
To αθηναϊκό street food σε 8 σημεία
Σουβλάκι, bao ή μήπως poké;

Γρήγορο, φτηνό, αλήτικο. Οι διαχρονικές απαρχές του street food μοιάζουν εσχάτως να έχουν διαφοροποιηθεί αλλά αυτό δε σημαίνει απαραίτητα πως δεν αποτελεί την απόλυτη τάση της εποχής, για όλους τους σωστούς λόγους.
Το κύμα έχει ασφαλώς παρασύρει και την Αθήνα και πλέον η πρωτεύουσα παρουσιάζει πολλές και διαφορετικές εκδοχές του φαγητού του δρόμου. Το κλασικό σουβλάκι έρχεται να συναντήσει bao και φαλάφελ, ενώ οι καντίνες συνυπάρχουν πια με food courts και άλλα ευφάνταστα concepts.
Falafellas
Gigas Falafel for the ones that need "more"...
Posted by Falafellas on Wednesday, August 28, 2013
Ένα από τα μέρη που έκαναν μόδα το φαλάφελ -αλλά και γενικότερα το street food με τη δυτική έννοια του όρου- στην πόλη. Στο μικρό μαγαζάκι της Αιόλου, το συγκεκριμένο έδεσμα τιμάται και με το παραπάνω, δικαιολογώντας την τεράστια ουρά που κόβει στα δύο τον ίσως πιο λαχταριστό πεζόδρομο στο κέντρο της Αθήνας.
Los Loros
Από τον Σεπτέμβριο του 2016 οι Marko Rossi και Μάρω Παρασκευούδη παρουσιάζουν μία από τις πιο πρωτότυπες όσο και νόστιμες εκδοχές του street food στην πόλη, με γεύσεις εμπνευσμένες από την Κολομβία και τη Βενεζουέλα. Εmpanadas και arepas με vegetarian, vegan και ασφαλώς πιο αλήτικες επιλογές όσον αφορά τη γέμιση κάνουν τη διαφορά.
Hoocut
Το μέρος που δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως επανασυστήνει το (ταλαιπωρημένο) σουβλάκι στο κοινό. Το νέο εγχείρημα των 5 σεφ/επιχειρηματιών της Cookoovaya φημίζεται για τα θαυμάσια τυλιχτά του, με highlight το σουβλάκι με προβατίνα, που δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι δημιούργησε τάση στη γαστρονομική Αθήνα.
Poké Hawaian Sushi
Μία από τις πιο πρόσφατες εμμονές της γαστρονομικής Αθήνας όσον αφορά το κομμάτι του street food έχει άρωμα και γεύση από τον Ειρηνικό ωκεανό. Τα μπολ με ψάρι σε κύβους, λαχανικά και σάλτσες αποτελούν πια τα ισχυρότερα κίνητρα ώστε κάποιος να επισκεφθεί την οδό Πετράκη και το Poké Hawaian Sushi.
Salty Pig
★ 𝐏𝐇𝐈𝐋𝐋𝐘 𝐂𝐇𝐄𝐄𝐒𝐄𝐒𝐓𝐄𝐀𝐊 𝐒𝐔𝐁𝐌𝐀𝐑𝐈𝐍𝐄 ★ Το Γνωστό Μας Philly Cheesesteak, Με Ψιλοκομμένο Βοδινό Κρέας Ψημένο Στο Γκρίλ, Τυρί...
Posted by The Salty Pig on Thursday, January 31, 2019
Σάντουιτς γεμάτα με ροσμπίφ, φρεσκοκομμένες σαλάτες, πίτες στον ξυλόφουρνο, αληθινά diner burgers, πορκέτες, σπιτικά λουκάνικα και πολλά άλλα, ψημένα στο αργεντίνικο γκριλ, είναι μερικά από τα εδέσματα που κάνουν τη διαφορά σε μία "κουζίνα στο δρόμο και όχι απλά street food" (όπως αναφέρει και το motto του Salty Pig).
Po'Boys
To πρώτο αυθεντικό BBQ Joint της Αθήνας αποθεώνει το μπάρμπεκιου του αμερικάνικου νότου, με ζουμερά σιγοκαπνιστά κρέατα (Brisket, Pulled Pork, Spare Ribs, Pork Belly) κατευθείαν από το χειροποίητο καπνιστήριο του. Όλα αυτά βρίσκουν τη θέση τους σε burgers, αφράτα ψωμάκια po’boys, ή μεγάλες πιατέλες για να δοκιμάσεις τα πάντα.
Talking Breads
Μπορεί να ακουστεί υπερβολικό αλλά το Talking Breads είναι από μόνο του ένας λόγος για να επισκεφθείς τα Εξάρχεια. Η φιλοσοφία του είναι να παρέχει γρήγορο φαγητό του δρόμου, με πολύ καλές πρώτες ύλες και χωρίς καμία έκπτωση στο κομμάτι της ποιότητας. Το καταφέρνει και με το παραπάνω, με τα γεμιστά ψωμάκια σε κάθε εκδοχή να πρωταγωνιστούν.
Str.Eaters
Say Crispy, Say Streater, Say Taste!
Posted by Streaters on Thursday, October 11, 2018
Το πρωτοποριακό concept στο κέντρο της Αθήνας αντλεί τη φιλοσοφία του από τα food courts των μητροπόλεων του εξωτερικού και συνδυάζει πολλές και διαφορετικές κουζίνες του δρόμου. Εδώ θα βρεις από bao buns και burgers μέχρι γύρο μανιταριών, falafel και poke.
Για 4η συνεχή χρονιά, τα Tasty Awards παραμένουν τα μοναδικά βραβεία γεύσης που δίνουν φωνή στο κοινό, στους πραγματικούς δηλαδή ανθρώπους που επισκέπτονται και τιμούν με την προτίμησή τους εστιατόρια και bars. High end εστιατόρια, hip urban στέκια, resto bars και comfort menus συναντώνται με τα εστιατόρια που αγαπούν το κρέας ή το ψάρι, με creative chefs, με δημοφιλή bars και αγαπημένα ξενοδοχειακά restos της πόλης σε 15 διαφορετικές κατηγορίες, που κλείνουν μέσα τους διαχρονικές αξίες, κλασικά meeting points, νέες αφίξεις και φρέσκες ιδέες. Βρες όλους τους υποψηφίους, ψήφισε και ανάδειξε τους αγαπημένους σου στο tasty-guide.gr.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα