
Στο Rakkan για ιαπωνική fusion με ελληνική χροιά
"Ντολμαδάκια tempura με μαγιάτικο", εννοείται πως τρώγαμε.

Θα μπορούσε η κουζίνα της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου να συναντήσει τις ελληνικές γεύσεις και μάλιστα στην καρδιά της Αθήνας; Την απάντηση δίνει το "Rakkan" στα Ιλίσια, στην περιοχή ακριβώς πίσω από το "Hilton", συνδυάζοντας τις δύο εκ διαμέτρου αντίθετες γευστικές κουλτούρες με τον σεφ Βαγγέλη Παπανίκα στο συντονισμό ισορροπιών και εντάσεων. Στο μενού θα βρείτε μια γκάμα προτάσεων, όπως ντολμαδάκια tempura με μαγιάτικο τυλιγμένο σε φύλλο miso, καλοφτιαγμένα signature rolls, αλλά και ενδιαφέροντα κυρίως, όπως το λαβράκι Χιλής με πουρέ σελινόριζας και σάλτσα από βούτυρο και yuzu. Για τον γλυκό επίλογο η τάρτα lemon yuzu ή ένα σοκολατένιο προφιτερόλ namelaka είναι ό,τι πρέπει, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθείτε στο μπαρ για να κλείσει η βραδιά με κοκτέιλ και ωραίες μουσικές ζωντανά ή από guest DJs.

Tip: Το "Rakkan" διαθέτει και ιδιωτικό χώρο ιδανικό για συναντήσεις, με φόντο το ενυδρείο που πλαισιώνει το μπαρ.
Δες περισσότερα έθνικ εστιατόρια στο Athinorama.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα