Ένα από τα (θετικά) επακόλουθα της δύσκολης εποχής που διανύει η ανθρωπότητα, είναι πως έφερε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο φως έννοιες όπως η αλληλεγγύη. Στον ελληνικό εστιατορικό κόσμο υποδεχθήκαμε με μεγάλη χαρά την ενέργεια #cook4heroes, στην οποία κάποια από τα πιο δημοφιλή αθηναϊκά εστιατόρια συνεισφέρουν στην κοινή μάχη ενάντια στον COVID-19, με τον τρόπο που αυτά γνωρίζουν καλύτερα: Μαγειρεύοντας, αυτή τη φορά για το προσωπικό των νοσοκομείων αναφοράς. 

Μετά τα Cookoovaya, Basegrill και Τραβόλτα καθώς και την σύμπραξη των εστιατορίων Vezene και Birdman με το CTC, στη μεγάλη αλυσίδα αλληλεγγύης προστίθενται οι ομάδες των εστιατορίων Botrini’s και Etrusco, που συμπράττουν με εκείνη του Canaves Oia.

Ήδη μαγειρεύουν, παρέχοντας γεύματα σε γιατρούς και νοσηλευτές των νοσοκομείων αναφοράς, τηρώντας αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα ασφάλειας και υγιεινής των ειδικών, ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης στην ηρωική τους προσπάθεια. 

Η ενέργεια αυτή λαμβάνει χώρα τρεις φορές την εβδομάδα, για τέσσερις εβδομάδες ή όσο χρειαστεί, στο χώρο του εστιατορίου Botrini’s, όπου τηρούνται αυστηρά τα μέτρα κι ακολουθούνται κατά γράμμα όλες οι προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής, που όρισε ή και θα ορίσει στο μέλλον ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και το Υπουργείο Υγείας. Η διαλογή και διανομή των γευμάτων προς τα νοσοκομεία γίνεται από τον Δήμο Αθηναίων.

" Είναι πραγματική χαρά για μας να συμμετέχουμε υποστηρικτικά, προσφέροντας σε όλους αυτούς ανθρώπους, τους σημερινούς ήρωες με τις μάσκες, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, που φροντίζουν την υγεία των συμπολιτών μας και δίνουν σε όλους ελπίδα για το αύριο. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς" αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση των εστιατορίων. 


Διάβασε ακόμη για την καραντίνα ενός Έλληνα σεφ με αστέρι Michelin, τον José Andrés που μαγειρεύει για όλους τους σωστούς λόγους και τα εστιατόρια που δίνουν δωρεάν χαρτί υγείας με κάθε παραγγελία.