Nero: Μία ολοκαίνουρια νόστιμη εμπειρία στη λίμνη Βουλιαγμένης

Μια all day πρόταση διαφορετική από τα συνηθισμένα, σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της πρωτεύουσας.

Κοσμικό θέρετρο πολιτικών και διασημοτήτων από τις αρχές του περασμένου αιώνα, η λίμνη της Βουλιαγμένης, σε σχέση με την εξωστρέφεια της υπόλοιπης Αττικής Ριβιέρας, ήταν πάντα ένα κρησφύγετο για λίγους και εκλεκτούς. Πλέον, πλάι στο μυστήριο και τον αφρό της λίμνης μπορεί να ζήσει κάποιος μία all day εμπειρία διαφορετική από κάθε τι άλλο. 

Nero: Μία ολοκαίνουρια νόστιμη εμπειρία στη λίμνη Βουλιαγμένης

Το Nero σηματοδοτεί την επόμενη ημέρα για τη λίμνη Βουλιαγμένης. Το παλιό σκηνικό ανασκευάζεται, θυμίζοντας πλέον αιγαιοπελαγίτικη παραλία και προσελκύοντας ένα νεανικό και κοσμοπολίτικο κοινό. Το Nero έρχεται για να γυρίσει σελίδα τόσο στο κομμάτι της αισθητικής όσο και σε εκείνο της γεύσης.

Μια all day εμπειρία όπως μας την προτείνει ο Σωτήρης Χρόνης και η εταιρία Terrablue, που ήδη μας έχει παρουσιάσει επιτυχημένα concepts όπως το Il Barretto, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, στο Golden Hall, στο River West και το McArthurGlen αλλά και το αγαπημένο Σερσέ λα Φαμ στη Μητροπόλεως. Εδώ λοιπόν, ο η πίτσα και ο τραχανάς συναντούν την ψυχή της Ιταλίδας και της Ελληνίδας μαμάς συνυπάρχοντας σε μία κάρτα με ψυχή, ουσία και φαντασία. 

NERO ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 7

Η κουζίνα του Nero χαρακτηρίζεται από προσγειωμένη νοστιμιά, που ασπάζεται όση δημιουργικότητα χρειάζεται για να αναπαραχθεί η μνήμη της παράδοσης, με μοναδικές πρώτες ύλες που σε ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα. Όπως στο Σερσέ λα Φαμ και το Il Barretto, έτσι κι εδώ, ο Ανδρέας Λαγός δίνει τη δική του, ιδιαίτερα προσωπική, άποψη για τη νέα ελληνική γεύση. Πίσω από την φιλοσοφία και τον σχεδιασμό των πιάτων, βρίσκεται ο executive chef Βασίλης Πέππας, γνωστός από το πολύ αξιόλογο Ombra του Ψυχικού και τη δική του "Αρχόντισσα" της Πατησίων.

NERO ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 1
NERO ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 2
NERO ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 3

Τόσο στο all day όσο και στο βραδινό μενού, η Μεσόγειος μαγειρεύεται με όλους τους τρόπους, άλλοτε παραδοσιακή, με μια μακαρονάδα με ντομάτα και βασιλικό, άλλοτε αφήνοντας τα υλικά να δώσουν το στίγμα της, όπως σε ένα λαβράκι σχάρας με σπανάκι σοτέ και φρέσκα μυρωδικά. Στο πρωινό Sunrise μενού υπάρχουν όλα όσα λαχταρά η ζωή, η αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα, ένα σάντουιτς με μπριός, ένα χοτ-ντογκ ή ένα αληθινό bagel με σολομό, μια σαλάτα με κινόα με φακές, λαχανικά και σάλτσα εσπεριδοειδών καθώς και μπόλικες ακόμη, κλασικότερες επιλογές.

Με τη δύση του ήλιου, το Nero διαφοροποιείται και μοιράζεται στα δύο: Στον χώρο του all day, το Sunset μενού περιορίζεται στα νοστιμότερα, με μία κάπως πιο lounge διάθεση. Στον χώρο του fine dining, πάνω κυριολεκτικά στο νερό, η Ελλάδα εκφράζεται σε μια πιο κοσμοπολίτικη διάλεκτο μέσα από ένα μικρό μενού που τιμά τα αρώματα του δικού μας καλοκαιριού. Αχινοσαλάτα με καπίρα-τη σαμιώτικη μπρουσκέτα με προζυμένιο ψωμί- και τηγανητή κάπαρη,  ρεβιθοκεφτέδεςμε τσαλαφούτι και πελτέ, χταποδάκι στη σχάρα με πετιμέζι και αγιολί πατάτας, τηγανητή σαρδέλα σε αρωματικό κουρκούτι, κοτόπουλο με τραχανά και χόρτα, χειροποίητο κριθαράκι με μύδια αχνιστά και αρκετές ακόμη προτάσεις κάνουν τη διαφορά.

NERO ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 5

Όλα, μπορούν να πλαισιωθούν με κάποιο κρασί ή ελληνικό απόσταγμα, καθώς επίσης και με τα signature cocktails του Nero.


Info

Λίμνη Βουλιαγμένης
Καθημερινά από τις 08:00 έως τις 02:00
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 8962590
Κρατήσεις: 6988 332274
Instagram: nero.vouliagmenilake

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα