Τα food trends του 2023

Γεύσεις από το διάστημα, θαλασσινά στο ποτό ή μήπως γέλια και αγκαλιές πάνω από ένα charcuterie board;

Γράφει: Esquire Editors 02 Ιανουαρίου 2023

Πριν την πανδημία -και τον πλήρη αποπροσανατολισμό που επέφερε- όλοι ήμασταν συντονισμένοι στα νέα trends για τη νέα χρονιά σε κάθε πεδίο της ζωής. Πόσο μάλλον όσον αφορά στο φαγητό, που ενδιαφέρει τόσο τους καταναλωτές όσο και τη βιομηχανία της εστίασης και των τροφίμων. Τώρα, δειλά- δειλά ο κόσμος επανέρχεται στους ρυθμούς του, άρα και στην αναζήτηση των νέων Food Trends.

"Είμαστε κουρασμένοι" εξηγεί η Τζένιφερ Ζέγκλερ στους New York Times, επικεφαλής της εταιρίας ερευνών Mintel. "Απλότητα, ποικιλία, απόδραση από την καθημερινότητα και ευρηματικότητα είναι οι πυλώνες της νέας χρονιάς" σημειώνει.

Οι τάσεις στο φαγητό έρχονται και φεύγουν- αργά ή γρήγορα, όπως για παράδειγμα το πάθος με τη μοριακή γαστρονομία που βασίλευε, αλλά πλέον έχει εξασθενίσει. Οι τάσεις εξαρτώνται επίσης και από τον τόπο και τις συνήθειες της εκάστοτε χώρας. Όμως, συχνά το σήμα δίνεται από τις ΗΠΑ. Εκεί π.χ μεγάλη μόδα είναι τα σφηνάκια με vodka (κι άλλα ποτά) σε μορφή κύβων ζελέ. Ναι, σωστά ακούσατε. "Οι άνθρωποι θέλουν κάτι διασκεδαστικό, θέλουν κάτι νέο, καινοτόμο και κάτι φυσικό" προσθέτει η Κλαιρ Λάνκαστερ, η οποία προβλέπει τις τάσεις για το φαγητό και το ποτό για την WGSN.

Ας δούμε λοιπόν τι θα επικρατήσει στον χώρο για το 2023

  1. Αλμυρές και θαλασσινές γεύσεις παντού: στα trendy κοκτέιλ έχουν κάνει ήδη την εμφάνιση τους καβουροπόδαρα και όστρακα -αλήθεια. Επίσης διάφορα φύκια και κάποιοι αχινοί μπαίνουν στα νέα trends και στα μενού των εστιατορίων.
  2. H λέξη της χρονιάς είναι το... "regenivore" (από το ρήμα που σημαίνει αναγεννώ- αναπλάθω). Οι νέες γενιές θέλουν να καταναλώνουν τρόφιμα από εταιρίες που συμβάλλουν στην αναγέννηση του πλανήτη έχοντας επιτύχει μηδενική εκπομπή διοξειδίου στην γεωργία, που σέβονται απολύτως τα δικαιώματα των ζώων, αλλά και τα εργασιακά δικαιώματα όλων των εργατών που συμμετέχουν στην αλυσίδα παραγωγής.

Η συνέχεια στο WomanToc.gr 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας