Ο πλήρης και ολοκληρωμένος οδηγός για τέλειο ψήσιμο
Το ψήσιμο με παρέα είναι σαν το τάβλι: Ένας παίζει και οι υπόλοιποι τον ζαλίζουν με το τι θα έπρεπε να κάνει.
Όπως γράψαμε και στον υπότιτλο του άρθρου, το ψήσιμο με παρέα είναι σαν το τάβλι: Ένας παίζει και οι υπόλοιποι τον ζαλίζουν με το τι θα έπρεπε να κάνει. Διάβασε, λοιπόν, τα παρακάτω και γράψ’ τους κανονικά. Θα μνημονεύουν τα ψητά σου αρκετό καιρό μετά.
> Κάρβουνο ή γκάζι; Το κάρβουνο πιθανότατα δίνει στο κρέας καλύτερη γεύση, αλλά το γκάζι είναι πιο εύκολο στη χρήση.
> Το μυστικό στο ψήσιμο είναι ο έλεγχος της φωτιάς. Πολλή και το ’καψες. Λίγη και θα κάνει ώρες να ψηθεί.
> Μυστικό για να διατηρείς το κάρβουνο στη θερμοκρασία που το θέλεις: Μόλις σβήσει η φλόγα και τα κάρβουνα είναι έτοιμα, αντί να περιμένεις να 'πέσει' η φωτιά για να αρχίσεις να ψήνεις, σκέπασέ τα με λίγη στάχτη που θα έχεις κρατήσει σε έναν κουβά.
> Λίγη είπαμε. Μην τα θάψεις...
Η συνέχεια στο gr.AskMen.com
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση
Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.
Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών
Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΠανεύκολες συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα
Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi
Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο αστρονομικό ποσό που χρειάζεσαι για μία κράτηση για φαγητό στο διάστημα
To δείπνο δίπλα στα αστέρια θα σου κοστίσει κατιτίς παραπάνω.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ cucina contemporanea του Ovio
Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.
Γραφει Μπαμπης Δουκας