
Η νέα πρόταση του Λευτέρη Λαζάρου αποθεώνει το κρέας στην πιο ωραία ταράτσα της πόλης
Το Bites & Wine Summer υπόσχεται γευστικές συγκινήσεις στο Μικρολίμανο.

Σε μια από τις πιο προνομιακές τοποθεσίες του Πειραιά με ασύγκριτη θέα στο Μικρολίμανο και διάχυτη τη θαλασσινή αύρα, το Bites & Wine, η νέα πρόταση του Λευτέρη Λαζάρου και της ομάδας του με επικεφαλής τον Γιάννη Παρίκο, υπόσχεται αξέχαστες βραδιές κάτω από τον έναστρο αττικό ουρανό.

Με απόλυτα καλοκαιρινή διάθεση στην ειδυλλιακή ταράτσα του, που ατενίζει πανοραμικά το Μικρολίμανο, το Bites & Wine έχει γίνει ήδη το αγαπημένο open air place to be για τους λάτρεις του καλού φαγητού και κρασιού.

Τις εντυπώσεις κερδίζει από την πρώτη στιγμή ο χώρος του με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό και την υπέροχη θέα στη θάλασσα, αποτελώντας το ιδανικό περιβάλλον για αξέχαστες καλοκαιρινές στιγμές με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Ρόλο πρωταγωνιστή βέβαια, κατέχουν οι ξεχωριστές προτάσεις του μενού που φέρει την υπογραφή του Λευτέρη Λαζάρου, ο οποίος κάνει την πιο γευστική ανατροπή παρουσιάζοντας δημιουργίες με κρέας. Καλοδιαλεγμένες πρώτες ύλες και βιολογικά κρέατα συνθέτουν δημιουργικά και comfort food πιάτα, ενώ η καλοδιαβασμένη οινική λίστα με επιλεγμένες ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα συμπληρώνει ιδανικά την εμπειρία.

Από τα απόλυτα must taste του μενού, το βιτέλο τονάτο με σάλτσα τόνου και κάππαρη που γίνεται η πιο εύγευστη "γέφυρα” ανάμεσα στη γη και τη θάλασσα, ενώ επιβάλλεται να δοκιμάσεις το σουβλάκι στην πιο μοντέρνα εκδοχή του, σερβιρισμένο σε ποτήρι, καθώς και τα μοσχαρίσια κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και κριθαράκι.

Απόλαυσε επίσης μια δροσερή σαλάτα με φρέγκολα, το spaghetti cipriani με αρωματικό μοσχαρίσιο κιμά, αλλά και το ευφάνταστο πεϊνιρλί με μοσχαρίσιο ταρτάρ.

Οι προτάσεις του μενού παντρεύονται αρμονικά με μια εξαίρετη γκάμα από κρασιά και αποστάγματα, ενώ το λαχταριστό γλυκό burger, διά χειρός του pastry chef Θοδωρή Μωυσίδη, θα σε ενθουσιάσει γράφοντας τον πιο γλυκό επίλογο στην εμπειρία Bites & Wine.

Info
Ανοιχτά Δευτέρα έως Σάββατο από τις 19.30.
Rooftop, Ακτή Κουμουνδούρου 54, Μικρολίμανο, Πειραιάς, τηλ.: 210 5228400.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα