Trejo’s Tacos: O Machete φτιάχνει tacos
Πιθανότατα το πιο απροσδόκητο cookbook όλων των εποχών.
Φυσικά και γνωρίζεις τον Danny Trejo, μία από τις πιο χαρακτηριστικές αλητόφατσες του Χόλιγουντ. Ο 76χρονος Αμερικανός (με Μεξικανούς μετανάστες στο Λος Άντζελες γονείς) έχει παίξει σε περισσότερες από 300 ταινίες, συνήθως το ρόλο του 'Bad Guy #1', 'Scary Guy #2΄ ή πιο απλά του 'Tough Guy', προτού γνωρίσει τη δόξα ως Machete, χάρη στον δεύτερο ξάδερφό του Robert Rodriguez.
Ο Trejo έχει κάνει πολλά στη ζωή του: Έχει μεγαλώσει στο γκέτο της Pacoima (κακόφημη συνοικία του ΛΑ), μπαινόβγαινε σαν νέος στη φυλακή, δούλεψε σε οικοδομές, συμμετείχε σε παράνομους αγώνες μποξ, έγινε διάσημος, έβγαλε χρήματα. Μαζί με αυτά, το 2016, ξεκίνησε και τις επιχειρήσεις του που σχετίζονται με την εστίαση.
Αρχικά με μία καντίνα που έφτιαχνε tacos και μετέπειτα με την αλυσίδα που φέρει το όνομά του. Τα Trejo's Tacos έχουν πια εστιατόρια σε Λος Άντζελες και Λας Βέγκας, σερβίροντας εξαιρετικά -σύμφωνα πάντοτε με τους Αμερικανούς κριτικούς γεύσης- τάκος.
Πριν μερικούς μήνες, παρουσίασε και το πρώτο του βιβλίο μαγειρικής, το Trejo's Tacos: Recipes and Stories from L.A.: A Cookbook, το οποίο περιλαμβάνει αγαπημένες του συνταγές, tips από τα εστιατόριά του και ιστορίες για τη δια βίου αγάπη του για το καλό φαγητό.
Σε αυτό θα συναντήσει κάποιος -μεταξύ άλλων- συνταγές για πιάτα όπως το Mexi-falafel σε tacos και burritos, τις πατάτες με cotija και τσίλι και τις carnitas με κοτόπουλο.
Παράλληλα, το εν λόγω βιβλίο αποτελεί και ένα άκρως κατατοπιστικό guide της ενδιαφέρουσας Latino culture της Καλιφόρνια.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα