Suzi Tros, το ελληνικό μπιστρό στο Λονδίνο

Το επιτυχημένο εγχείρημα μιας Ελληνίδας στη βρετανική πρωτεύουσα.

Αν υπάρχει ένα αναφαίρετο δικαίωμα στην περίοδο του Covid-19 αυτό είναι η ελπίδα όλων σε καλύτερες ημέρες. Τόσο τα όνειρα όσο και τα πλάνα - ακόμα κι αν αυτά πρόκειται να είναι πλέον πιο ελαστικά - λειτουργούν σαν κινητήρια δύναμη για να προχωρήσει κάθε άνθρωπος. Μπορεί το τοπίο των ταξιδιών και των μετακινήσεων να μην έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, αλλά δεν σας εμποδίζει κανείς από το να σκεφτείτε τον επόμενο προορισμό και να φτιάξετε τη wishlist σας.

Το Suzi Tros είναι ένα κομψό ελληνικό μπιστρό στο Λονδίνο - δημιούργημα της Χριστίνας Μουράτογλου και του συζύγου της Addrien Carre - που συστήνει στους Βρετανούς τη μεσογειακή κουζίνα και δη τις κλασικές ελληνικές γεύσεις. Το εστιατόριο οφείλει το όνομά του στην ταινία Η Παριζιάνα, όπου η Ρένα Βλαχοπούλου ως μαντάμ Πελαζί λέει σε μία πελάτισσά της "Σούζι τρως. Και τρως και ψεύδεσαι". Η ατάκα πέρασε από τον ελληνικό κινηματογράφο στη σύγχρονη ποπ κουλτούρα όπως άλλωστε έχει γίνει και με την παραδοσιακή κουζίνα που επανεφευρίσκει τον εαυτό της και κερδίζει έδαφος σε όλο τον κόσμο.

Η συνέχεια στο harpersbazaar.gr.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας