Αυτό είναι μάλλον το πιο φθηνό εστιατόριο της Αθήνας

Μαμαδίστικο φαγητό, ατμόσφαιρα οικειότητας και λογαριασμός που δεν παίζει ποτέ πάνω από 10 ευρώ το άτομο.

Εντός του γενικότερου πλαισίου της γαστρονομικής αναβάθμισης της πόλης καθώς και της πληθώρας -νέων, κυρίως- εστιατορικών επιλογών, η Αθήνα δείχνει πολύ συχνά πια να ξεχνά σε ποιους απευθύνεται. Δε φροντίζει τους δικούς της ανθρώπους, δεν τους περιποιείται. Ευτυχώς, υπάρχουν κάποια γευστικά σημεία που επιμένουν σε αυτό που κάνουν, έχοντας πάντοτε κατά νου ένα πολύ βασικό δίπτυχο: Φροντίδα στα πιάτα και προσιτές τιμές. Τα συναντάς και τα δύο στο 5Φ. 

Η ιστορία του εν λόγω μαγειρείου στη γειτονιά στη σκιά του (πρώην) Χίλτον τρέχει πίσω στο 1967 αλλά όπως μάθαμε λειτουργεί από τις αρχές του Μιλένιουμ υπό νέα διεύθυνση.

Διαβάστε Επίσης

Οι άνθρωποί του έχουν καταφέρει κάτι αξιοσημείωτο στις εποχές των παχιών -και ακριβών- αγελάδων που διανύουμε στα της εστίασης δρώμενα, καθώς καθημερινά παρουσιάζουν στις προθήκες τους, ακριβώς μπροστά από τη σχάρα, πάνω από 20 διαφορετικές προτάσεις σε μαγειρευτά και πιάτα της ώρας. 

Εστιατόριο 5Φ@Λεωνίδας Τούμπανος

Εδώ λοιπόν βρίσκει κανείς από μακαρόνια με κιμά, τηγανητά κεφτεδάκια, παστίτσιο, γεμιστά και μουσακά μέχρι μαγιάτικο και ξιφία στα κάρβουνα, σμυρνέικα σουτζουκάκια, κοτόσουπα αυγολέμονο και αγκινάρες α λα πολίτα.

Προφανώς, σε ένα τέτοιο μέρος -αγαπημένο φοιτητών, εργαζόμενων στις γύρω περιοχές αλλά και οικογενειών, μεταξύ άλλων- το μενού διαφοροποιείται ελαφρώς κάθε μέρα. 

Η ποιότητα και η αίσθηση του φαγητού στο 5Φ θα σου θυμίσει την οικιακή κουζίνα και τη μαμαδίστικη οικειότητα, σε μερίδες που αβίαστα θα ονομάτιζες ως γενναιόδωρες. Όλα τα παραπάνω σε ένα περιβάλλον ανεπιτήδευτο και χαλαρό, ακομπλεξάριστο και με φιλικό όσο και γρήγορο σέρβις.

Εστιατόριο 5Φ@Λεωνίδας Τούμπανος

Όσο για τις τιμές; Τα πιάτα εδώ με το ζόρι ξεπερνούν τα €6 έκαστο, κάτι που στα ραντάρ μας, το κατατάσσει στα πιο value for money εστιατόρια της πόλης. Διόλου τυχαία, έχει εξελιχθεί σε αγαπημένο ντόπιων αλλά και τουριστών που θέλουν να δοκιμάζουν μια αντιπροσωπευτική κουζίνα ενός ελληνικού σπιτιού. 

Τέλος, αν είχες απορία τι ακριβώς μπορεί να σημαίνουν τα 5Φ, στη λύνουμε: Φίλε, Φέρε, Φίλους, Φάε, Φύγε.

Info
Διοχάρους 31 και Κλεισούρας, Ιλίσια
Τηλ. 210 7224242
Ανοιχτά Δευτ. - Σαβ. από τις 12.00

Πηγή: athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα