Αποδομώντας το ramen

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το δημοφιλές πιάτο από τον μάγειρα και ramen guru Γιώργο Χατζηιωαννίδη.

Ramen. "Ένα πιάτο που εξελίχθηκε μέσα στις δεκαετίες από σήμα κατατεθέν της ιαπωνικής τάξης σε στήριγμα των Αμερικανών φοιτητών και τώρα σε ένα από τα μεγαλύτερα food trends της Νέας Υόρκης". Με αυτά τα λόγια είχε ξεκινήσει τη διάλεξή του πριν από μερικά χρόνια σε ένα συνέδριο για τη σούπα ramen μεταξύ ιστορικών της γεύσης, ο George Solt, καθηγητής στο New York University και συγγραφέας του The Untold History of Ramen. 

Ο Solt έχει μελετήσει ιδιαίτερα την πολύπλοκη ιστορία του ramen, εξερευνώντας την εξέλιξη του από ένα βασικό φαγητό της εργατικής τάξης σε ένα πιάτο που εκπροσωπεί την ιαπωνική κουλτούρα σε διεθνές επίπεδο. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Solt αναφέρθηκε στην προέλευση του ramen, ξεκινώντας από το γεγονός ότι αυτή η ξεχωριστή κινέζικη σούπα έφτασε στην Ιαπωνία από Κινέζους εμπόρους τον 19ο αιώνα για να καταλήξει μέχρι τα φημισμένα πιάτα του διάσημου chef, David Chang.

Το ramen είναι το απόλυτο comfort food. Η σούπα που ολοκληρώνει ιδανικά μία κουραστική ημέρα του χειμώνα ή το τέλειο lunch break όταν έξω κάνει κρύο. Παρά την πολυπλοκότητα των γεύσεών του, υπάρχει μία αίσθηση οικειότητας όταν το απολαμβάνεις. 

Η συνέχεια στο Harpersbazaar.gr

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας