Nero: Μία ολοκαίνουρια νόστιμη εμπειρία στη λίμνη Βουλιαγμένης

Μια all day πρόταση διαφορετική από τα συνηθισμένα, σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της πρωτεύουσας.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 24 Ιουνίου 2019

Κοσμικό θέρετρο πολιτικών και διασημοτήτων από τις αρχές του περασμένου αιώνα, η λίμνη της Βουλιαγμένης, σε σχέση με την εξωστρέφεια της υπόλοιπης Αττικής Ριβιέρας, ήταν πάντα ένα κρησφύγετο για λίγους και εκλεκτούς. Πλέον, πλάι στο μυστήριο και τον αφρό της λίμνης μπορεί να ζήσει κάποιος μία all day εμπειρία διαφορετική από κάθε τι άλλο. 

Nero: Μία ολοκαίνουρια νόστιμη εμπειρία στη λίμνη Βουλιαγμένης

Το Nero σηματοδοτεί την επόμενη ημέρα για τη λίμνη Βουλιαγμένης. Το παλιό σκηνικό ανασκευάζεται, θυμίζοντας πλέον αιγαιοπελαγίτικη παραλία και προσελκύοντας ένα νεανικό και κοσμοπολίτικο κοινό. Το Nero έρχεται για να γυρίσει σελίδα τόσο στο κομμάτι της αισθητικής όσο και σε εκείνο της γεύσης.

Μια all day εμπειρία όπως μας την προτείνει ο Σωτήρης Χρόνης και η εταιρία Terrablue, που ήδη μας έχει παρουσιάσει επιτυχημένα concepts όπως το Il Barretto, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, στο Golden Hall, στο River West και το McArthurGlen αλλά και το αγαπημένο Σερσέ λα Φαμ στη Μητροπόλεως. Εδώ λοιπόν, ο η πίτσα και ο τραχανάς συναντούν την ψυχή της Ιταλίδας και της Ελληνίδας μαμάς συνυπάρχοντας σε μία κάρτα με ψυχή, ουσία και φαντασία. 

NERO ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 7

Η κουζίνα του Nero χαρακτηρίζεται από προσγειωμένη νοστιμιά, που ασπάζεται όση δημιουργικότητα χρειάζεται για να αναπαραχθεί η μνήμη της παράδοσης, με μοναδικές πρώτες ύλες που σε ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα. Όπως στο Σερσέ λα Φαμ και το Il Barretto, έτσι κι εδώ, ο Ανδρέας Λαγός δίνει τη δική του, ιδιαίτερα προσωπική, άποψη για τη νέα ελληνική γεύση. Πίσω από την φιλοσοφία και τον σχεδιασμό των πιάτων, βρίσκεται ο executive chef Βασίλης Πέππας, γνωστός από το πολύ αξιόλογο Ombra του Ψυχικού και τη δική του "Αρχόντισσα" της Πατησίων.

NERO ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 1
NERO ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 2
NERO ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 3

Τόσο στο all day όσο και στο βραδινό μενού, η Μεσόγειος μαγειρεύεται με όλους τους τρόπους, άλλοτε παραδοσιακή, με μια μακαρονάδα με ντομάτα και βασιλικό, άλλοτε αφήνοντας τα υλικά να δώσουν το στίγμα της, όπως σε ένα λαβράκι σχάρας με σπανάκι σοτέ και φρέσκα μυρωδικά. Στο πρωινό Sunrise μενού υπάρχουν όλα όσα λαχταρά η ζωή, η αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα, ένα σάντουιτς με μπριός, ένα χοτ-ντογκ ή ένα αληθινό bagel με σολομό, μια σαλάτα με κινόα με φακές, λαχανικά και σάλτσα εσπεριδοειδών καθώς και μπόλικες ακόμη, κλασικότερες επιλογές.

Με τη δύση του ήλιου, το Nero διαφοροποιείται και μοιράζεται στα δύο: Στον χώρο του all day, το Sunset μενού περιορίζεται στα νοστιμότερα, με μία κάπως πιο lounge διάθεση. Στον χώρο του fine dining, πάνω κυριολεκτικά στο νερό, η Ελλάδα εκφράζεται σε μια πιο κοσμοπολίτικη διάλεκτο μέσα από ένα μικρό μενού που τιμά τα αρώματα του δικού μας καλοκαιριού. Αχινοσαλάτα με καπίρα-τη σαμιώτικη μπρουσκέτα με προζυμένιο ψωμί- και τηγανητή κάπαρη,  ρεβιθοκεφτέδεςμε τσαλαφούτι και πελτέ, χταποδάκι στη σχάρα με πετιμέζι και αγιολί πατάτας, τηγανητή σαρδέλα σε αρωματικό κουρκούτι, κοτόπουλο με τραχανά και χόρτα, χειροποίητο κριθαράκι με μύδια αχνιστά και αρκετές ακόμη προτάσεις κάνουν τη διαφορά.

NERO ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 5

Όλα, μπορούν να πλαισιωθούν με κάποιο κρασί ή ελληνικό απόσταγμα, καθώς επίσης και με τα signature cocktails του Nero.


Info

Λίμνη Βουλιαγμένης
Καθημερινά από τις 08:00 έως τις 02:00
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 8962590
Κρατήσεις: 6988 332274
Instagram: nero.vouliagmenilake

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Omurice, η εναλλακτική ιαπωνική ομελέτα

Το απόλυτο comfort food της Άπω Ανατολής, που συνδυάζει πολλά και διαφορετικά στοιχεία.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Pad Thai: Όλο το ταϊλανδέζικο street food σε ένα πιάτο

Η ιστορία του φαγητού που έγινε συνώνυμο μίας από τις πιο ενδιαφέρουσες γαστρονομικές κουλτούρες του πλανήτη.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Οι κανόνες του dim sum

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ξεχωριστή γαστρονομική τελευτουργία.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Γιατί το wagyu είναι τόσο ακριβό

Τρυφερό, χυμώδες, απολαυστικό και πανάκριβο. Όλα όμως εξηγούνται για το δημοφιλές κρέας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Για brunch, στο μέρος που δημιούργησε την τάση στην Αθήνα

Από το Σάββατο 16 Οκτωβρίου και κάθε Σαββατοκύριακο, το brunch σερβίρεται και πάλι στα εστιατόρια NEW Taste και Art Lounge του NEW Hotel με ανανεωμένο μενού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας