Trejo’s Tacos: O Machete φτιάχνει tacos

Πιθανότατα το πιο απροσδόκητο cookbook όλων των εποχών.

Φυσικά και γνωρίζεις τον Danny Trejo, μία από τις πιο χαρακτηριστικές αλητόφατσες του Χόλιγουντ. Ο 76χρονος Αμερικανός (με Μεξικανούς μετανάστες στο Λος Άντζελες γονείς) έχει παίξει σε περισσότερες από 300 ταινίες, συνήθως το ρόλο του 'Bad Guy #1', 'Scary Guy #2΄ ή πιο απλά του 'Tough Guy', προτού γνωρίσει τη δόξα ως Machete, χάρη στον δεύτερο ξάδερφό του Robert Rodriguez.

Ο Trejo έχει κάνει πολλά στη ζωή του: Έχει μεγαλώσει στο γκέτο της Pacoima (κακόφημη συνοικία του ΛΑ), μπαινόβγαινε σαν νέος στη φυλακή, δούλεψε σε οικοδομές, συμμετείχε σε παράνομους αγώνες μποξ, έγινε διάσημος, έβγαλε χρήματα. Μαζί με αυτά, το 2016, ξεκίνησε και τις επιχειρήσεις του που σχετίζονται με την εστίαση.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Trejo's Tacos (@trejostacos)

Αρχικά με μία καντίνα που έφτιαχνε tacos και μετέπειτα με την αλυσίδα που φέρει το όνομά του. Τα Trejo's Tacos έχουν πια εστιατόρια σε Λος Άντζελες και Λας Βέγκας, σερβίροντας εξαιρετικά -σύμφωνα πάντοτε με τους Αμερικανούς κριτικούς γεύσης- τάκος.

Πριν μερικούς μήνες, παρουσίασε και το πρώτο του βιβλίο μαγειρικής, το Trejo's Tacos: Recipes and Stories from L.A.: A Cookbook, το οποίο περιλαμβάνει αγαπημένες του συνταγές, tips από τα εστιατόριά του και ιστορίες για τη δια βίου αγάπη του για το καλό φαγητό. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Trejo's Tacos (@trejostacos)

Σε αυτό θα συναντήσει κάποιος -μεταξύ άλλων- συνταγές για πιάτα όπως το Mexi-falafel σε tacos και burritos, τις πατάτες με cotija και τσίλι και τις carnitas με κοτόπουλο.

Παράλληλα, το εν λόγω βιβλίο αποτελεί και ένα άκρως κατατοπιστικό guide της ενδιαφέρουσας Latino culture της Καλιφόρνια.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας