
Αμπιμπάγιο, το λημέρι των καλοφαγάδων
Γη και θάλασσα συναντιούνται σε μια σάλα βγαλμένη απ’ το παλιό καλό ελληνικό σινεμά.

Σε ένα νεοκλασικό κτίριο στον πεζόδρομο της Ηρακλειδών στο Θησείο, η γαστροταβέρνα, όπου γη και θάλασσα συναντιούνται σε μια σάλα βγαλμένη απ’ το παλιό καλό ελληνικό σινεμά, είναι σταθερή αξία στις εξόδους της παρέας για κρασί και κρεατοφαγικές απολαύσεις.
Ο σεφ Κωνσταντίνος Παλυβός φρεσκάρει με νέα ματιά πιάτα ελληνικής κουζίνας, αρκετά από τα οποία μπορείτε να μοιραστείτε. Το μαδημένο αρνάκι πάνω σε πουρέ ψητής μελιτζάνας με λιαστή ντομάτα και τυροκροκέτες, το μοσχαράκι στη γάστρα, ο πιτόγυρος που σερβίρεται σαν tacos, το λαχταριστό κοντοσούβλι προβατίνας, η χοιρινή μπριζόλα διπλής κοπής σκεπασμένη με καπνό από ξύλο ελιάς και η ταλιάτα Black Angus ωρίμανσης 40 ημερών ξεχωρίζουν από τις επιλογές του μενού.

Tip: Επιδόρπια όπως το Baked Alaska-μουστοκούλουρο, ο μπακλαβάς-μηλόπιτα και το προφιτερόλ κάστανο σφραγίζουν γλυκά την έξοδό σας.
Ηρακλειδών 3, 2103426794, abibayio.gr, FB: Αμπιμπάγιο – Abibayio, IG: abibayio
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα