Αποδομώντας το ramen

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το δημοφιλές πιάτο από τον μάγειρα και ramen guru Γιώργο Χατζηιωαννίδη.

Γράφει: Μάρω Παρασκευούδη 19 Φεβρουαρίου 2021

Ramen. "Ένα πιάτο που εξελίχθηκε μέσα στις δεκαετίες από σήμα κατατεθέν της ιαπωνικής τάξης σε στήριγμα των Αμερικανών φοιτητών και τώρα σε ένα από τα μεγαλύτερα food trends της Νέας Υόρκης". Με αυτά τα λόγια είχε ξεκινήσει τη διάλεξή του πριν από μερικά χρόνια σε ένα συνέδριο για τη σούπα ramen μεταξύ ιστορικών της γεύσης, ο George Solt, καθηγητής στο New York University και συγγραφέας του The Untold History of Ramen. 

Ο Solt έχει μελετήσει ιδιαίτερα την πολύπλοκη ιστορία του ramen, εξερευνώντας την εξέλιξη του από ένα βασικό φαγητό της εργατικής τάξης σε ένα πιάτο που εκπροσωπεί την ιαπωνική κουλτούρα σε διεθνές επίπεδο. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Solt αναφέρθηκε στην προέλευση του ramen, ξεκινώντας από το γεγονός ότι αυτή η ξεχωριστή κινέζικη σούπα έφτασε στην Ιαπωνία από Κινέζους εμπόρους τον 19ο αιώνα για να καταλήξει μέχρι τα φημισμένα πιάτα του διάσημου chef, David Chang.

Το ramen είναι το απόλυτο comfort food. Η σούπα που ολοκληρώνει ιδανικά μία κουραστική ημέρα του χειμώνα ή το τέλειο lunch break όταν έξω κάνει κρύο. Παρά την πολυπλοκότητα των γεύσεών του, υπάρχει μία αίσθηση οικειότητας όταν το απολαμβάνεις. 

Η συνέχεια στο Harpersbazaar.gr

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Για brunch, στο μέρος που δημιούργησε την τάση στην Αθήνα

Από το Σάββατο 16 Οκτωβρίου και κάθε Σαββατοκύριακο, το brunch σερβίρεται και πάλι στα εστιατόρια NEW Taste και Art Lounge του NEW Hotel με ανανεωμένο μενού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Drakoulis Dry & Raw, κορυφαίο κρέας (και) στην Κηφισιά

Ο Στράτος Δρακούλης βάζει την υπογραφή του στη νέα καρνιβορική πρόταση των ΒΠ.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Γιατί το Noma αναδείχθηκε καλύτερο εστιατόριο του πλανήτη

Οι λόγοι που οδήγησαν το γαστρονομικό project του René Redzepi στην κορυφή του γαστρονομικού κόσμου για το 2021.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το τέλειο αυγό ποσέ

Ακόμη και αυτοί που μισούν να μπαίνουν στην κουζίνα, μπορούν να τα καταφέρουν.

Γραφει Μπαμπης Δουκας