
Στον 'Πέππα' για εγγυημένη ποιότητα και γεύση
Σε αυτήν την ταβέρνα, η αυθεντικότητα σερβίρεται εδώ και σχεδόν μισό αιώνα.

Αν υπάρχει μία ταβέρνα που αγαπά την αυθεντικότητα, προβάλλοντάς τη σταθερά στο πιάτο στον σχεδόν μισό αιώνα λειτουργίας της, είναι ο "Πέππας" στη Σταμάτα. Τα αρνίσια παϊδάκια από ντόπια αρνάκια γάλακτος και το μπιφτέκι από αποκλειστικά μοσχαρίσιο κιμά κάνουν μεγάλο σουξέ δίπλα σε σπεσιαλιτέ της σούβλας, όπως κοκορέτσι και κοντοσούβλι, όμως εδώ θα αναζητήσετε και τα κλασικά, όπως αρνάκι γάλακτος με πατάτες, που μελώνει στη γάστρα. Από την άλλη, οι πιο ψαγμένοι δοκιμάστε σουβλάκι tritip και picanha κομμένη σε φιλετίνια από μοσχάρια Βlack Angus Αμερικής. Στον ξυλόφουρνο ψήνουν το παραδοσιακό πεϊνιρλί με χειροποίητη ζύμη, σπανακόπιτα, μελιτζάνες με τυριά, ενώ προηγούνται μανούρι ψητό στα κάρβουνα, καταΐφι τυριών, τζατζίκι αψύ ή ήπιο ανάλογα με το πώς το προτιμάτε– και τυροκαυτερή, ό,τι πρέπει με μια τηγανιά φρέσκες πατάτες.

Tip: Ένα καλό τσιμπούσι έχει τον σωστό επίλογο, εν προκειμένω τη δική τους χειροποίητη πορτοκαλόπιτα με κρατσανιστό φύλλο.
Μακαρίου 5, Πλατεία Σταμάτας, 2106218104, FB: Εξοχικό Κέντρο "Πέππας"
Δες περισσότερα εστιατόρια για κρέας στο Athinorama.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα