Τσικνοπέμπτη | Ένας οδηγός για να φας καλό κρέας

Ή αλλιώς το απόλυτο "δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο" κάθε χρόνο τέτοια μέρα.

Γράφει: Νίκη Κοντομηνά 13 Φεβρουαρίου 2023

Θέλει αρετή και τόλμη -και μπόλικη τύχη σίγουρα- για να επιχειρήσεις να κάνεις Τσικνοπέμπτη εκτός σπιτιού. Για να μην παρεξηγηθούμε, αναμφίβολα υπάρχουν εξαιρετικές επιλογές εστιατορίων που ξέρουν πώς να περιποιηθούν τις ορδές πελατών που θέλουν να φάνε καλά και χωρίς αναμονή, αλλά αν με τη σειρά μας θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος σου. Οι λόγοι δεν περιορίζονται μόνο στην αυξημένη ζήτηση και την έλλειψη προνοητικότητας για κράτηση· μεταξύ μας, σπάνια μπορούμε να είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι αν δεν ξέρουμε τι είναι αυτό που βάζουμε στο τραπέζι μας. 

Παράλληλα, τίθεται και το θέμα της υγείας. Η πλειοψηφία ανήμερα της Τσικνοπέμπτης -όπως και της Κυριακής του Πάσχα- κάνει σα να μην έχει καταναλώσει κρέας για καιρό, με αποτέλεσμα να επιδίδεται σε υπερβολές και να μην προσέχει τι μπαίνει στο πιάτο της. Συνεπώς, για να έχεις τον απόλυτο έλεγχο, γνωρίζοντας την ποιότητα του κρέατος και απολαμβάνοντας το φαγητό στην ώρα του, το σκεπτικό από την παραγωγή στην κατανάλωση στο σπιτικό τραπέζι είναι το πιο ασφαλές. Λίγοι από εμάς βέβαια, έχουν την πολυτέλεια της πρόσβασης σε δική τους φάρμα και άρα σε φρέσκα, πραγματικά υγιεινά προϊόντα. Ή και όχι.

Τσικνοπέμπτη | Ένας οδηγός για να φας καλό κρέας

ευβιότοποι, ο παράδεισος του βιολογικού κρέατος

Αν γνωρίζεις την ύπαρξη των ευβιότοπων, τότε ήδη ξέρεις τι γεύση έχει το πεντανόστιμο βιολογικό κρέας. Οι ευβιότοποι είναι ό,τι πιο κοντινό στη φάρμα που δεν είχες ποτέ και που δύσκολα θα αποκτήσεις στο μέλλον αν δεν ασχολείσαι με την κτηνοτροφία. Η ιστορία τους ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια, εκπληρώνοντας το όραμα του Μηνά Χάλαρη, του ιδρυτή της ομώνυμης εταιρείας να δημιουργήσει ένα αγρόκτημα που θα λειτουργεί σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής κτηνοτροφίας.

Ευβιότοποι

Σήμερα, στα 120 στρέμματά τους στην Κήρινθο της Βόρειας Εύβοιας φιλοξενούν κοτόπουλα, αιγοπρόβατα, γουρουνόπουλα και μοσχάρια που εκτρέφονται με ήπιες μεθόδους και αμέριστη προσωπική φροντίδα, εστιάζοντας στην ποιότητα της διατροφής τους. Δε θα μπορούσαν άλλωστε, να παράξουν διαφορετικά κρέας υψηλής διατροφικής αξίας αν δεν επιμελούνταν ενδελεχώς κάθε στάδιο της παραγωγής βιολογικού κρέατος, από την υπεύθυνη εκτροφή των ζώων στη φάρμα και την τυποποίηση, μέχρι τη στιγμή που το κρέας φτάνει συσκευασμένο στα χέρια μας. 

Ευβιότοποι

Έτσι, αν αποφασίσεις να τιμήσεις δεόντως την Τσικνοπέμπτη ψήνοντας στο σπίτι με οικογένεια και φίλους, τα βραβευμένα βιολογικά κρέατα και αλλαντικά των ευβιότοπων θα καλύψουν τους πάντες. Μεταξύ αυτών, θα βρεις σουβλάκια από κοτόπουλο, χοιρινό ή αρνί, παϊδάκια κοτόπουλου, κοντοσούβλι, λουκάνικα, πανσέτες, μπιφτέκια από ανάμεικτο κιμά, γύρος χοιρινός, καθώς και πολλές ακόμη λαχταριστές συνταγές, έτοιμες για ψήσιμο.

Ευβιότοποι

Όλα τα παραπάνω είναι διαθέσιμα στα καταστήματά τους, αλλά μπορείς επίσης να τα παραλάβεις εύκολα στο σπίτι με ένα τηλέφωνο στο 210 67 77 173 ή/και με ηλεκτρονική παραγγελία από το www.eviotopoi.gr.


Πληροφορίες

Καταστήματα

Λ. Κηφισίας 359, Νέα. Ερυθραία, T: 210 62 07981
Λ. Δημοκρατίας 3, Νέο Ψυχικό, T: 210 67 77 730
και σε συνεργαζόμενα καταστήματα

Site: https://www.eviotopoi.gr/
Eshop: https://eshop.eviotopoi.gr/
Facebook, Instagram

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα