
Γιορτές με Λάμψη και Υψηλή Γαστρονομία στο Makris Athens by Domes
Γιορτές με απαράμιλλη φιλοξενία, εξαιρετική αισθητική και φυσικά κορυφαίες γαστρονομικές εμπειρίες στο Makris Athens by Domes.

Η εορταστική περίοδος ξεκινά με λάμψη και γεύση στο Makris Athens by Domes, που φέτος υποδέχεται τις γιορτές με γαστρονομικές εμπειρίες και ανεπανάληπτες στιγμές στο κέντρο της Αθήνας.
Από 1 Δεκεμβρίου έως και 11 Ιανουαρίου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δύο μοναδικά γιορτινά μενού γευσιγνωσίας, ιδανικά για να υποδεχτούν τις ημέρες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων με εκλεπτυσμένες γεύσεις μέσα σε μία ζεστή και εορταστική ατμόσφαιρα.
Κάποια από τα πιάτα των εορταστικών μενού είναι μπαρμπούνι ψημένο με τα λέπια του, σε συνδυασμό με πετρόψαρα και λαχανίδα, κόκκινη γαρίδα κοιλάδας με χαβιάρι Ηπείρου και μπλε αστακό Βρετάνης με κολοκύθα και μαραθόριζα.

Για όσους θα χαίρονται το στολισμένο κέντρο με βόλτες και αγορές, μπορούν να κάνουν μία στάση στο Θησείο για να γευτούν το χριστουγεννιάτικο signature κοκτέιλ Ruby Vinum, που φτιάχνεται από ρόδι, μπαχαρικά, κάστανο, Reposado tequila και ξινόμαυρο κρασί.
Για τις 24 και 25 Δεκεμβρίου, ο Chef Patron Πέτρος Δήμας και η ομάδα του έχουν επιμεληθεί ένα εξαιρετικό degustation μενού, καθώς και τη λίστα με τα κρασιά που θα το συνοδεύουν. Από το φίνο ραβιόλι με χτένι, τρούφα και χαβιάρι από την Ήπειρο, μέχρι το απολαυστικό ελληνικό χοιρινό Iberico με μανιτάρια και παντζάρι, οι αισθήσεις θα κορυφώνονται σταδιακά μέσα από την εκλεπτυσμένη γεύση και την παραδοσιακή έμπνευση.
Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός, η λάμψη των κεριών και οι μελωδίες του live σαξόφωνου θα δημιουργήσουν μία μαγευτική ατμόσφαιρα, ιδανική για να πλαισιώσουν τη γαστρονομική εμπειρία. Οι καλεσμένοι θα κλείσουν τη βραδιά τους με τον πιο γλυκό τρόπο, παίρνοντας μαζί τους για κέρασμα ένα χειροποίητο Panettone.

Το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς υπόσχεται κάτι ακόμα πιο ξεχωριστό. Οι επισκέπτες θα ξεκινήσουν με το πρωτοχρονιάτικο μενού, το οποίο περιλαμβάνει την XXL ελληνική καραβίδα και το εξαιρετικό φιλέτο πάπιας με κυδώνι, βατόμουρο και σάλτσα με κακάο. Μετά το δείπνο, θα καλωσορίσουν το νέο χρόνο με σαμπάνια στην ταράτσα του εστιατορίου και θέα στην Ακρόπολη.

Το άκρως μαγευτικό σκηνικό θα γίνει ακόμη πιο εντυπωσιακό με τα πυροτεχνήματα που θα φωτίσουν τον Αθηναϊκό ουρανό, ενώ το σαξόφωνο θα δώσει ρυθμό και διάρκεια στη γιορτινή διάθεση. Στο τέλος της βραδιάς, ο κάθε καλεσμένος θα πάρει μαζί του την δική του παραδοσιακή βασιλόπιτα, χειροποίητη από τον Σεφ, ως μία μικρή γευστική ανάμνηση.
Το Makris Athens by Domes, με την απαράμιλλη φιλοξενία του και την εξαιρετική αισθητική του, αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για να περάσετε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, είτε με αγαπημένα πρόσωπα, είτε με συνεργάτες σε εταιρικά δείπνα που γιορτάζουν το πνεύμα των ημερών.
Το εστιατόριο θα είναι ανοιχτό κάθε μέρα από τις 18.30 και θα παραμείνει κλειστό μόνο στις 1 και 2 Ιανουαρίου. Για κρατήσεις καλέστε στο 216 004 7777 ή επισκεφτείτε το Makris Athens by Domes.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα