
Τα food trends του 2021
Οι τάσεις που θα κυριαρχήσουν τη νέα χρονιά στο φαγητό.
Είναι αυτή η εποχή του χρόνου που συζητιούνται οι τάσεις στη βιομηχανία του φαγητού. Μετά από τη χρονιά που πέρασε, η ιδέα μιας νέας, φρέσκιας αρχής δεν ακούγεται και τόσο εύκολη. Σίγουρα, η 1η Ιανουαρίου δεν είναι η μέρα που σηματοδοτεί μεγάλες αλλαγές, καθώς ολόκληρος ο κόσμος βρίσκεται σε αναμονή του εμβολίου και οι επιπτώσεις του 2020 είναι μπροστά μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα επέλθει κάποια στιγμή μία κανονικότητα.
Αν το 2020 έδωσε μερικά μαθήματα, μέσα σε αυτά είναι σίγουρα η έννοια της αλληλεγγύης και η επαναξιολόγηση του τι θεωρεί ο καθένας σημαντικό. Ο (αναγκαστικός) χρόνος στα σπίτια μας πυροδότησε σε μεγάλο βαθμό ένα ενδιαφέρον προς τη μαγειρική όμως ανέδειξε και τη σημασία της εστίασης. Delivery και takeaway έγιναν συνώνυμα της καθημερινότητάς μας και τα social media μάς έφεραν πιο κοντά με τα αγαπημένα μας μαγαζιά αλλά και τους chefs από όλο τον κόσμο. Αν πρέπει να κρατήσουμε κάτι για το 2021, αυτό είναι η ενίσχυση των μικρών, τοπικών καταστημάτων και η ευγένεια / κατανόηση προς διανομείς φαγητού/ποτού/καφέ. Τι να περιμένουμε όμως από το 2021 όσον αφορά στις τάσεις στο φαγητό;
Η συνέχεια στο harpersbazaar.gr.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα