
Mayan, εκεί όπου η Ιαπωνία συναντά τη Λατινική Αμερική
Στη Στοά Πεσμαζόγλου απολαμβάνουμε πιάτα με επιρροές από Περού, Ιαπωνία, Βολιβία, Χιλή και Παραγουάη.

Μια ενδιαφέρουσα γευστική διασταύρωση διά χειρός του μετρ του είδους, σεφ-πατρόν Σταμάτη Τσίλια, συναντάμε στη Στοά Πεσμαζόγλου. Λάτρης της κουλτούρας της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου και του εξωτισμού της Λατινικής Αμερικής, ο σεφ καταθέτει στο νέο αυτό κομψό και μίνιμαλ πόστο την προσωπική του μετάφραση μιας κουζίνας με επιρροές από Περού, Ιαπωνία, Βολιβία, Χιλή και Παραγουάη. Η κουζίνα είναι ανοιχτή, προσφέροντας πίσω από τη μακρόστενη μπάρα άμεση θέα στη δράση, ενώ από το πάσο περνούν πιάτα όπως φίνα σεβίτσε, rellenos de papa (τηγανητή κρέμα πατάτας με kimchi) με χρυσαφένια κρούστα, γεμιστές με τρυφερό πικάντικο αρνάκι, και νοστιμότατες gyozas με πάπια. Το φινάλε γράφει η προκλητικά σοκολατένια "Amazonia", δηλαδή ένα κρεμέ σοκολάτας γάλακτος, με μέλι, αστεροειδή γλυκάνισο και παγωτό από bitter σοκολάτα.

Tip: Η κάβα, με 40 ετικέτες κρασιών ελληνικού, χιλιανού και ισπανικού αμπελώνα, και τα κοκτέιλ του Άρη Χατζηαντωνίου με highlight το μαγειρεμένο σε κενό αέρος με κινέζικα μανιτάρια Negroni συμπληρώνουν τη multi-culti γευστική εμπειρία.
Δες περισσότερα έθνικ εστιατόρια στο Athinorama.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα