Αυτό είναι μάλλον το πιο φθηνό εστιατόριο της Αθήνας

Μαμαδίστικο φαγητό, ατμόσφαιρα οικειότητας και λογαριασμός που δεν παίζει ποτέ πάνω από 10 ευρώ το άτομο.

Εντός του γενικότερου πλαισίου της γαστρονομικής αναβάθμισης της πόλης καθώς και της πληθώρας -νέων, κυρίως- εστιατορικών επιλογών, η Αθήνα δείχνει πολύ συχνά πια να ξεχνά σε ποιους απευθύνεται. Δε φροντίζει τους δικούς της ανθρώπους, δεν τους περιποιείται. Ευτυχώς, υπάρχουν κάποια γευστικά σημεία που επιμένουν σε αυτό που κάνουν, έχοντας πάντοτε κατά νου ένα πολύ βασικό δίπτυχο: Φροντίδα στα πιάτα και προσιτές τιμές. Τα συναντάς και τα δύο στο 5Φ. 

Η ιστορία του εν λόγω μαγειρείου στη γειτονιά στη σκιά του (πρώην) Χίλτον τρέχει πίσω στο 1967 αλλά όπως μάθαμε λειτουργεί από τις αρχές του Μιλένιουμ υπό νέα διεύθυνση.

Διαβάστε Επίσης

Οι άνθρωποί του έχουν καταφέρει κάτι αξιοσημείωτο στις εποχές των παχιών -και ακριβών- αγελάδων που διανύουμε στα της εστίασης δρώμενα, καθώς καθημερινά παρουσιάζουν στις προθήκες τους, ακριβώς μπροστά από τη σχάρα, πάνω από 20 διαφορετικές προτάσεις σε μαγειρευτά και πιάτα της ώρας. 

Εστιατόριο 5Φ@Λεωνίδας Τούμπανος

Εδώ λοιπόν βρίσκει κανείς από μακαρόνια με κιμά, τηγανητά κεφτεδάκια, παστίτσιο, γεμιστά και μουσακά μέχρι μαγιάτικο και ξιφία στα κάρβουνα, σμυρνέικα σουτζουκάκια, κοτόσουπα αυγολέμονο και αγκινάρες α λα πολίτα.

Προφανώς, σε ένα τέτοιο μέρος -αγαπημένο φοιτητών, εργαζόμενων στις γύρω περιοχές αλλά και οικογενειών, μεταξύ άλλων- το μενού διαφοροποιείται ελαφρώς κάθε μέρα. 

Η ποιότητα και η αίσθηση του φαγητού στο 5Φ θα σου θυμίσει την οικιακή κουζίνα και τη μαμαδίστικη οικειότητα, σε μερίδες που αβίαστα θα ονομάτιζες ως γενναιόδωρες. Όλα τα παραπάνω σε ένα περιβάλλον ανεπιτήδευτο και χαλαρό, ακομπλεξάριστο και με φιλικό όσο και γρήγορο σέρβις.

Εστιατόριο 5Φ@Λεωνίδας Τούμπανος

Όσο για τις τιμές; Τα πιάτα εδώ με το ζόρι ξεπερνούν τα €6 έκαστο, κάτι που στα ραντάρ μας, το κατατάσσει στα πιο value for money εστιατόρια της πόλης. Διόλου τυχαία, έχει εξελιχθεί σε αγαπημένο ντόπιων αλλά και τουριστών που θέλουν να δοκιμάζουν μια αντιπροσωπευτική κουζίνα ενός ελληνικού σπιτιού. 

Τέλος, αν είχες απορία τι ακριβώς μπορεί να σημαίνουν τα 5Φ, στη λύνουμε: Φίλε, Φέρε, Φίλους, Φάε, Φύγε.

Info
Διοχάρους 31 και Κλεισούρας, Ιλίσια
Τηλ. 210 7224242
Ανοιχτά Δευτ. - Σαβ. από τις 12.00

Πηγή: athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα