
Γαστρονομικές εμπειρίες και δείπνο Αγίου Βαλεντίνου στο Makris Athens by Domes
Το Makris Athens by Domes παρουσιάζει τέσσερα μοναδικά events για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, που υπόσχονται να προσφέρουν ανεπανάληπτες γευστικές εμπειρίες.
Μετά τη σημαντική βράβευση με το πρώτο του αστέρι MICHELIN, το Makris Athens by Domes ανεβάζει ακόμη περισσότερο τον πήχη στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας.
Τιμώντας την ελληνική κουζίνα, τις εξαιρετικές πρώτες ύλες, τη βιωσιμότητα και τη δημιουργικότητα, το Makris παρουσιάζει τέσσερα μοναδικά events για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, που υπόσχονται να προσφέρουν ανεπανάληπτες γευστικές εμπειρίες.

Echoes of Greek Gastronomy: Μία σειρά 4 Hands Dinners
Το Makris Athens by Domes και ο Chef Patron Πέτρος Δήμας εγκαινιάζουν τη σειρά "Echoes of Greek Gastronomy", εμπνευσμένη από την ελληνική παράδοση και τη βιώσιμη γαστρονομία, μέσα από συνεργασίες με κορυφαίους σεφ.
Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου – Λουκάς Μάιλερ
Η πρώτη εκδήλωση φέρνει κοντά τον Πέτρο Δήμα και τον Λουκά Μάιλερ, έναν σεφ που ξεχωρίζει για την ικανότητά του να αναδεικνύει την ελληνική γαστρονομία. Οι δύο σεφ θα δημιουργήσουν ένα μενού βασισμένο στις ρίζες της ελληνικής παράδοσης, αξιοποιώντας τις εξαιρετικές πρώτες ύλες της φάρμας του Makris.

Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου – Εστιατόριο Μαραθιά
Το Makris Athens υποδέχεται το εστιατόριο Μαραθιά, τον κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό της Τήνου. Με την τεχνική της ωρίμανσης ψαριών και τη χρήση τοπικών υλικών, το Makris και η Μαραθιά φέρνουν στο τραπέζι τη γεύση και την αύρα της αιγαιοπελαγίτικης κουζίνας, σε μια βραδιά αφιερωμένη στη βιωσιμότητα και την απλότητα.
Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου – Μανώλης Παπουτσάκης
Η σειρά ολοκληρώνεται με τη συνεργασία του Πέτρου Δήμα και του Μανώλη Παπουτσάκη, ενός από τους πιο καινοτόμους σεφ της ελληνικής γαστρονομίας. Οι δύο σεφ θα παρουσιάσουν ένα μενού που αναδεικνύει τις γεύσεις της Ελλάδας, συνδυάζοντας την παράδοση με σύγχρονες τεχνικές.

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
Στις 14 Φεβρουαρίου, το Makris Athens by Domes σας καλεί να γιορτάσετε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με έναν ξεχωριστό τρόπο. Ο Chef Patron Πέτρος Δήμας και η ομάδα του έχουν επιμεληθεί ένα μοναδικό μενού που τιμά τον έρωτα μέσα από εκλεπτυσμένες γεύσεις και εξαιρετικές πρώτες ύλες. Κάθε στάδιο του μενού, όπως η κόκκινη γαρίδα αρωματισμένη με τριαντάφυλλο, το γεμιστό ραβιόλι με τρούφα και χτένι, το βοδινό φιλέτο με σάλτσα από αρωματικά πιπέρια και κόκκινο κρασί θα κορυφώνουν το δείπνο για να ολοκληρωθεί με ένα γλυκό από σαμπάνια, τριαντάφυλλο και βατόμουρο. Το ειδικά σχεδιασμένο wine pairing συμπληρώνει ιδανικά το μενού και καθορίζει την ιδιαίτερη επίγευση της βραδιάς.

Ζήστε τη μαγεία της γαστρονομίας μέσα από τις ειδικά επιμελημένες βραδιές του Makris Athens by Domes. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις επισκεφτείτε το makrisathens.com ή καλέστε στο 216 004 7777.
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα