Γιορτές με Λάμψη και Υψηλή Γαστρονομία στο Makris Athens by Domes
Γιορτές με απαράμιλλη φιλοξενία, εξαιρετική αισθητική και φυσικά κορυφαίες γαστρονομικές εμπειρίες στο Makris Athens by Domes.
Η εορταστική περίοδος ξεκινά με λάμψη και γεύση στο Makris Athens by Domes, που φέτος υποδέχεται τις γιορτές με γαστρονομικές εμπειρίες και ανεπανάληπτες στιγμές στο κέντρο της Αθήνας.
Από 1 Δεκεμβρίου έως και 11 Ιανουαρίου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δύο μοναδικά γιορτινά μενού γευσιγνωσίας, ιδανικά για να υποδεχτούν τις ημέρες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων με εκλεπτυσμένες γεύσεις μέσα σε μία ζεστή και εορταστική ατμόσφαιρα.
Κάποια από τα πιάτα των εορταστικών μενού είναι μπαρμπούνι ψημένο με τα λέπια του, σε συνδυασμό με πετρόψαρα και λαχανίδα, κόκκινη γαρίδα κοιλάδας με χαβιάρι Ηπείρου και μπλε αστακό Βρετάνης με κολοκύθα και μαραθόριζα.

Για όσους θα χαίρονται το στολισμένο κέντρο με βόλτες και αγορές, μπορούν να κάνουν μία στάση στο Θησείο για να γευτούν το χριστουγεννιάτικο signature κοκτέιλ Ruby Vinum, που φτιάχνεται από ρόδι, μπαχαρικά, κάστανο, Reposado tequila και ξινόμαυρο κρασί.
Για τις 24 και 25 Δεκεμβρίου, ο Chef Patron Πέτρος Δήμας και η ομάδα του έχουν επιμεληθεί ένα εξαιρετικό degustation μενού, καθώς και τη λίστα με τα κρασιά που θα το συνοδεύουν. Από το φίνο ραβιόλι με χτένι, τρούφα και χαβιάρι από την Ήπειρο, μέχρι το απολαυστικό ελληνικό χοιρινό Iberico με μανιτάρια και παντζάρι, οι αισθήσεις θα κορυφώνονται σταδιακά μέσα από την εκλεπτυσμένη γεύση και την παραδοσιακή έμπνευση.
Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός, η λάμψη των κεριών και οι μελωδίες του live σαξόφωνου θα δημιουργήσουν μία μαγευτική ατμόσφαιρα, ιδανική για να πλαισιώσουν τη γαστρονομική εμπειρία. Οι καλεσμένοι θα κλείσουν τη βραδιά τους με τον πιο γλυκό τρόπο, παίρνοντας μαζί τους για κέρασμα ένα χειροποίητο Panettone.

Το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς υπόσχεται κάτι ακόμα πιο ξεχωριστό. Οι επισκέπτες θα ξεκινήσουν με το πρωτοχρονιάτικο μενού, το οποίο περιλαμβάνει την XXL ελληνική καραβίδα και το εξαιρετικό φιλέτο πάπιας με κυδώνι, βατόμουρο και σάλτσα με κακάο. Μετά το δείπνο, θα καλωσορίσουν το νέο χρόνο με σαμπάνια στην ταράτσα του εστιατορίου και θέα στην Ακρόπολη.

Το άκρως μαγευτικό σκηνικό θα γίνει ακόμη πιο εντυπωσιακό με τα πυροτεχνήματα που θα φωτίσουν τον Αθηναϊκό ουρανό, ενώ το σαξόφωνο θα δώσει ρυθμό και διάρκεια στη γιορτινή διάθεση. Στο τέλος της βραδιάς, ο κάθε καλεσμένος θα πάρει μαζί του την δική του παραδοσιακή βασιλόπιτα, χειροποίητη από τον Σεφ, ως μία μικρή γευστική ανάμνηση.
Το Makris Athens by Domes, με την απαράμιλλη φιλοξενία του και την εξαιρετική αισθητική του, αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για να περάσετε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, είτε με αγαπημένα πρόσωπα, είτε με συνεργάτες σε εταιρικά δείπνα που γιορτάζουν το πνεύμα των ημερών.
Το εστιατόριο θα είναι ανοιχτό κάθε μέρα από τις 18.30 και θα παραμείνει κλειστό μόνο στις 1 και 2 Ιανουαρίου. Για κρατήσεις καλέστε στο 216 004 7777 ή επισκεφτείτε το Makris Athens by Domes.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα