Το 'Λατομείο' είναι το μαγαζί της παρέας

Για κανονικό τσιμπούσι με ελληνικά αποστάγματα και μπύρες από μικρές ζυθοποιίες.

Γράφει: Esquire Editors 16 Ιουλίου 2024

Θυμίζοντας ταβέρνα που βρίσκεται κάπου στην εξοχή, το μεζεδοπωλείο που στεγάζεται στο ισόγειο του "Terra Petra" στην Πετρούπολη είναι ό,τι πρέπει για χαλαρά τσιμπολογήματα και κρασάκι με την παρέα. Στα τραπέζια του θα απολαύσεις γνώριμες καλοφτιαγμένες σπεσιαλιτέ, με ωραίες μουσικές στα ηχεία και το κρασί να ρέει άφθονο στα ποτήρια, ενώ ανά διαστήματα διοργανώνουν μουσικές βραδιές που δεν χάνονται. Από το πάσο της κουζίνας βγαίνουν παραδοσιακοί κρεατομεζέδες με γνωστά σουξέ τη χοιρινή τηγανιά, τον "μπεκρή μεζέ" και τα ζουμερά κεμπάπ, αλλά και πιο πληθωρικά πιάτα, όπως το χοιρινό κοντοσούβλι και τα μπριζολάκια, το ψαρονέφρι με πουρέ πατάτας και η μοσχαρίσια μπριζόλα, που δίνουν κρεατοφαγικό ρεσιτάλ. Προηγούνται, όμως, η βουτυράτη πατάτα "Λατομείο" με μπέικον, ντοματίνια και κρέμα γάλακτος και τα άπαιχτα παστουρμαδοπτάκια τους δίπλα σε νόστιμα αλείμματα.

Το 'Λατομείο' είναι το μαγαζί της παρέας

Tip: Το τσιμπούσι συνοδεύουν άψογα ελληνικά αποστάγματα και μπίρες από μικρές ζυθοποιίες.

Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη, 2163000777, terrapetra.gr, FB: Λατομείο, IG: latomeio_mezedopoleio

Δες περισσότερα εστιατόρια για κρέας στο Αthinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα