
Αστεράτος ψαροζωμός κακαβιάς με γεύση Θάσου έπαιξε στην Αθηναική Ριβιέρα
Την κουζίνα του εστιατορίου Lost Sheep της πανέμορφης Θάσου σύστησε στο αθηναϊκό κοινό ο Θασιώτης σεφ Γιάννης Μαρινόπουλος με την ομάδα του, καλεσμένοι του Symposio at Ark και του σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη.
Στους επίλεκτους καλεσμένους σεφ του θεσμού Symposio at Ark από κάθε γωνιά της χώρας, σειρά είχε ο Γιάννης Μαρινόπουλος με την ομάδα του από τη Θάσο, ένα νησί ξακουστό όχι μόνο για την καταπράσινη φύση και τις μοναδικές παραλίες αλλά και για τα σπάνιας γεύσης προϊόντα του, το μέλι, τις ελιές, το ελαιόλαδο, την άγρια χλωρίδα και φυσικά τα νόστιμα ψάρια και οστρακόδερμα της περιοχής.
Αυτά, και όχι μόνο, βρίσκουν θέση στην κουζίνα του Lost Sheep με τη δημιουργική ματιά του Θασιώτη σεφ, που ξέρει να αναδεικνύει τη γευστική παράδοση με νέες τεχνικές, αλλά και δε διστάζει να την παντρεύει με διεθνή υλικά. Η μοντέρνα κουζίνα του άρεσε πολύ στο κοινό που δοκίμασε ένα εξαιρετικό μενού σε μια ακόμα επιτυχημένη βραδιά του Symposio at Ark.


Η εισαγωγή είχε τη μορφή μιας αιθέριας panna cotta από φινόκιο με αφρό μοσχολέμονου, ένα κομψό ορεκτικό με ανοιξιάτικο άρωμα, για ν’ ακολουθήσει ο βασιλικός ψαροζωμός "κακαβιά" με κρόκο Κοζάνης και πατέ γαρίδας, μια ντελικάτη σούπα με φίνα γεύση ψαριού, με τα φετάκια του πατέ γαρίδας να δίνουν τη γεύση του οστρακόδερμου στο σύνολο.
> Κάνε την κράτησή σου για το επόμενο event του Symposio at Ark εδώ
Στα κυρίως, όσοι επέλεξαν το ψάρι απόλαυσαν ένα ζουμερό λαβράκι poêlé με συνοδεία από πράσο με μαϊντανό, λεμόνι Kosho και beurre blanc με αβγά βασιλικής ρέγγας, έναν αρμονικό και βαθιά νόστιμο συνδυασμό.

Στην άλλη επιλογή πρωταγωνιστούσε η φραγκόκοτα: μπούτι φραγκόκοτας γεμιστό με μουσελίν μανιταριών, τραγανό rillete με σπετσερικό, πουρέ κίτρινης κολοκύθας, τσάτνεϊ μύρτιλο, φιστίκι Αιγίνης, ένα σύνθετο πιάτο όπου όλα τα στοιχεία έδεναν αρμονικά σε ένα καλοδουλεμένο σύνολο.

Το σορμπέ mojito ήταν μια αρωματική απόλαυση για τον ουρανίσκο, με τον δυόσμο και το λάιμ να δένουν υπέροχα με το ρούμι, ενώ το επιδόρπιο, μια στιβαρή σύνθεση φουντουκιού και σοκολάτας σε υφές αποδείχτηκε ακαταμάχητος πειρασμός.


Επόμενος καλεσμένος στο Symposio at Ark στις 10 Απριλίου το διάσημο εστιατόριο Cantina της Σίφνου με την προσωπική κουζίνα του chef-patron Γιώργου Σαμοΐλη, που βασίζεται στην τοπική παραγωγή, την εποχικότητα και τη βιωσιμότητα.
> Κάνε την κράτησή σου για το επόμενο event του Symposio at Ark εδώ
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα