
Οι παρά θίν' αλός απολαύσεις στο Grand Resort Lagonissi
Στο εμβληματικό τοπόσημο του αθηναϊκού island life, τη διαφορά την κάνει και η γεύση.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε πώς υπάρχουν κάποια πολύ συγκεκριμένα μέρη στην Αθήνα και τα πέριξ αυτής (λέγε με νότια προάστια) που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το καλοκαίρι αλλά και εκείνες ακριβώς τις περιόδους του έτους που -καιρού επιτρέποντος- ενδείκνυνται για αποδράσεις. Ένα από τα πιο διαχρονικά, με την κλασικά κομψή έννοια του όρου, είναι δίχως αμφιβολία το Grand Resort Lagonissi. Τοποθετημένο στρατηγικά σε σημείο προνομιακό, προσφέρει ένα περιβάλλον που σε παραπέμπει σε νησί, εντός ενός πλαισίου σιωπηλής πολυτέλειας και φυσικής ομορφιάς. Κερασάκι στην τούρτα, μία θαυμάσια παραλία που απλώνεται μπροστά στα πόδια σου, κατ΄ αποκλειστικότητα, ερχόμενη να συμπληρώσει ένα πλήρες πακέτο παροχών που τικάρουν όλα τα κουτάκια του σύγχρονου επισκέπτη.

Από τα πιο δυνατά στοιχεία σε μία βεντάλια έξοχων υπηρεσιών και εμπειριών εδώ, το κομμάτι της γεύσης. Αντιλαμβάνεσαι ήδη την ξεχωριστή ενέργεια και μία ιδιαίτερη προσμονή, αμέσως μόλις καθίσεις ακριβώς μπροστά από τη θάλασσα, στην ανοιχτόκαρδη βεράντα του και κάποιο από τα τραπέζια στο Captain’s House, το κεντρικό εστιατόριο του Grand Resort Lagonisi.


Η εξαίρετη ατμόσφαιρα αποτελεί μόνο το amuse bouche για όλα όσα ετοιμάζουν ο έμπειρος σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος μαζί με τον αξιόλογο Γιώργο Αραπιάν, που ποντάρουν σε ένα φινετσάτο μεσογειακό μενού, το οποίο δε διστάζει να δανειστεί και να προσαρμόσει στοιχεία στα πιάτα του από άλλες γαστρονομικές κουλτούρες, με τρόπο άμεσο, κατανοητό και νόστιμο.


Γκολ από τα αποδυτήρια με τον τόνο καρπάτσιο με σταφύλι, wafu και φαγόπυρο και δυνατή συνέχεια με την καραβίδα με καλαμπόκι (ψητό και σε εσπούμα), που παρέα με το ντάσι, τη μπισκ και το άρωμα του passion fruit δίνουν ένα αποτέλεσμα γεμάτο γεύση και στιβαρότητα.

Ξεχωρίζει επίσης το χτένι με το ιντριγκαδόρικο blending κολοκύθας-βερίκοκου-τσορίθο-ταπιόκας και δίνουν ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον τα spaghetti grossi με καβούρι και τρούφα, συν το μίσο που προσθέτει εντάσεις. Το εξαιρετικά ζουμερό καλκάνι με σοτέ σπανάκι, πουρέ τοπιναμπούρ και μορχέλα κάνει, τέλος, τη διαφορά, όντας ένα πιάτο με απόλυτη ισορροπία και μπαλαντσάρισμα θάλασσας-στεριάς.

Έξτρα πόντοι για το πολύ καλό σέρβις, την ενημερωμένη λίστα κρασιών αλλά και τις δημιουργίες του μπαρ. Οι τελευταίες παίζουν τόσο σόλο όσο και σαν ένας καλός παρτενέρ για το φαγητό.
Προφανώς, το Captain’s House δεν είναι το μόνο από τα γευστικά ατού του 5* ξενοδοχείου. Σε αυτά, δίνει τη δική του πινελιά, σε σαφώς πιο ανάλαφρο στυλ, το Mediterraneo. Φέρνει όλα τα ατού που αναζητά κανείς από μία ταβέρνα/ εστιατόριο δίπλα στη θάλασσα, αρχικά, στήνοντας τα τραπεζάκια του εκεί ακριβώς που σκάει το κύμα. Έπειτα, γεύσεις οικείες και συνδεδεμένες με τις πιο ανέμελες ημέρες του χρόνου -βοηθά σε αυτό πως ακούς και βλέπεις ανά πάσα στιγμή την παραλία και το νερό, που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής- μεριμνούν για μία αυθεντική εμπειρία.
Από λουκουμάδες μπακαλιάρου με αγιολί μυρωδικών και κολοκυθοκεφτέδες με αρωματικό γιαούρτι έως ολόφρεσκα ψάρια ημέρας, όλα επιβεβαιώνουν τα όσα διάβασες παραπάνω. Δοκιμάζεις οπωσδήποτε το τοπ τηγανητό μπαρμπούνι. Που είναι άλλωστε και λόγος για να πας ξανά.

Info
40ό χλμ. Λεωφ. Αθηνών-Σουνίου, Λαγονήσι
Τηλ. 22910 76000
www.lagonissiresort.gr
Ακολούθησε το Esquire σε Facebook, Instagram και Twitter.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα