Ο πλήρης και ολοκληρωμένος οδηγός για τέλειο ψήσιμο

Το ψήσιμο με παρέα είναι σαν το τάβλι: Ένας παίζει και οι υπόλοιποι τον ζαλίζουν με το τι θα έπρεπε να κάνει.

Γράφει: Esquire Editors 24 Απριλίου 2022

Όπως γράψαμε και στον υπότιτλο του άρθρου, το ψήσιμο με παρέα είναι σαν το τάβλι: Ένας παίζει και οι υπόλοιποι τον ζαλίζουν με το τι θα έπρεπε να κάνει. Διάβασε, λοιπόν, τα παρακάτω και γράψ’ τους κανονικά. Θα μνημονεύουν τα ψητά σου αρκετό καιρό μετά.

> Κάρβουνο ή γκάζι; Το κάρβουνο πιθανότατα δίνει στο κρέας καλύτερη γεύση, αλλά το γκάζι είναι πιο εύκολο στη χρήση.

> Το μυστικό στο ψήσιμο είναι ο έλεγχος της φωτιάς. Πολλή και το ’καψες. Λίγη και θα κάνει ώρες να ψηθεί.

> Μυστικό για να διατηρείς το κάρβουνο στη θερμοκρασία που το θέλεις: Μόλις σβήσει η φλόγα και τα κάρβουνα είναι έτοιμα, αντί να περιμένεις να 'πέσει' η φωτιά για να αρχίσεις να ψήνεις, σκέπασέ τα με λίγη στάχτη που θα έχεις κρατήσει σε έναν κουβά.

> Λίγη είπαμε. Μην τα θάψεις...

Η συνέχεια στο gr.AskMen.com

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Nobu Matsuhisa μαγειρεύει ακόμη με την καρδιά του

Μία κουβέντα με τον αυτοκράτορα της ιαπωνικής κουζίνας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Στην Αθήνα, για κορυφαίο παγωτό

Τα μέρη που -μετά το brain freeze- θα σε κάνουν να νιώσεις ευτυχισμένος.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η νοστιμότερη πίτσα της Αθήνας

Το μόνο food guide που θα χρειαστείς για τους τελικούς της Basket League. Αλλά όχι μόνο γι' αυτούς.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2022: Οι μεγάλοι νικητές

Μία βραδιά που ανέδειξε τους κορυφαίους εκπροσώπους της παραδοσιακής και σύγχρονης ελληνικής κουζίνας.

Στο νόστιμο Pelagos τριών ελληνικών νησιών

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Luca Piscazzi και ο νόστιμος φόρος τιμής στις γαστρονομικές ρίζες τριών νησιών του Αιγαίου.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η ιστορία της διασημότερης θαλασσινής κουζίνας στην Αθήνα

10 χρόνια Τραβόλτα, 10 χρόνια μοναδικά πιάτα που φέρνουν το βυθό στον αφρό.

Γραφει Μπαμπης Δουκας