Τα food trends του 2021

Οι τάσεις που θα κυριαρχήσουν τη νέα χρονιά στο φαγητό.

Γράφει: Μάρω Παρασκευούδη 03 Ιανουαρίου 2021

Είναι αυτή η εποχή του χρόνου που συζητιούνται οι τάσεις στη βιομηχανία του φαγητού. Μετά από τη χρονιά που πέρασε, η ιδέα μιας νέας, φρέσκιας αρχής δεν ακούγεται και τόσο εύκολη. Σίγουρα, η 1η Ιανουαρίου δεν είναι η μέρα που σηματοδοτεί μεγάλες αλλαγές, καθώς ολόκληρος ο κόσμος βρίσκεται σε αναμονή του εμβολίου και οι επιπτώσεις του 2020 είναι μπροστά μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα επέλθει κάποια στιγμή μία κανονικότητα.

Αν το 2020 έδωσε μερικά μαθήματα, μέσα σε αυτά είναι σίγουρα η έννοια της αλληλεγγύης και η επαναξιολόγηση του τι θεωρεί ο καθένας σημαντικό. Ο (αναγκαστικός) χρόνος στα σπίτια μας πυροδότησε σε μεγάλο βαθμό ένα ενδιαφέρον προς τη μαγειρική όμως ανέδειξε και τη σημασία της εστίασης. Delivery και takeaway έγιναν συνώνυμα της καθημερινότητάς μας και τα social media μάς έφεραν πιο κοντά με τα αγαπημένα μας μαγαζιά αλλά και τους chefs από όλο τον κόσμο. Αν πρέπει να κρατήσουμε κάτι για το 2021, αυτό είναι η ενίσχυση των μικρών, τοπικών καταστημάτων και η ευγένεια / κατανόηση προς διανομείς φαγητού/ποτού/καφέ. Τι να περιμένουμε όμως από το 2021 όσον αφορά στις τάσεις στο φαγητό;

Η συνέχεια στο harpersbazaar.gr.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το νόστιμο restart του Alficon

Νέο μενού και καινούριες γαστρονομικές προκλήσεις στον πεζόδρομο της Ηρώνδα.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το αρνί πέρα από τον οβελία

Πώς θα αξιοποιήσεις γευστικά το εθνικό μας κρέας, χωρίς να το περάσεις από τη σούβλα.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η συνταγή του Funky Gourmet για μαγειρίτσα

Δεν συναντάς καθημερινά μία μαγειρίτσα με δύο αστέρια Michelin.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το debate των ημερών: Αρνί ή κατσίκι;

Τι θα βάλεις φέτος στο πασχαλινό τραπέζι σου και γιατί.

Γραφει Γιαννης Σπανος