Στον 'Πέππα' για εγγυημένη ποιότητα και γεύση
Σε αυτήν την ταβέρνα, η αυθεντικότητα σερβίρεται εδώ και σχεδόν μισό αιώνα.
Αν υπάρχει μία ταβέρνα που αγαπά την αυθεντικότητα, προβάλλοντάς τη σταθερά στο πιάτο στον σχεδόν μισό αιώνα λειτουργίας της, είναι ο "Πέππας" στη Σταμάτα. Τα αρνίσια παϊδάκια από ντόπια αρνάκια γάλακτος και το μπιφτέκι από αποκλειστικά μοσχαρίσιο κιμά κάνουν μεγάλο σουξέ δίπλα σε σπεσιαλιτέ της σούβλας, όπως κοκορέτσι και κοντοσούβλι, όμως εδώ θα αναζητήσετε και τα κλασικά, όπως αρνάκι γάλακτος με πατάτες, που μελώνει στη γάστρα. Από την άλλη, οι πιο ψαγμένοι δοκιμάστε σουβλάκι tritip και picanha κομμένη σε φιλετίνια από μοσχάρια Βlack Angus Αμερικής. Στον ξυλόφουρνο ψήνουν το παραδοσιακό πεϊνιρλί με χειροποίητη ζύμη, σπανακόπιτα, μελιτζάνες με τυριά, ενώ προηγούνται μανούρι ψητό στα κάρβουνα, καταΐφι τυριών, τζατζίκι αψύ ή ήπιο ανάλογα με το πώς το προτιμάτε– και τυροκαυτερή, ό,τι πρέπει με μια τηγανιά φρέσκες πατάτες.

Tip: Ένα καλό τσιμπούσι έχει τον σωστό επίλογο, εν προκειμένω τη δική τους χειροποίητη πορτοκαλόπιτα με κρατσανιστό φύλλο.
Μακαρίου 5, Πλατεία Σταμάτας, 2106218104, FB: Εξοχικό Κέντρο "Πέππας"
Δες περισσότερα εστιατόρια για κρέας στο Athinorama.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα