
Στο Poké για sushi από τη Χονολουλού
Στο λιλιπούτειο μαγαζί στην Πετράκη, τα χαβανέζικα poké bowls έχουν την τιμητική τους.

Η ελαφριά εκλεκτή λιχουδιά από το νησιωτικό σύμπλεγμα του Ειρηνικού αγαπήθηκε και στην Αθήνα, που αφότου αγκάλιασε εγκάρδια το sushi, ήταν λογικό να απολαύσει και την αποδομημένη εκδοχή του. Στο λιλιπούτειο μαγαζί στην Πετράκη, τα χαβανέζικα poké bowls έχουν την τιμητική τους και θα τα βρείτε σε διαφορετικές εκδοχές με προσθαφαιρέσεις υλικών ανάλογα με τη διαθεσιμότητά τους στην αγορά. Σταθερά παίζουν στο μενού τα signature bowls, όπως το O`ahu με βάση ρύζι, σολομό, αβοκάντο, φύτρες φασολιών, τραγανό κρεμμύδι, nori και soy sesame σος, ενώ εδώ θα βρείτε και ιαπωνικά αφράτα sando, όπως το pork tsukune and kimchi με μπιφτέκι από χοιρινό και μοσχαρίσιο κιμά, tonkatsu chutney με καπνιστό μπέικον και κορεάτικο λάχανο κίμτσι. Η γευστική πολυπλοκότητα των special bowls είναι άκρως εθιστική.

Tip: Δοκιμάστε και τις γλυκές προτάσεις των sando με φράουλα και ακτινίδιο ή το miso caramel banoffee sando.
Δες περισσότερα έθνικ εστιατόρια στο athinorama.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα