Mayan, εκεί όπου η Ιαπωνία συναντά τη Λατινική Αμερική

Στη Στοά Πεσμαζόγλου απολαμβάνουμε πιάτα με επιρροές από Περού, Ιαπωνία, Βολιβία, Χιλή και Παραγουάη.

Γράφει: Esquire Editors 09 Ιουλίου 2024

Μια ενδιαφέρουσα γευστική διασταύρωση διά χειρός του μετρ του είδους, σεφ-πατρόν Σταμάτη Τσίλια, συναντάμε στη Στοά Πεσμαζόγλου. Λάτρης της κουλτούρας της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου και του εξωτισμού της Λατινικής Αμερικής, ο σεφ καταθέτει στο νέο αυτό κομψό και μίνιμαλ πόστο την προσωπική του μετάφραση μιας κουζίνας με επιρροές από Περού, Ιαπωνία, Βολιβία, Χιλή και Παραγουάη. Η κουζίνα είναι ανοιχτή, προσφέροντας πίσω από τη μακρόστενη μπάρα άμεση θέα στη δράση, ενώ από το πάσο περνούν πιάτα όπως φίνα σεβίτσε, rellenos de papa (τηγανητή κρέμα πατάτας με kimchi) με χρυσαφένια κρούστα, γεμιστές με τρυφερό πικάντικο αρνάκι, και νοστιμότατες gyozas με πάπια. Το φινάλε γράφει η προκλητικά σοκολατένια "Amazonia", δηλαδή ένα κρεμέ σοκολάτας γάλακτος, με μέλι, αστεροειδή γλυκάνισο και παγωτό από bitter σοκολάτα.

Mayan, εκεί όπου η Ιαπωνία συναντά τη Λατινική Αμερική

Tip: Η κάβα, με 40 ετικέτες κρασιών ελληνικού, χιλιανού και ισπανικού αμπελώνα, και τα κοκτέιλ του Άρη Χατζηαντωνίου με highlight το μαγειρεμένο σε κενό αέρος με κινέζικα μανιτάρια Negroni συμπληρώνουν τη multi-culti γευστική εμπειρία.

Δες περισσότερα έθνικ εστιατόρια στο Athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;

Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).

Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι

Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.

Ο Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα

Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Αυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο

Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα