Misifu, το φρέσκο πρόσωπο της μεσογειακής κουζίνας
Όμορφος χώρος, προσεγμένο φαγητό και εξαιρετικό service κάνουν τη διαφορά στο new entry εστιατόριο του Παλαιού Ψυχικού.
Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πρόσφατες γαστρονομικές προτάσεις της πόλης συναντά κάποιος στο Παλαιό Ψυχικό και στον πάλαι ποτέ χώρο του Geonas. Το Misifu συστήνεται σαν μεσογειακή ταβέρνα και το όνομά του είναι παρμένο από το γνωστό καρτούν-κεραμιδόγατο. Οι χώροι του, minimal και μοντέρνοι, με κυρίαρχα στοιχεία το μέταλλο και το ξύλο, εκτείνονται σε μεγάλα και άνετα επίπεδα, με την τετράγωνη μαρμάρινη μπάρα στο κέντρο να αποτελεί το σήμα-κατατεθέν και δίχως αμφιβολία να εντυπωσιάζει, προκαλώντας την πρώτη θετική εντύπωση για κάποιον που εισέρχεται σε αυτό.
O Δημήτρης Νίκολης είναι ο άνθρωπος που τρέχει την κουζίνα του -μαζί ασφαλώς με την ομάδα του- και παρουσιάζει πιάτα που πατούν πάνω στην εποχικότητα και ισορροπούν ανάμεσα στο κρέας και το ψάρι, φροντίζοντας να καλύψουν κάθε γούστο και διάθεση. Οι γεύσεις στο Misifu άλλοτε τρέχουν προς το μοντέρνο και άλλοτε σε γυρνούν σε μνήμες της παράδοσης.
Έτσι, εδώ οι επιλογές είναι αρκετές και σε καμία περίπτωση αδιάφορες: Η κλασική αθηναϊκή σαλάτα παρουσιάζεται σαν sushi roll, σε μία λεπτή φέτα από κολοκυθάκι όπου τυλίγονται όλα τα συστατικά της (plus αβοκάντο, αυγά ψαριού και μαγιονέζα μάραθου), η κολοκυθόπιτα στη σχάρα με καπνιστό τυρί Μετσόβου είναι πραγματικά καλοφτιαγμένη ενώ το μοσχαρίσιο παστράμι με ανατολίτικα μπαχαρικά θυμίζει παστουρμά. Από τα highlights το ριζότο με άρωμα γεμιστών και κρέμα φέτας.
Όσον αφορά τα "βαριά χαρτιά" του μενού; Στο κομμάτι του κρέατος οι επιλογές εκτείνονται από μπριζόλες ωρίμανσης μέχρι Bistecca Fiorentina Chianina και φιλέτο Tajima Ιαπωνίας, ενώ από το ψαροφαγικό πεδίο δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε το πληθωρικότατο και ζουμερό φιλέτο σφυρίδας φρικασέ μέσα σε ζωμό με αβγολέμονο.
Τέλος, άξιο αναφοράς είναι το φιλικό και άκρως εξυπηρετικό service, επιβεβαιώνοντας την προσοχή που έχει δοθεί εδώ μέχρι και στην παραμικρή λεπτομέρεια.
Info
Κ. Δαβάκη 1 & 28ης Οκτωβρίου, Παλαιό Ψυχικό
τηλ. 6972 844744
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Πανεύκολες συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα
Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi
Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο αστρονομικό ποσό που χρειάζεσαι για μία κράτηση για φαγητό στο διάστημα
To δείπνο δίπλα στα αστέρια θα σου κοστίσει κατιτίς παραπάνω.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ cucina contemporanea του Ovio
Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςCupola, για dolce vita στο Παγκράτι
Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα
Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.
Γραφει Γιαννης Σπανος