Η νέα πρόταση του Λευτέρη Λαζάρου αποθεώνει το κρέας στην πιο ωραία ταράτσα της πόλης
Το Bites & Wine Summer υπόσχεται γευστικές συγκινήσεις στο Μικρολίμανο.
Σε μια από τις πιο προνομιακές τοποθεσίες του Πειραιά με ασύγκριτη θέα στο Μικρολίμανο και διάχυτη τη θαλασσινή αύρα, το Bites & Wine, η νέα πρόταση του Λευτέρη Λαζάρου και της ομάδας του με επικεφαλής τον Γιάννη Παρίκο, υπόσχεται αξέχαστες βραδιές κάτω από τον έναστρο αττικό ουρανό.
Με απόλυτα καλοκαιρινή διάθεση στην ειδυλλιακή ταράτσα του, που ατενίζει πανοραμικά το Μικρολίμανο, το Bites & Wine έχει γίνει ήδη το αγαπημένο open air place to be για τους λάτρεις του καλού φαγητού και κρασιού.
Τις εντυπώσεις κερδίζει από την πρώτη στιγμή ο χώρος του με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό και την υπέροχη θέα στη θάλασσα, αποτελώντας το ιδανικό περιβάλλον για αξέχαστες καλοκαιρινές στιγμές με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.
Ρόλο πρωταγωνιστή βέβαια, κατέχουν οι ξεχωριστές προτάσεις του μενού που φέρει την υπογραφή του Λευτέρη Λαζάρου, ο οποίος κάνει την πιο γευστική ανατροπή παρουσιάζοντας δημιουργίες με κρέας. Καλοδιαλεγμένες πρώτες ύλες και βιολογικά κρέατα συνθέτουν δημιουργικά και comfort food πιάτα, ενώ η καλοδιαβασμένη οινική λίστα με επιλεγμένες ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα συμπληρώνει ιδανικά την εμπειρία.
Από τα απόλυτα must taste του μενού, το βιτέλο τονάτο με σάλτσα τόνου και κάππαρη που γίνεται η πιο εύγευστη "γέφυρα” ανάμεσα στη γη και τη θάλασσα, ενώ επιβάλλεται να δοκιμάσεις το σουβλάκι στην πιο μοντέρνα εκδοχή του, σερβιρισμένο σε ποτήρι, καθώς και τα μοσχαρίσια κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και κριθαράκι.
Απόλαυσε επίσης μια δροσερή σαλάτα με φρέγκολα, το spaghetti cipriani με αρωματικό μοσχαρίσιο κιμά, αλλά και το ευφάνταστο πεϊνιρλί με μοσχαρίσιο ταρτάρ.
Οι προτάσεις του μενού παντρεύονται αρμονικά με μια εξαίρετη γκάμα από κρασιά και αποστάγματα, ενώ το λαχταριστό γλυκό burger, διά χειρός του pastry chef Θοδωρή Μωυσίδη, θα σε ενθουσιάσει γράφοντας τον πιο γλυκό επίλογο στην εμπειρία Bites & Wine.
Info
Ανοιχτά Δευτέρα έως Σάββατο από τις 19.30.
Rooftop, Ακτή Κουμουνδούρου 54, Μικρολίμανο, Πειραιάς, τηλ.: 210 5228400.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση
Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.
Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών
Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΠανεύκολες συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα
Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi
Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο αστρονομικό ποσό που χρειάζεσαι για μία κράτηση για φαγητό στο διάστημα
To δείπνο δίπλα στα αστέρια θα σου κοστίσει κατιτίς παραπάνω.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ cucina contemporanea του Ovio
Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.
Γραφει Μπαμπης Δουκας