Για μεζέδες στο ολοκαίνουργιο Tala’s Local meze & aperitivo

Το νέο μας στέκι άνοιξε και μας περιμένει λίγο έξω από το κέντρο της Αθήνας.

Γράφει: Esquire Editors 13 Σεπτεμβρίου 2022

Πόσο καιρό έχεις να βρεθείς σε ένα cozy, μοντέρνο μεζεδοπωλείο τόσο κοντά στο κέντρο της Αθήνας αλλά όχι στο κέντρο της Αθήνας; Εμείς επισκεφθήκαμε το Tala's Local Meze & Aperitivo στο Κοντόπευκο Αγίας Παρασκευής για ένα ποτό μετά την δουλειά και η αλήθεια είναι ότι νιώσαμε τόσο άνετα με το χαλαρό και παρεϊστικο vibe του μαγαζιού, που το 1 ποτό έγιναν 2,3,4 -δεν έχει σημασία- και φύγαμε με τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Για μεζέδες στο ολοκαίνουργιο Tala’s Local meze & aperitivo

Ο Γιώργος, που η οι φίλοι του τον φωνάζουν Τάλα, έχει εργαστεί επί σειρά πολλών ετών στο χώρο της εστίασης και είχε πάντα όνειρο να δημιουργήσει το δικό του στέκι στο οποίο όλοι θα γίνονταν μία παρέα, όποτε αυτί προσπάθησε να φτιάξει από το μηδέν.
ταλας


Το στέκι δημιουργήθηκε με την άχαστη συνταγή της απλότητας. Τι εννοούμε με αυτό; Το μενού αποτελείται από επιλεγμένα πιάτα μεσογειακών γεύσεων, με comfort διάθεση. Σημαντικό: Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις παρασκευές είναι ελληνικής παραγωγής. Το μενού εναλλάσσεται συχνά και αν είσαι τυχερός μεταξύ άλλων στον κατάλογο, θα πετύχεις μυλοκόπι σεβίτσε, χταπόδι με βαλουδένια φάβα, μους ταραμά και vegan κεφτέδες παντζάρι. Φυσικά όλα αυτά συνοδεύουν τέλεια το spritz, το ούζο, το κρασί, το τσίπουρό σου η την μπύρα σου.
ταλας

Αφήσαμε όμως το καλύτερο για το τέλος! Σε ανύποπτους χρόνους γίνονται μουσικά live χωρίς να το περιμένεις! Τι άλλο να θέλει κανείς;
ταλασ

Ξέρουμε, δημιουργήσαμε ένα μυστήριο αλλά καλά θα κάνεις να περάσεις μια βόλτα από εκεί για να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα!

Κάθε μέρα λοιπόν, ο Τάλας θα είναι εκεί για να σε ξεναγήσει στο χώρο του. Και που ξέρεις.. Μπορεί μαζί με την παρέα σου να γίνετε μέρος μίας βραδιάς που κανείς σας δεν περίμενε!

Tala’s Local meze & aperitivo
Θρασυβούλου 3 Αγία Παρασκευή

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Panettone με γεύση παρμεζάνα, γιατί όχι;

To Panettone MiTo 21 επιστρέφει για τις γιορτές με δύο αστέρια στα Great Taste Awards και δύο νέες, ανατρεπτικές γεύσεις.

Μπακαλιάρος που μιλά στη γλώσσα των καλοφαγάδων

Ο Παναγιώτης Ζώκος δίνει τη δική του εκδοχή για μία από τις πιο εκλεπτυσμένες συνταγές με ψάρι.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Στα θρυλικά τσιπουράδικα του Βόλου

Σημείο συνάντησης, παρέας και παρηγοριάς υπήρξαν κάποτε τα "πρόχειρα" και ταπεινά ταβερνάκια, σήμερα σύμβολο του Βόλου.

Αποκωδικοποιώντας το πιο ποθητό χαβιάρι του κόσμου με τον Edward Gant

O συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Hadid Caviar μιλά για τα μυστικά της επιτυχίας της στη βιομηχανία των θαλασσινών και τη σχέση του με την Ελλάδα.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη