
Στο Rakkan για ιαπωνική fusion με ελληνική χροιά
"Ντολμαδάκια tempura με μαγιάτικο", εννοείται πως τρώγαμε.

Θα μπορούσε η κουζίνα της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου να συναντήσει τις ελληνικές γεύσεις και μάλιστα στην καρδιά της Αθήνας; Την απάντηση δίνει το "Rakkan" στα Ιλίσια, στην περιοχή ακριβώς πίσω από το "Hilton", συνδυάζοντας τις δύο εκ διαμέτρου αντίθετες γευστικές κουλτούρες με τον σεφ Βαγγέλη Παπανίκα στο συντονισμό ισορροπιών και εντάσεων. Στο μενού θα βρείτε μια γκάμα προτάσεων, όπως ντολμαδάκια tempura με μαγιάτικο τυλιγμένο σε φύλλο miso, καλοφτιαγμένα signature rolls, αλλά και ενδιαφέροντα κυρίως, όπως το λαβράκι Χιλής με πουρέ σελινόριζας και σάλτσα από βούτυρο και yuzu. Για τον γλυκό επίλογο η τάρτα lemon yuzu ή ένα σοκολατένιο προφιτερόλ namelaka είναι ό,τι πρέπει, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθείτε στο μπαρ για να κλείσει η βραδιά με κοκτέιλ και ωραίες μουσικές ζωντανά ή από guest DJs.

Tip: Το "Rakkan" διαθέτει και ιδιωτικό χώρο ιδανικό για συναντήσεις, με φόντο το ενυδρείο που πλαισιώνει το μπαρ.
Δες περισσότερα έθνικ εστιατόρια στο Athinorama.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα