
Τσικνοπέμπτη | Ένας οδηγός για να φας καλό κρέας
Ή αλλιώς το απόλυτο "δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο" κάθε χρόνο τέτοια μέρα.
Θέλει αρετή και τόλμη -και μπόλικη τύχη σίγουρα- για να επιχειρήσεις να κάνεις Τσικνοπέμπτη εκτός σπιτιού. Για να μην παρεξηγηθούμε, αναμφίβολα υπάρχουν εξαιρετικές επιλογές εστιατορίων που ξέρουν πώς να περιποιηθούν τις ορδές πελατών που θέλουν να φάνε καλά και χωρίς αναμονή, αλλά αν με τη σειρά μας θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος σου. Οι λόγοι δεν περιορίζονται μόνο στην αυξημένη ζήτηση και την έλλειψη προνοητικότητας για κράτηση· μεταξύ μας, σπάνια μπορούμε να είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι αν δεν ξέρουμε τι είναι αυτό που βάζουμε στο τραπέζι μας.
Παράλληλα, τίθεται και το θέμα της υγείας. Η πλειοψηφία ανήμερα της Τσικνοπέμπτης -όπως και της Κυριακής του Πάσχα- κάνει σα να μην έχει καταναλώσει κρέας για καιρό, με αποτέλεσμα να επιδίδεται σε υπερβολές και να μην προσέχει τι μπαίνει στο πιάτο της. Συνεπώς, για να έχεις τον απόλυτο έλεγχο, γνωρίζοντας την ποιότητα του κρέατος και απολαμβάνοντας το φαγητό στην ώρα του, το σκεπτικό από την παραγωγή στην κατανάλωση στο σπιτικό τραπέζι είναι το πιο ασφαλές. Λίγοι από εμάς βέβαια, έχουν την πολυτέλεια της πρόσβασης σε δική τους φάρμα και άρα σε φρέσκα, πραγματικά υγιεινά προϊόντα. Ή και όχι.
ευβιότοποι, ο παράδεισος του βιολογικού κρέατος
Αν γνωρίζεις την ύπαρξη των ευβιότοπων, τότε ήδη ξέρεις τι γεύση έχει το πεντανόστιμο βιολογικό κρέας. Οι ευβιότοποι είναι ό,τι πιο κοντινό στη φάρμα που δεν είχες ποτέ και που δύσκολα θα αποκτήσεις στο μέλλον αν δεν ασχολείσαι με την κτηνοτροφία. Η ιστορία τους ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια, εκπληρώνοντας το όραμα του Μηνά Χάλαρη, του ιδρυτή της ομώνυμης εταιρείας να δημιουργήσει ένα αγρόκτημα που θα λειτουργεί σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής κτηνοτροφίας.
Σήμερα, στα 120 στρέμματά τους στην Κήρινθο της Βόρειας Εύβοιας φιλοξενούν κοτόπουλα, αιγοπρόβατα, γουρουνόπουλα και μοσχάρια που εκτρέφονται με ήπιες μεθόδους και αμέριστη προσωπική φροντίδα, εστιάζοντας στην ποιότητα της διατροφής τους. Δε θα μπορούσαν άλλωστε, να παράξουν διαφορετικά κρέας υψηλής διατροφικής αξίας αν δεν επιμελούνταν ενδελεχώς κάθε στάδιο της παραγωγής βιολογικού κρέατος, από την υπεύθυνη εκτροφή των ζώων στη φάρμα και την τυποποίηση, μέχρι τη στιγμή που το κρέας φτάνει συσκευασμένο στα χέρια μας.
Έτσι, αν αποφασίσεις να τιμήσεις δεόντως την Τσικνοπέμπτη ψήνοντας στο σπίτι με οικογένεια και φίλους, τα βραβευμένα βιολογικά κρέατα και αλλαντικά των ευβιότοπων θα καλύψουν τους πάντες. Μεταξύ αυτών, θα βρεις σουβλάκια από κοτόπουλο, χοιρινό ή αρνί, παϊδάκια κοτόπουλου, κοντοσούβλι, λουκάνικα, πανσέτες, μπιφτέκια από ανάμεικτο κιμά, γύρος χοιρινός, καθώς και πολλές ακόμη λαχταριστές συνταγές, έτοιμες για ψήσιμο.
Όλα τα παραπάνω είναι διαθέσιμα στα καταστήματά τους, αλλά μπορείς επίσης να τα παραλάβεις εύκολα στο σπίτι με ένα τηλέφωνο στο 210 67 77 173 ή/και με ηλεκτρονική παραγγελία από το www.eviotopoi.gr.
Πληροφορίες
Καταστήματα
Λ. Κηφισίας 359, Νέα. Ερυθραία, T: 210 62 07981
Λ. Δημοκρατίας 3, Νέο Ψυχικό, T: 210 67 77 730
και σε συνεργαζόμενα καταστήματα
Site: https://www.eviotopoi.gr/
Eshop: https://eshop.eviotopoi.gr/
Facebook, Instagram
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Να πώς φτιάχνεται το hot dog - και είναι πιο αηδιαστικό από ό,τι φαντάζεσαι
Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο YouTube δείχνει τη σκληρή αλήθεια για τα νόστιμα hot dogs.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςTasty Awards 2023: Στην τελική ευθεία ψηφίζουμε τα αγαπημένα μας bars!
Ήρθε η ώρα να ψηφίσεις τα αγαπημένα σου στέκια για εκλεκτό φαγητό.
Γραφει Tasty-guide.grTo ON Residence και το Όλυμπος Νάουσα παρουσιάζουν το Chef’s Lab
Μοναδικές εμπειρίες γαστρονομίας για μόλις 22 άτομα σε ένα ιδιαίτερο, διαδραστικό concept με τον σεφ Δημήτρη Τασιούλα και την ομάδα του.
Choix Hall | Wine and art events από την InterCatering
Ένας υπέροχος industrial χώρος, ιδανικός για κάθε είδους εκδηλώσεις.
Tasty Awards 2023: Πού πάμε για το καλύτερο street food της Αθήνας;
Ήρθε η ώρα να ψηφίσεις τα αγαπημένα σου στέκια για εκλεκτό φαγητό.
Γραφει Tasty-guide.grΣτην Ευριπίδου για νοστιμιές
Δε γίνεται να μη σταματήσεις για μερικές μπουκιές στο "στομάχι της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης Δουκας