Γαστρονομικές εμπειρίες και δείπνο Αγίου Βαλεντίνου στο Makris Athens by Domes

Το Makris Athens by Domes παρουσιάζει τέσσερα μοναδικά events για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, που υπόσχονται να προσφέρουν ανεπανάληπτες γευστικές εμπειρίες.

Γράφει: Esquire Editors 23 Ιανουαρίου 2025

Μετά τη σημαντική βράβευση με το πρώτο του αστέρι MICHELIN, το Makris Athens by Domes ανεβάζει ακόμη περισσότερο τον πήχη στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας.

Τιμώντας την ελληνική κουζίνα, τις εξαιρετικές πρώτες ύλες, τη βιωσιμότητα και τη δημιουργικότητα, το Makris παρουσιάζει τέσσερα μοναδικά events για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, που υπόσχονται να προσφέρουν ανεπανάληπτες γευστικές εμπειρίες.

Γαστρονομικές εμπειρίες και δείπνο Αγίου Βαλεντίνου στο Makris Athens by DomesMakris Athens by Domes

Echoes of Greek Gastronomy: Μία σειρά 4 Hands Dinners

Το Makris Athens by Domes και ο Chef Patron Πέτρος Δήμας εγκαινιάζουν τη σειρά "Echoes of Greek Gastronomy", εμπνευσμένη από την ελληνική παράδοση και τη βιώσιμη γαστρονομία, μέσα από συνεργασίες με κορυφαίους σεφ.

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου – Λουκάς Μάιλερ

Η πρώτη εκδήλωση φέρνει κοντά τον Πέτρο Δήμα και τον Λουκά Μάιλερ, έναν σεφ που ξεχωρίζει για την ικανότητά του να αναδεικνύει την ελληνική γαστρονομία. Οι δύο σεφ θα δημιουργήσουν ένα μενού βασισμένο στις ρίζες της ελληνικής παράδοσης, αξιοποιώντας τις εξαιρετικές πρώτες ύλες της φάρμας του Makris.

Makris Athens by DomesMakris Athens by Domes

Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου – Εστιατόριο Μαραθιά

Το Makris Athens υποδέχεται το εστιατόριο Μαραθιά, τον κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό της Τήνου. Με την τεχνική της ωρίμανσης ψαριών και τη χρήση τοπικών υλικών, το Makris και η Μαραθιά φέρνουν στο τραπέζι τη γεύση και την αύρα της αιγαιοπελαγίτικης κουζίνας, σε μια βραδιά αφιερωμένη στη βιωσιμότητα και την απλότητα.

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου – Μανώλης Παπουτσάκης

Η σειρά ολοκληρώνεται με τη συνεργασία του Πέτρου Δήμα και του Μανώλη Παπουτσάκη, ενός από τους πιο καινοτόμους σεφ της ελληνικής γαστρονομίας. Οι δύο σεφ θα παρουσιάσουν ένα μενού που αναδεικνύει τις γεύσεις της Ελλάδας, συνδυάζοντας την παράδοση με σύγχρονες τεχνικές.

Makris Athens by DomesMakris Athens by Domes

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Στις 14 Φεβρουαρίου, το Makris Athens by Domes σας καλεί να γιορτάσετε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με έναν ξεχωριστό τρόπο. Ο Chef Patron Πέτρος Δήμας και η ομάδα του έχουν επιμεληθεί ένα μοναδικό μενού που τιμά τον έρωτα μέσα από εκλεπτυσμένες γεύσεις και εξαιρετικές πρώτες ύλες. Κάθε στάδιο του μενού, όπως η κόκκινη γαρίδα αρωματισμένη με τριαντάφυλλο, το γεμιστό ραβιόλι με τρούφα και χτένι, το βοδινό φιλέτο με σάλτσα από αρωματικά πιπέρια και κόκκινο κρασί θα κορυφώνουν το δείπνο για να ολοκληρωθεί με ένα γλυκό από σαμπάνια, τριαντάφυλλο και βατόμουρο. Το ειδικά σχεδιασμένο wine pairing συμπληρώνει ιδανικά το μενού και καθορίζει την ιδιαίτερη επίγευση της βραδιάς. 

Makris Athens by DomesMakris Athens by Domes

Ζήστε τη μαγεία της γαστρονομίας μέσα από τις ειδικά επιμελημένες βραδιές του Makris Athens by Domes. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις επισκεφτείτε το makrisathens.com ή καλέστε στο 216 004 7777.

 Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα