Το cheeseburger του 2030 δεν θα είναι το ίδιο όπως σήμερα

Οι Βρυξέλλες ετοιμάζονται να αλλάξουν το κλασικό cheeseburger.

Γράφει: Esquire Editors 08 Ιουνίου 2020

Με εκτενές του άρθρο το περιοδικό Politico αναφέρεται στις αλλαγές που σχεδιάζει στις διατροφικές μας συνήθειες η Ευρωπαϊκή Ένωση. "Το cheeseburger το 2030 δεν θα είναι το ίδιο όπως σήμερα ή τουλάχιστον αυτό είναι το σχέδιο των Βρυξελλών, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στοχεύει να καταστήσει τις διατροφικές συνήθειες σε ολόκληρη την Ήπειρο πιο υγιεινές". Με αυτόν τον τρόπο ξεκινά επί της ουσίας το άρθρο για να συνεχίσει: "Η στρατηγική "Από τη Φάρμα στο Πιάτο”, η οποία στοχεύει σε ένα πιο βιώσιμο σύστημα γεωργικών τροφίμων, περιλαμβάνει ένα σύνολο νομοθετικών προτάσεων που, τουλάχιστον στα χαρτιά, θα κάνουν τα ευρωπαϊκά τρόφιμα πιο υγιεινά, πιο θρεπτικά και πιο φυτικά –και τις επιλογές των καταναλωτών πιο συνειδητές.

Αλλά τι σημαίνει αυτό στην πράξη;

To Politico παρουσιάζει πώς θα ήταν το ιδανικό burger -σύμφωνα με την ΕΕ- στο μέλλον, εάν εφαρμοστεί η στρατηγική.

Ψωμάκι: Θα πρέπει να είναι φρέσκο και όχι κατεψυγμένο, ιδανικά από κάποιο τοπικό αρτοποιείο. Προτείνεται να είναι ολικής αλέσεως, ως πιο υγιεινή επιλογή. Στόχος είναι η ΕΕ να καταστεί περισσότερο αυτάρκης στην παραγωγή σίτου. Το 2019 η ΕΕ εισήγαγε σιτάρι αξίας 1 δισ. ευρώ εκτός του ευρωπαϊκού μπλοκ.

Κρέας: Προετοιμαστείτε για ένα, εν πολλοίς, χορτοφαγικό μπιφτέκι, καθώς η ΕΕ στοχεύει στη μείωση του κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος. Η στρατηγική της ΕΕ περιλαμβάνει έρευνες σε φυτικές πρωτεΐνες που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν το κρέας. Ένα μπιφτέκι κοτόπουλου θα ήταν επίσης μια επιλογή, καθώς οι Βρυξέλλες αναφέρονται μόνο στη μείωση κατανάλωσης κόκκινου κρέατος.

Τυρί: Oι Βρυξέλλες προσβλέπουν σε μια υποχρεωτική ετικέτα με τα συστατικά του προϊόντος που θα καταδεικνύει πόσο υγιεινό ή μη υγεινό είναι. Θα πρέπει να έχει επίσης ένας είδος πράσινης ένδειξης αναφορικά με τον τρόπο παραγωγής και τη μεταχείριση των ζώων.

Λαχανικά (κρεμμύδι-μαρούλι): Το burger της ΕΕ θα έχει πολλά λαχανικά, καθώς στόχος είναι η αύξηση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών. Θα καλλιεργούνται με μειωμένη χρήση φυτοφαρμάκων και καλό είναι να προέρχονται από παραδοσιακές φάρμες.

Κέτσαπ-Μαγιονέζα: Αυτά τα παραδοσιακά συστατικά ενός burger έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε θερμίδες, ζάχαρη και αλάτι, συνεπώς είναι δύσκολο να αντικατασταθούν. Ενδεχομένως κάποια φυτικά συστατικά όπως η γλυκιά πάπρικα και το παντζάρι να χρησιμοποιηθούν για να παραγάγουν το πραγματικά βιολογικό κέτσαπ.

Τιμή: Ο στόχος είναι "όχι πολύ υψηλή - όχι πολύ χαμηλή" τιμή. Οι Βρυξέλλες θέλουν οι υγιείς εναλλακτικές να είναι δυνατές για όλους από άποψη τιμής. Προς αυτή την κατεύθυνση, θα μπορούσε να μειωθεί ο ΦΠΑ για βιολογικά φρούτα και λαχανικά".

Το cheeseburger του 2030 δεν θα είναι το ίδιο όπως σήμερα

Από: thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα