Πίτσα από ρομπότ, γιατί όχι;

Ο Pizzaiolo είναι το πρώτο ρομπότ που φτιάχνει πίτσα και αυτό ίσως είναι το Skynet που θέλουμε.

Αρχικά, ήρθε η βιομηχανική επανάσταση. Μετά ακολούθησαν πολλά. Για να φτάσουμε σήμερα στο σημείο να έχουμε ένα πλήρως αυτόνομο και λειτουργικό ρομπότ -το πρώτο που έχει την ικανότητα να κάνει κάτι τέτοιο- που μπορεί να φτιάξει πίτσα. Και αυτό είναι σίγουρα ένα σημάδι εξέλιξης, από κάθε άποψη. Φυσικά, 'βαφτίστηκε' Pizzaiolo, γιατί προφανώς το Luigi ή το Paolo είναι πιασμένο από κάποιο άλλο ρομπότ. 

Νέα (παριζιάνικη) άφιξη, νέες συνήθειες

Η 'εφεύρεση' ανήκει στην πιτσαρία Pazzi, που άνοιξε πριν λίγες ημέρες στο κέντρο του Παρισιού, και στην οποία 'δουλεύει' το ρομπότ. Ο ιδιοκτήτης του, Sébastian Roverso, συνεργάστηκε με τον προγραμματιστή Cyrill Hamon που οραματίστηκε και ανέπτυξε το project Pizzaiolo. Γι΄αυτό βεβαίως χρειάστηκε αρκετά χρόνια.

Στο λογισμικό του ρομπότ έχουν περαστεί συνταγές από τον σεφ Thierry Graffagnino, που έχει κερδίσει τρεις φορές τον διαγωνισμό World Pizza Championship. 

Το καινοτόμο στοιχείο ωστόσο είναι πως το ρομπότ μπορεί να κάνει διαρκή updates όσον αφορά το ζυμάρι, να αποθηκεύει τις ιδανικές αναλογίες και τη μεθοδολογία, ώστε να γίνεται κάθε φορά και καλύτερο. Ή τέλος πάντων να προσαρμοστεί σε ένα επίπεδο εξαιρετικής ποιότητας. 

Όπως σε κάθε τέτοιου είδους εστιατόριο με open kitchen, έτσι και στην περίπτωση του Pazzi, γίνεται ένα πραγματικό live show μαγειρικής από τον μεταλλικό παρασκευαστή πίτσας. Η παρασκευή του κάθε τεμαχίου του εν λόγω εδέσματος διαρκεί περίπου 45'' - έχει τη δυνατότητα να φτιάχνεις μέχρι και 80 πίτσες/λεπτό. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα