Mουσακάς καραβίδας και σοφρίτο για Όσκαρ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Χρυσό αγαλματίδιο γεύσης στη διάσημης Κερκυραία μαγείρισσα Τούλα Βεργέτη-Κατσαρού απένειμαν όσοι γέμισαν τις αίθουσες του Ark της Γλυφάδας σ΄ ένα ξεχωριστό τραπέζι γεμάτο άρωμα και γεύσεις από το νησί των Φαιάκων.

Γράφει: Esquire Editors 04 Μαρτίου 2025

Καλεσμένη του επιτυχημένου θεσμού Symposio at Ark αυτή τη φορά  η Τούλα Βεργέτη-Κατσαρού του "Toula’s Seaside”,  και στο Ark κυριολεκτικά δεν έπεφτε καρφίτσα, με τις κρατήσεις να έχουν κλείσει μέρες πριν. Το δημοφιλές, με παράδοση ετών,  εστιατόριο της Κέρκυρας κατάφερε να μεταδώσει τη γεύση και το άρωμα του νησιού και να ταξιδέψει το αθηναϊκό κοινό που είχε την τύχη να απολαύσει τη βραδιά.

Από νωρίς στις φωτιές, τα τηγάνια και τις κατσαρόλες και πάντα χαμογελαστή, η Τούλα Βεργέτη-Κατσαρού με τη υποστήριξη του οικοδεσπότη του Ark chef Γιάννη Μπαξεβάνη και την ομάδα του, έστρωσε ένα πλούσιο τραπέζι με τις σπεσιαλιτέ της και γέμισε την αίθουσα χαμόγελα ικανοποίησης.

Mουσακάς καραβίδας και σοφρίτο για Όσκαρ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα© Λεωνίδας Τούμπανος
To Toula’s Seaside στο Symposio at Ark 3© Λεωνίδας Τούμπανος
To Toula’s Seaside στο Symposio at Ark 1© Λεωνίδας Τούμπανος

Εμβληματικά προϊόντα και υλικά του νησιού, όπως το νούμπουλο, το σαλάδο, το κουμκουάτ, το φημισμένο τους εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο συμμετείχαν σε πιάτα δοσμένα με δημιουργική διάθεση και αναφορές στην κερκυραϊκή παράδοση. 

> Κάνε την κράτησή σου online στο www.symposioatark.gr.

Εντυπωσίασαν ιδιαίτερα οι χειροποίητες πίτες, ο μουσακάς καραβίδας, το μοσχαρίσιο μάγουλο σοφρίτο, το εμπνευσμένο από τοπικά γλυκίσματα επιδόρπιο.

Το μενού άνοιξε ένα φίνο ταρτάκι από αέρινο φύλλο ρυζιού με γέμιση από μους κερκυραϊκών τυριών, σαλάδο, νούμπουλο, συκομαΐδα και γλυκοκαυτερή σάλτσα ντομάτας, συνοδευόμενο ταιριαστά μ’ ένα ποτηράκι τζιτζιμπίρας, παραδοσιακό κερκυραϊκό ποτό: η γεύση της Κέρκυρας σε μια μπουκιά! Το σερί των ορεκτικών συνέχισε ένα μιλφέιγ σφολιάτας με γέμιση γαρίδας και μανιταριών και μια τραγανή κροκέτα "μπιάνκο” με μαύρο αγιολί. 

To Toula’s Seaside στο Symposio at Ark 5© Λεωνίδας Τούμπανος
To Toula’s Seaside στο Symposio at Ark 10© Λεωνίδας Τούμπανος

Στα πρώτα πιάτα, οι πικάντικες "γαρίδες της Τούλας” ήρθαν επάνω σε ρύζι σωταρισμένο με κουκουνάρι, σκόρδο και πιπεριά τσίλι. Στη συνέχεια, απολαύσαμε τις παραδοσιακές χειροποίητες πίτες της Τούλας που βγήκαν καυτές από τον ξυλόφουρνο: χορτοτυρόπιτα, κολοκυθόπιτα και μπακαλιαρόπιτα. 

To Toula’s Seaside στο Symposio at Ark 8© Λεωνίδας Τούμπανος
To Toula’s Seaside στο Symposio at Ark 7© Λεωνίδας Τούμπανος

Δροσερή, ζωντανή και γεμάτη αρώματα η σαλάτα με ανάμεικτα πράσινα λαχανικά, περιείχε μηλολωτό, κουμκουάτ, πικάντικη γραβιέρα, κερκυραϊκή καπνιστή πανσέτα και νιφάδες από bitter σοκολάτα και άρεσε πολύ.

To Toula’s Seaside στο Symposio at Ark 9© Λεωνίδας Τούμπανος

Στα κυρίως πιάτα, και οι δυο επιλογές άξιζαν τη δοκιμή! Ο διάσημος μουσακάς καραβίδας της Τούλας με κιμά από καραβίδα, μελιτζάνα, κολοκύθι, πατάτα και μπισκ καραβίδας ήταν πραγματικά νόστιμος, αλλά και το κερκυραϊκό σοφρίτο με πολύ τρυφερό μοσχαρίσιο μάγουλο μπρεζέ και πουρέ πατάτας σε βελούδινη σάλτσα από σκόρδο και ξίδι, δεν πήγαινε πίσω…

> Κάνε την κράτησή σου online στο www.symposioatark.gr.

Το επιδόρπιο αποδείχτηκε από τα hit της βραδιάς και απόλυτα κερκυραϊκό: "το γλύκισμα τσι Καλής και της Νόνας” -με φογάτσα (κερκυραϊκό τσουρέκι), μια μεταξένια κρέμα μάντολας, καραμελωμένα αμύγδαλα, μαρμελάδα κουμκουάτ και χειροποίητο σορμπέ κουμκουάτ δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο.

To Toula’s Seaside στο Symposio at Ark 11© Λεωνίδας Τούμπανος

Ήταν ακόμα μια αξιομνημόνευτη βραδιά από το Symposio at Ark , ένα θεσμό που στοχεύει να γνωρίσει στο αθηναϊκό κοινό εμβληματικά εστιατόρια και διάσημες κουζίνες του τόπου μας, με πρόγραμμα που συνεχίζεται μέχρι τις 12 Ιουνίου.
 
Επόμενη άφιξη, το εξαιρετικό εστιατόριο της Κω Broadway με σεφ τον Γιάννη Παπαϊωάννου, στις 13 Μαρτίου.


Info

Κόστος: € 60/άτομο

Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα, 2108948882. Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα