Τα food trends του 2021
Οι τάσεις που θα κυριαρχήσουν τη νέα χρονιά στο φαγητό.
Είναι αυτή η εποχή του χρόνου που συζητιούνται οι τάσεις στη βιομηχανία του φαγητού. Μετά από τη χρονιά που πέρασε, η ιδέα μιας νέας, φρέσκιας αρχής δεν ακούγεται και τόσο εύκολη. Σίγουρα, η 1η Ιανουαρίου δεν είναι η μέρα που σηματοδοτεί μεγάλες αλλαγές, καθώς ολόκληρος ο κόσμος βρίσκεται σε αναμονή του εμβολίου και οι επιπτώσεις του 2020 είναι μπροστά μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα επέλθει κάποια στιγμή μία κανονικότητα.
Αν το 2020 έδωσε μερικά μαθήματα, μέσα σε αυτά είναι σίγουρα η έννοια της αλληλεγγύης και η επαναξιολόγηση του τι θεωρεί ο καθένας σημαντικό. Ο (αναγκαστικός) χρόνος στα σπίτια μας πυροδότησε σε μεγάλο βαθμό ένα ενδιαφέρον προς τη μαγειρική όμως ανέδειξε και τη σημασία της εστίασης. Delivery και takeaway έγιναν συνώνυμα της καθημερινότητάς μας και τα social media μάς έφεραν πιο κοντά με τα αγαπημένα μας μαγαζιά αλλά και τους chefs από όλο τον κόσμο. Αν πρέπει να κρατήσουμε κάτι για το 2021, αυτό είναι η ενίσχυση των μικρών, τοπικών καταστημάτων και η ευγένεια / κατανόηση προς διανομείς φαγητού/ποτού/καφέ. Τι να περιμένουμε όμως από το 2021 όσον αφορά στις τάσεις στο φαγητό;
Η συνέχεια στο harpersbazaar.gr.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση
Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.
Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών
Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΠανεύκολες συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα
Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi
Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο αστρονομικό ποσό που χρειάζεσαι για μία κράτηση για φαγητό στο διάστημα
To δείπνο δίπλα στα αστέρια θα σου κοστίσει κατιτίς παραπάνω.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ cucina contemporanea του Ovio
Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.
Γραφει Μπαμπης Δουκας