την οδό Τρώων των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.
Πριν λίγες εβδομάδες, το Time Out δημοσίευσε μια από τις συνηθισμένες λίστες του. Αυτή τη φορά, επικεντρώθηκε στους πιο cool δρόμους του πλανήτη. Ανάμεσα σε 29 οδούς σε κάθε μήκος και πλάτος του μάταιου τούτου κόσμου από τη Μελβούρνη έως το Όστιν του Τέξας και από το Μπουένος Άιρες μέχρι το Βερολίνο, μία αθηναϊκή παρουσία: Η οδός Τρώων των Άνω Πετραλώνων.
Σύμφωνα με την προσέγγιση του δημοφιλούς medium, η οδός Τρώων "βρίσκεται στο επίκεντρο της ζήτησης. Νεοκλασικά κτίρια, ρετρό πολυκατοικίες και ένα νέο κύμα αρχιτεκτονικών σημείων, με φιλικούς ντόπιους να χαλαρώνουν ανάμεσα σε παραδοσιακές, κλασικές ταβέρνες και άνετα μπαρ. Ένας συνδυασμός της ατημέλητης, old-world γοητείας με ενδιαφέρουσες εξελίξεις στη σύγχρονη τέχνη και μοντέρνο fine dining". Anyway, μια καλή αφορμή να τη θυμηθούμε ξανά. Και να χαλαρώσουμε σε κάποιο ή κάποια από τα παρακάτω μαγαζιά της.
Οικονόμου
Η πιο κλασική ταβέρνα/μαγειρείο της περιοχής έχει αλλάξει ιδιοκτησία εδώ και καιρό ωστόσο διατηρεί αρκετά από τα στοιχεία της φυσιογνωμίας και του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντός της. Παλιοί και νέοι θαμώνες συναντιούνται στα τραπέζια μέσα κι έξω, όταν πιάνουν οι ζέστες, οι κατσαρόλες και τα ταψιά του επιμένουν στα παραδοσιακά φαγητά του ελληνικού σπιτιού ακολουθώντας τις εποχές.
Άστερ
Το κρητικό καφενείο που μετρά πάνω από μία δεκαετία της ζωής, χρόνια τώρα αποτελεί στέκι. Κατεβαίνεις τα λίγα σκαλάκια και είναι σαν να μπαίνεις σε χρονοκάψουλα και σε ένα πλαίσιο όπου συνυπάρχουν φορμάικες, διαφορετικά τραπέζια, παλιακά σερβίτσια και κεντήματα στα παράθυρα. Τα προϊόντα της Μεγαλονήσου αξιοποιούνται σε πιάτα με μοντέρνα προσέγγιση αλλά κλασική νοστιμιά.
Η συνέχεια στο Athinorama
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα