Suzi Tros, το ελληνικό μπιστρό στο Λονδίνο
Το επιτυχημένο εγχείρημα μιας Ελληνίδας στη βρετανική πρωτεύουσα.
Αν υπάρχει ένα αναφαίρετο δικαίωμα στην περίοδο του Covid-19 αυτό είναι η ελπίδα όλων σε καλύτερες ημέρες. Τόσο τα όνειρα όσο και τα πλάνα - ακόμα κι αν αυτά πρόκειται να είναι πλέον πιο ελαστικά - λειτουργούν σαν κινητήρια δύναμη για να προχωρήσει κάθε άνθρωπος. Μπορεί το τοπίο των ταξιδιών και των μετακινήσεων να μην έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, αλλά δεν σας εμποδίζει κανείς από το να σκεφτείτε τον επόμενο προορισμό και να φτιάξετε τη wishlist σας.
Το Suzi Tros είναι ένα κομψό ελληνικό μπιστρό στο Λονδίνο - δημιούργημα της Χριστίνας Μουράτογλου και του συζύγου της Addrien Carre - που συστήνει στους Βρετανούς τη μεσογειακή κουζίνα και δη τις κλασικές ελληνικές γεύσεις. Το εστιατόριο οφείλει το όνομά του στην ταινία Η Παριζιάνα, όπου η Ρένα Βλαχοπούλου ως μαντάμ Πελαζί λέει σε μία πελάτισσά της "Σούζι τρως. Και τρως και ψεύδεσαι". Η ατάκα πέρασε από τον ελληνικό κινηματογράφο στη σύγχρονη ποπ κουλτούρα όπως άλλωστε έχει γίνει και με την παραδοσιακή κουζίνα που επανεφευρίσκει τον εαυτό της και κερδίζει έδαφος σε όλο τον κόσμο.
Η συνέχεια στο harpersbazaar.gr.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση
Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.
Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών
Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΠανεύκολες συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα
Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi
Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο αστρονομικό ποσό που χρειάζεσαι για μία κράτηση για φαγητό στο διάστημα
To δείπνο δίπλα στα αστέρια θα σου κοστίσει κατιτίς παραπάνω.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ cucina contemporanea του Ovio
Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.
Γραφει Μπαμπης Δουκας